Onterechte schade aan een huurauto

Onterechte schade aan een huurauto

Onterechte schade aan een huurauto
20 maart 2020

Helaas horen we wel eens verhalen waarbij een klant een auto ophaalt die bepaalde schade heeft. Bij het terug inleveren van dezelfde auto wordt deze schade door de verhuurder dan plotseling opgemerkt en de kosten zijn onterecht voor de laatste klant. Het zijn doemscenario's die helaas kunnen voorkomen. Gelukkig zijn er manieren waarop jij jezelf in kan dekken.

Controle

autoschadeLoop samen met een werknemer altijd de auto helemaal na om deze op eventuele schade te controleren. Sta er op dat de verhuurder alle schades, groot of klein, opnemen in een zogenoemd schaderapport. Ook wanneer er geen schade is, is het van belang om een dusdanig rapport op te laten stellen. Beide partijen dienen dit rapport te ondertekenen. Bij eventuele schade is het ook verstandig om vooraf foto's te maken. Met digitale camera's worden daar tegenwoordig automatisch een datum en een tijd aangekoppeld. Het kan ook helpen om de werknemer er bij in beeld te krijgen. Wanneer je de auto terug bent dien je exact hetzelfde te doen. Laat ook dan weer een schaderapport opstellen. Let ook goed op want er zijn verhuurders waar van het bekend is dat zij achteraf met pen alsnog schade toevoegen aan het rapport. Dan heb jij allang getekend. Zorg er dus voor dat je een kopie hebt en deze minimaal 6 maanden bewaard.

Bezwaar aantekenen

In hele vervelende situaties kan het zijn dat het schadebedrag van je creditcard wordt afgeschreven. Wanneer jij 100% zeker bent van je onschuld, en hopelijk dus ook de bewijzen hebt, vorder het bedrag dan per direct terug. Aangezien je een betaalplicht hebt is het verstandig om het verschuldigde huurbedrag wel gewoon te betalen. Tegen de kosten die voor de schade in rekening worden gebracht kan je bezwaar aan tekenen. Vrees daar niet voor, vaak sta je sterker dan je denkt.

Lees de kleine regeltjes

Wanneer je een auto afsluit is het van belang dat je precies weet waar je voor verzekerd bent. In sommige gevallen kan het zijn dat je geen eigen risico hebt, maar dat de borg bij schade wel ingehouden wordt. Uiteraard kan het ook zo zijn dat bepaalde schade niet onder de verzekering vallen. Alhoewel de meeste verzekeringen schade aan ruiten, carrosserie en banden dekken, kan het geen kwaad om het contract toch even door te nemen. Dus ondanks dat je het druk hebt is het toch verstandig hier de tijd voor te nemen.

Bij het huren van een huurauto dien je oplettend te zijn. Helaas maken sommige bedrijven misbruik van bepaalde situaties. Neem daarom nooit genoegen met een formuliertje waarop staat dat de auto al is gecontroleerd, maar loop dat ter plaatse na. Wees niet bang om foto's te nemen en sta op je strepen. Wees niet naïef en laat je niet in het ootje nemen. Een goede voorbereiding voorkomt een hoop stress. Ook kan het niet kwaad om een degelijke autoverhuurder uit te kiezen zoals bijvoorbeeld SunnyCars of Avis.

Bezoek SunnyCars

Reacties

Afgelopen week 24 juni mijn huurauto ingeleverd bij Local Cars rent in Faro Airport. Bleek onder de autodeur een minuscuul krasje te zijn die je met spuug weg kon halen. Op de foto’s die ik bij het ophalen had genomen was dat krasje ook al te zien. Toch moest ik 350 euro !!! Betalen. Daar ging ik niet meer akkoord en werd zonder papieren of bewijs het bedrijf uitgezet. Dus nooit meer Local Cars in Faro AirPort !!!

Bezoek SunnyCars Reviews over SunnyCars

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden