Alamo autoverhuur, reviews en mogelijkheden

Bevind je je in Amerika, Canada, Nederland, Spanje of Frankrijk en ben je naarstig op zoek naar een huurauto? Dan moet je zeker bij Alamo autoverhuur wezen. Met bijna 2.000 autoverhuur locaties wereldwijd biedt dit bedrijf je een netwerk aan van betrouwbare verhuur locaties op populaire reisbestemmingen, zoals Amerika, Canada, Spanje en Frankrijk. Het doet er daarbij niet toe naar welke categorie auto je op zoek bent. Het uitgebreide wagenpark van Alamo heeft huurauto’s in diverse categorieën tegen scherpe prijzen en met een optimale service.

Alamo Autohuren

Als je een auto bij Alamo huurt, dan sluit je daar ook gelijk een verzekering, lokale toeslagen en belastingen mee af. De prijs is dus transparant en eerlijk. Mocht je toch een beetje extra willen dan kan je zelfs een No-Risk garantie afsluiten. Wat er ook gebeurt, Alamo regelt het dan voor je.

Alamo Mogelijkheden

Om je vakantie zo gemakkelijk mogelijk te maken heb je bij Alamo de mogelijkheid om verschillende opties aan je bestelling toe te voegen. Zo kan je een navigatiesysteem huren, maar ook kinderzitjes, winterbanden en zelfs ski materialen. Daarnaast kan je ook nog eens extra bestuurders toevoegen, die dan net zo verzekerd zijn als jou.

Alamo Kosten

Om uw ervaring met Alamo nog leuker te maken heeft het bedrijf een fors aantal kortingen op de website. Neem vooral een kijkje om te zien welke het beste bij jou zal passen. Dat maakt het huren van een auto immers alleen maar leuker.


Waarom een auto huren via Alamo.nl?

Het huren van een auto bij Alamo betekent op de eerste plaats zekerheid en zorgeloos reizen. Dit zijn twee van de belangrijkste ingrediënten waar reizigers op zoek naar zijn bij het huren van een auto. Op Alamo.nl kun je veilig en betrouwbaar een huurauto boeken tegen de meest voordelige autohuur tarieven. De tarieven zijn inclusief verzekeringen, lokale toeslagen, belastingen en, in de meeste gevallen, ongelimiteerde kilometers. Je kunt ook nog gebruik maken van de No-Risk garantie. Hiermee koop je namelijk je eigen risico volledig af.


Hoe krijg ik een overzicht te zien van alle beschikbare huurauto’s?

Ben je van plan om een auto te huren voor je eerstvolgende vakantie in Nederland of elders in Europa? Reserveer dan gemakkelijk je huurauto en geniet van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Je mag ook de grens over naar andere landen in Europa. Je huurauto wordt altijd vooraf grondig gereinigd, zodat je veilig op vakantie kunt. Met het ruime aanbod Alamo huurauto’s is er altijd een autocategorie, die het best bij je past. Hoe krijg je nou een overzicht te zien van alle beschikbare huurauto’s? Het krijgen van een overzicht is heel simpel. Het enige wat je moet doen is surfen naar de startpagina van de site. Op deze pagina tref je een online zoekformulier aan waarin je de ophaallocatie kan ingeven, een eventuele afwijkende terugbrenglocatie, de ophaaldatum- en tijd alsook de inleverdatum- en tijd. Je dient verder aan te vinken of de bestuurder tussen de 25 en 70 jaar oud is. De gemiddelde minimum leeftijd voor het huren van een auto is 21 jaar maar verschilt per land, per lokale partner en per autotype. Kijk daarom goed in de voorwaarden of er een leeftijdstoeslag is, en zo ja, wat de regels zijn. In alle landen geldt dat bestuurders in het bezit moeten zijn van een geldig rijbewijs uit het land van herkomst. Na alle gegevens verwerkt te hebben kun je klikken op het tabje ‘tarieven en reserveren’. 

Na geklikt te hebben op het tabje ‘tarieven en reserveren’ krijg je een uitgebreid overzicht te zien van alle beschikbare huurauto’s. Je krijgt te zien om welke categorie auto’s het gaat, de type, de specificaties, het te betalen bedrag en veel meer. Na een auto geselecteerd te hebben kun je klikken op het tabje ‘boeken’. Na hierop geklikt te hebben komt er een nieuwe webpagina tevoorschijn waar je extraatjes kunt selecteren zoals het afkopen van je annuleringskosten, no- risk garantie en kinderstoeltjes. Hierna kun je je reservering afronden door je persoonlijke informatie in te vullen alsook je betaalmethode.


Ben ik volledig verzekerd met een huurauto van Alamo?

Veel huurders vragen zich af welke verzekering inbegrepen zijn in het huurbedrag en welke verzekering nog gesloten moeten worden. Alamo zorgt er altijd voor, dat je verzekerd de weg op gaat. Je bent namelijk verzekerd voor schade, diefstal en aansprakelijkheid. De lokale BTW en luchthavenbelasting zijn ook bij de prijs inbegrepen. Wel wordt er in de meeste landen een eigen risico gehanteerd. Dit eigen risico geldt niet voor autohuur in Amerika.


Hoeveel bedragen de annulerings- en wijzigingskosten?

Het kan best een keertje voorkomen, dat je vanwege de een of andere reden je reis moet afblazen of moet verschuiven naar een ander moment. Gelukkig kun je je boeking bij Alamo kosteloos wijzigen. Binnen 24 uur na je reservering is het altijd mogelijk om je huurauto kosteloos te annuleren. Heb je gebruik gemaakt van de optie afkoop annuleringskosten? Dan krijg je tot 48 uur voor vertrek het volledige huurtarief teruggestort. Heb je geen gebruik gemaakt van deze optie, dan worden de volgende annuleringskosten in rekening gebracht: annulering tot 14 dagen voor de aanvangsdatum van de huur: € 35,00. Annulering van 14 dagen voor aanvangsdatum tot 2 dagen voor aanvangsdatum: € 75,00. Annulering binnen 48 uur voor aanvang van de autohuur: 100% van de huursom. Gedeeltelijke teruggave van het huurbedrag is niet mogelijk. Indien je de auto niet kunt ophalen zal je worden geregistreerd als no show. In geval van no show bedragen de kosten 100% van de huursom. Na annulering wordt de door jou reeds betaalde huursom voor je teruggestort. De annuleringskosten worden uiteraard hierop in mindering gebracht.


Wordt lid van Alamo autoverhuur en geniet van de vele voordelen

Huurders hebben de mogelijkheid om lid te worden van Alamo autoverhuur en daarmede te genieten van de vele voordelen welke de site te bieden heeft. Het eerste voordeel waarvan je gebruik kunt maken is de 5% korting bij het huren van auto’s. Je betaalt eenmalig €17,50 voor het lidmaatschap en maakt vervolgens gebruik van alle voordelen die Alamo te bieden heeft.  Je krijgt niet alleen 5% korting voor alle nieuwe huurcontracten, je krijgt ook een interessante welkomstgeschenk. Bekijk ook de nieuwsbrief van de site want daarin staan vaak interessante kortingen en aanbiedingen. Als je lid bent, kun je tevens kosteloos je boeking wijzigen (op basis van beschikbaarheid) en tot 24 uur voor vertrek kan je ook nog je boeking kosteloos annuleren.


Contactgegevens

Het zou best kunnen, dat je algemene vragen hebt, vragen over een reservering, gedane betaling of een deal. Het is altijd raadzaam om eerst de meest gestelde vragen op de site door te nemen. Merk je, dat de vraag waar je mee zit niet op de lijst voorkomt, dan kun je ook gerust een e-mail sturen naar het e-mail adres [email protected]. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met de klantenservice door te bellen naar het telefoonnummer: +31-30-6930136. De klantenservice van Alamo is te bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur en 17.30 uur en op de zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Probeer gelijk Alamo


Artikelen over Alamo

Auto Huren Portugal

Auto Huren Portugal

Je bent er helemaal uit. Je gaat op vakantie. Zon, zee, strand en cultuur staan op je wenslijstje dus ik de keuze snel gemaakt. Portugal! Maar dan? Ga je met de auto, of met het vliegtuig? Als je met het vliegtuig gaat ben je er sneller. Geen uren in de file terwijl de zon boven je hoofd staat te branden. Alleen, dan heb je geen vervoer in het land van bestemming. Hoe kom je dan waar je wilt z ... [...]

Auto huren Amerika

Auto huren Amerika

In een eerste wereldland waar openbaar vervoer en dagelijkse tours een makkelijk keus kunnen zijn, zou je je afvragen waarom je eigenlijk een auto hier zou moeten huren. Met ruim 50 staten en verschillende landschappen zoals natuurparken en natuurbossen, bevroren bergtoppen, platteland ervaringen en drukke wereldsteden, is Amerika een van de meest druk bezochte toeristen plekken over de he ... [...]

Alamo Reviews

  Geen Alamo voor ons

  Voor onze vakantie auto gehuurd bij Alamo, bij het ophalen van de auto in Sao Paulo bleek de ophaal locatie al maanden niet meer actief. Doordat het zaterdag was konden we pas op maandag de auto ergens anders ophalen. Met de kanttekening dat het niet duidelijk was of ze überhaupt een auto zouden hebben voor ons. Echt perfect, uiteraard hadden wij een planning en al accomondatie geboekt voor onze trip. Uiteindelijk besloten/genoodzaakt onze trip met bussen etc. te doen. We hebben een compensatie ontvangen en zijn netjes geholpen door Alamo, al was dit absoluut niet toereikend. Voor de gelede ongemak, verloren tijd en invloed dat het had op onze trip. Was echt kloten.

  Sterke punten
  Bereikbaar

  Zwakke punten
  Geen oplossing hebben en niet in staat om voldoende te kunnen compenseren.

  Waardeloos bedrijf

  Worthless company! Rented a car in malaga. Car wasnt ready, needed to be washed. Also reserved a babyseat with the booking, wasnt there. Waiter for 2 hours with a baby of 3 months.
  Unbelievable!
  Never rent here ever again!

  Sterke punten
  Gewn

  Zwakke punten
  Alles

  Onze slechte ervaring met Alamo

  Wij hadden een grote auto voor onze vakantie in Orlando gehuurd via Vakantiediscounter. ( type Toyota Camry )
  Bij aankomst vroeg ik aan de medewerker wat het mij zou kosten om een cabrio te huren.
  De medewerker van Alamo gaf aan dat hij deze niet had maar ons wel een gratis upgrade naar een Dodge Challenger kon geven.
  Na het tekenen van het contract vonden we het een heel leuk gebaar van deze medewerker en waren we helemaal in onze sas.
  Echter twee weken na thuiskomst kwam het creditkaart overzicht en bleek dat we 238 dollar extra voor deze auto te hebben betaald.
  In het contract wat ik had ondertekent stond het bedrag maar door de euforie heb ik dit niet goed gelezen.
  Voor de toekomstige huurders van een Alamo auto zou ik adviseren dit wel goed te doen.

  Sterke punten
  Prachtige auto

  Zwakke punten
  Eerlijkheid en vertrouwen.

  ALAMO NACHTMERRIE!

  ALAMO NACHTMERRIE!

  In April 2019 een pre-paid auto gereserveerd via Alamo.nl met pick up in Punta Cana en drop off in Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek.
  Na een onderzoek bij hen blijkt alles correct te zijn, als ook krijg ik meer info over de bij genomen verzekering.
  Na meermaals contact te hebben gehad met Alamo.nl lijkt alles in orde te zijn om de wagen in december af te halen.

  In November contact opgenomen met Alamo Punta Cana en daar konden ze ook deze reservatie terug vinden voor 16 dagen een Full Size Van Automatic met drop off.

  Wat volgt is HALLUCINANT!

  14 december 2019:
  Na een vlucht van 11u zijn we aangekomen in Punta Cana.
  Helaas is er geen wagen voor ons! Ze hebben me proberen bereiken want ze hebben jammer genoeg geen wagens meer op hun loactie. Nochtans had ik geen gemiste oproepen of mails binnen gekregen. Ze proberen iedereen die niet bij hen rechtsrteeks heeft geboekt door te sturen naar 'een vriend' die wel toevallig nog auto's heeft. Een duidelijke scam, want die persoon heeft wel enkel wagens die jammer genoeg 3 keer zo duur zijn. Deze truk werd geregeld herhaald bij andere toeristen die na ons toe kwamen. Ook nog uitvluchten dat ik niet bij hen heb geboekt maar bij een andere afdeling van Alamo. Ze zijn duidelijk niet geneigd me verder te helpen en halen al deze truken uit die bij elke toerist die bij hen aankomt. Ik heb met mijn zwangere vrouw en uitgeputte peuter daar 2u staan wachten en discussiëren. Uiteindelijk heb ik heel veel moeten bellen om ons op onze airbnb te krijgen. Geen auto maar wel reeds 160€ aan roaming kosten voor het bellen naar het antwoordapparaat van het noodnummer bij Alamo.nl. Vervolgens een taxi moeten nemen op een zeer chaotische luchthaven. De host van onze airbnb heeft ons gelukkig kunnen helpen bij het betalen van de taxi. Een winkel of restaurant was niet in de buurt dus eten hebben we die avond niet gezien.
  24u wakker en doodop.

  15 december 2019:
  Gelukkig konden we de dag nadien via een locale verhuurmaatschappij een wagen huren. Onze host had wel enkele contacten die ons verder konden helpen. Na veel moeite konden we genoeg cash geld van onze Visa halen voor deze wagen.
  Ik krijg die dag nog telefoon van Alamo.nl, er bleek probleem met het overschakelen van hun noodnummer. Sabine van Alamo.nl verzekerde me dat ze de extra gemaakte kosten zouden vergoeden en dat ze het erg jammer vonden dat dit zo moest lopen.
  Ik heb alle kosten die ik toen dacht gemaakt te hebben doorgestuurd.

  16 december:
  Een antwoord op de mail, dat ze dit snel gingen opnemen met het hoofdbureau en me spoedig iets zouden laten weten.

  Gedurende de vakantie hebben we nog een lekke band gehad met nog zeer veel roamingkosten als gevolg.
  Jammer genoeg de auto moeten inwisselen nadat die vol getankt was, de andere wagen die we kregen was uiteraard ook leeg.
  Het was niet gemakkeljjk maar we hebben kunnen doorreizen naar onze bestemmingen en konden mits extra kosten uiteraard ook de auto achter laten in Puerto Plata.

  23 december:
  Ze hebben alles doorgestuurd naar het hoofdbureau van Alamo en vervolgens zouden ze contact opnemen met het locale bureau in Punta Cana en wachten op antwoord.
  Er is een officieel verzoek voor restitutie van de door mij geleden extra kosten ingediend. Ze hopen me alweer spoedig duidelijkheid te geven.

  11 januari 2020:
  Van de kosten die ik betaald heb in april 2019 heb ik nog niets terug gezien. Van de kosten van de wagens die we extern gehuurd hebben is nog niets vergoed. Van de extra roamingkosten door de chaos op de eerste dag is ook nog niets vergoed.

  Alamo in Punta Cana is duidelijk gespecialiseerd in het oplichten van toeristen, dat Alamo.nl hieraan meewerkt is hallucinant.
  Door het niet afhalen van de pre-paid wagen hebben we meer dan 1500€ moeten uitgeven op vakantie.
  Heel veel stress en niet bepaald de vakantie die we voor ogen hadden.
  Na reeds 10 jaar probleemloos auto's gehuurd te hebben over verschillende continenten was dit zeker de eerste en de laatste keer bij Alamo.nl. Pure oplichting, ik overweeg alvast een klacht in te dienen.

  Heel slecht

  Heel slecht!!!

  Ik boek een auto en zou binnen 24 uur een bevestiging ontvangen of de auto definitief geboekt zou zijn. Na 24 uur niets...

  Nou ik ga zelf maar eens bellen. "We hebben nog geen reactie meneer, maar morgen hebben we hem zeker".

  Volgende dag. Geen bevestiging. De volgende 7 dagen op eigen initiatief diverse malen gebeld en gemaild en iedere dag aan het lijntje gehouden.

  Vandaag nog maar weer zelf gemaild en aangegeven dat ik nu echt wil weten of ik erop kan vertrouwen of er een auto klaar staat op Curacao.

  Vervolgens kreeg ik een mail met een hele uitleg waar ik niets mee kan en men sloot af met: "n verband met de drukte in Curaçao is de auto helaas niet akkoord gekomen, en kunnen wij geen alternatief bieden. Het hoofdkantoor heeft dit vanochtend aan ons bevestigd."

  Dus de beloofde 24 uur werden ongeveer 192 uur en dan schepen ze je af met helaas pindakaas en pech voor jou.

  Gelukkig voelde ik dit al aankomen en heb ik bij Sixt gereserveerd die binnen 2 uur de bevestiging stuurde. Dus mijn tip: Sla Alamo of en boek gelijk bij Sixt.

  Waardeloze service van Alamo

  Wat een waardeloze service van Alamo en dan met name ook via Target travel services waar je blijkbaar boekt. Na 2,5 week hoorden wij dat onze no risk clausule niet geldig was omdat wij rechtstreeks 6 dagen bijgeboekt hadden. Als je pretendeert Alamo (Alamo logo en boekt via de website Alamo. Nl) te zijn dan verwacht je dat de voorwaarden ook gelijk zijn of in elk geval doorlopen. Ons dossier was in Nederland niet bekend. Gesloten nadat we de auto opgehaald hadden. Dat vonden we verontrustend maar gingen uit van de expertise van Alamo Perth. In Perth zeiden ze dat we de extra dagen via hun moesten boeken. Alamo Nederland zou ons toch naar ze doorsturen. Ook de unlimited mileage bleek gelogen, dit blijkt een maximum van 4200 km te zijn. Op de dag dat wij oorspronkelijk de auto in zouden leveren hoorden we dat we helemaal niet verzekerd waren geweest. En op dat moment ook niet verzekerd waren voor de komende dagen 6 dagen. We werden van het kastje naar de muur gestuurd. Perth stuurt ons naar Nederland en Nederland wijst weer naar Perth. Al met al word je er niet wijzer van. En blijk je dus weken zonder no risk rond gereden te hebben waar je wel voor betaalt hebt. In Perth zeggen ze ook zonder WA casco, erg onduidelijk. En helaas Target travel services luistert ook niet naar je. Geen excuses niets. Ze boeken zogenaamd na aandringen de extra service voor 6 dagen tegen de kosten van 2,5 week. Een betaallink die niet werkt. En als je vraagt om uitleg of een nieuwe betaallink reageren ze niet meer. Diep teleurstellend. Wij zullen dan ook nooit meer via Alamo/ target travel services boeken. Door al dit gedoe hebben wij onze vlucht een dag vervroegd. Zijn we niet naar de Wave Rock geweest ivm de kilometers die we dan zouden overschrijden. En hebben we de huurauto een dag eerder ingeleverd. Voor ons een behoorlijke domper.

  Sterke punten
  De auto was buiten alle administratieve ellende wel goed.

  Zwakke punten
  Slechte service
  Valse beloftes over unlimited mileage.

  helpdesk

  Wij hebben de route 66 in Amerika gereden met een huurauto van Alamo. Het was een enorm bakbeest voor onze begrippen, maar daar is dat een normaal formaat. De auto had airco en ingebouwde navigatie. Ze hadden ook een emergency knop in de auto. Als je daar op klikte werd je gelijk verbonden met de helpdesk van Alamo. Dat was voor ons wel even schrikken want wij hadden geen idee dus probeerde het gewoon uit hahaha.

  Sterke punten
  Snel contact met de helpdesk :)

Bezoek Alamo

Schrijf een review