Auto Huren Frankijk

Auto Huren Frankijk

De do's en don't's

Auto Huren Frankijk
21 september 2020

Veel Nederlanders zijn dol op Frankrijk. Dat is ook niet zo vreemd want het land heeft ons heel veel te bieden. Zo zijn er de Alpen voor de bergliefhebbers, het platteland met wijngaarden voor de Bourgondiërs onder ons, grote steden zoals Parijs en Lyon voor de cultuurliefhebbers en een hele lange kuststrook voor de zon, zee en strandliefhebbers. Frankrijk biedt eigenlijk voor ieder wat wils. Ruim 3,7 miljoen Nederlanders trekken dan ook jaarlijks naar het zuiden om een paar dagen of weken te kunnen genieten van de luxe Franse levensstijl.

Kilometers maken

Relatief gezien is Frankrijk niet zo heel erg ver van ons eigen kikkerlandje. Laten we eerlijk wezen. Je kan er al binnen 3 uur zijn. Als je in Noord-Brabant woont kan je op zijn snelst binnen 5 uur in Parijs zijn, dat stelt natuurlijk helemaal niets voor. Toch zal je even goed moeten overwegen of dat kilometers zijn die je aan je eigen auto wilt toevoegen. Denk je daarbij ook even in dat het Belgische en Franse wegdek van een heel wat lagere kwaliteit zijn dan de Nederlandse. Dat zal je auto dan ook wel merken. Mocht je daar geen behoefte aan hebben, wil je niet kilometers aaneengesloten in de file staan of heb je zelf geen eigen auto, dan is het huren van een auto in Frankrijk natuurlijk de oplossing!

Auto huren in Frankrijk goedkoop

Als je op vakantie gaat in Frankrijk dan zijn er vele verschillende manieren om daar terecht te komen. Zo kan je de bus, de trein of zelfs het vliegtuig nemen naar de plaats van je bestemming. Vervolgens kan je daar een auto huren om het land te ontdekken. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om met de auto terug te reizen naar Nederland en hem daar in te leveren. Houdt er wel rekening mee dat de meeste bedrijven daar een one way toeslag voor berekenen die aardig op kan lopen.

Tips voor het huren van een auto in Frankrijk

Onze nummer één tip is uiteraard om voor je weg gaat je huurauto vast te leggen. Zorg er goed voor dat je weet wat allemaal in je pakket zit inbegrepen en welke toeslagen voor jou zullen gelden. Wanneer je jonger bent dan 25 kan het zijn dat je een extra toeslag krijgt in verband met de verzekering. Zoek ook even uit hoe het zit met tolwegen. In sommige gevallen kan je een pas krijgen waardoor je niet meer in de rij hoeft te staan, maar gewoon kan doorrijden. Ga je Parijs in met je huurauto? Zorg dat je geen eigen risico hebt. Het verkeer in de Franse hoofdstad is namelijk extreem en je heb zo een deuk of een kras op de wagen zitten.

In Frankrijk heb je de luxe van veel keuze. Er zitten namelijk veel verschillende verhuurders zoals SunnyCars, Europcar, Hertz en Avis. Dat betekend dat jij je voordeel kan op doen door lekkere kortingen te scoren en de auto van jou wensen vast te leggen. Beter kan je vakantie niet beginnen toch?

Bezoek SunnyCars

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden