Internationaal auto huren

Internationaal auto huren

Waarop moet zeker gelet worden? 

Internationaal auto huren
14 september 2020

Het huren van een auto in het buitenland kan je de vrijheid geven om te gaan waar je maar wilt tijdens je reis, maar het kan ook problemen en onnodige kosten met zich mee brengen als je je niet goed laat informeren. Er zijn veel manieren waarop autoverhuurbedrijven je 'extra's' in rekening kunnen brengen, die je misschien niet wilt of nodig hebt, en het is niet altijd gemakkelijk te begrijpen wat je koopt. 

Waarop moet ik letten bij het huren van een auto 

Het is allereerst zeer belangrijk om het huurcontract goed door te lezen. Stel daarbij alle vragen aan het bedrijf over bepalingen in het contract, die je niet begrijpt of welke je niet in het contract wil hebben. Controleer voor het ondertekenen ook wat de eventuele extra kosten zullen zijn, vooral als je via een makelaar een auto zal huren in plaats van rechtstreeks te dealen met het verhuurbedrijf. Controleer de verzekeringsdekking, je bent mogelijk voor meer aansprakelijk dan je denkt, en zelfs als je denkt dat je volledig verzekerd bent, zal je merken dat ramen, banden en onderstel niet zijn inbegrepen. Geef het voertuig de tijd om grondig te worden gecontroleerd wanneer je het ophaalt en afzet. Maak foto's van alle schade, dit kan tijdrovend zijn, maar het is de moeite waard en voorkomt problemen en onnodige verassingen aan het eind van de huurperiode. 

Als er schade is bij het ophalen van de auto, zorg er dan voor dat dit wordt genoteerd door het bedrijf en maak ook je eigen foto's. Als je je auto buiten kantooruren achterlaat, maak dan foto's van de staat, aangezien je mogelijk aansprakelijk wordt gesteld voor eventuele schade. Controleer op veiligheidsuitrusting en reservebanden. Ook dit kan enige tijd duren, maar controleer of alle benodigde veiligheidsuitrusting ter plaatse aanwezig is en of het reservewiel niet lek of te versleten is

Een auto huren kan in eerste instantie goedkoop lijken 

Een auto huren kan goedkoop lijken als je naar de prijs van de website kijkt, maar dat is misschien niet de prijs, die je betaalt. Sommige initiële prijzen zijn exclusief brandstof en je wordt gevraagd om meer te betalen om je verzekeringsaansprakelijkheid tot nul te verlagen, of om een ​​extra dekking voor persoonlijk letsel af te sluiten. Voor je het weet, heb je voor alle extra's betaald (voor de zekerheid) en de prijs die je nu moet betalen heeft weinig te maken met de prijs waarvan je dacht dat je het had afgesproken. Vooral brandstofkosten kunnen verwarrend zijn en de kosten drastisch verhogen. Over het algemeen is het af te raden om zaken te doen met bedrijven, die je vragen om voor een volle tank brandstof te betalen en de auto leeg in te leveren.

Brandstofkosten autohuur 

Het is van vitaal belang om te weten hoe de brandstof in rekening wordt gebracht als je een auto huurt. Verschillende bedrijven hebben verschillende polissen en het is de moeite waard om uit te zoeken wat je kunt verwachten voordat je op je bestemming aankomt. Opties zijn onder meer: ​​Rijd de huurauto vol weg en breng hem vol (Vol-vol) terug. Dit is het gemakkelijkst en werkt meestal het goedkoopst, maar alleen als je de auto helemaal vol inlevert. Als het verhuurbedrijf denkt, dat er ruimte is om meer benzine toe te voegen, kan jou een tanktoeslag in rekening worden gebracht. Vraag bij het ophalen van je auto waar het dichtstbijzijnde benzinestation is, zodat je aan het einde van je rit weet waar je moet tanken. Zorg er ook voor, dat deze open is als je de auto 's avonds laat inlevert. Koop een volle tank bij het autoverhuurbedrijf en lever hem leeg in (Vol-leeg). Deze optie is waarschijnlijk de duurste, aangezien je geen restitutie krijgt voor niet-verbruikte benzine. Het is niet eenvoudig om een ​​auto met een lege brandstoftank in te leveren, dus het loopt vast en zeker mis. Ook kan er voor de geleverde benzine een toeslag in rekening worden gebracht, wat betekent dat je meer betaalt dan bij een lokaal benzinestation. Betaal het autoverhuurbedrijf voor wat je gebruikt (Same-same). Dit lijkt misschien een aantrekkelijke keuze, maar zorg ervoor, dat je de auto met dezelfde hoeveelheid brandstof inlevert als toen je hem ophaalde, anders wordt er mogelijk een premie voor het bedrijf in rekening gebracht om het verschil te compenseren. 

Brandstofkosten 

Als je kiest voor de voordeligste 'vol-vol'-verzekering, moet je er rekening mee houden, dat er vaak boetes gelden als je de auto niet met een volle tank benzine inlevert. Deze straffen zijn bijzonder streng in Spanje. Naast het betalen van teveel brandstof voor benzine, kan er een boete van maximaal € 50 worden opgelegd, waarvan de autoverhuurbedrijven zeggen, dat het de auto klaarmaakt voor de volgende klant. Sommige bedrijven zullen je ook een boete geven als je geen brandstofbewijs kunt overleggen van een benzinestation in de buurt, dus bewaar altijd je definitieve brandstofbewijs. 

Onverwachte kosten

Extra kilometers 

Je zult je wel afvragen welke extra ‘onverwachte’ kosten in rekening gebracht kunnen worden door het verhuurbedrijf. Neem je contract altijd goed door en ga na hoeveel er in rekening wordt gebracht voor extra kilometers. Sommige autoverhuurbedrijven brengen een toeslag in rekening als je verder reist dan een bepaald aantal mijlen per dag. 

Administratiekosten 

Elk ongeval met schade aan de huurauto is onderhevig aan verrassende administratiekosten. Sommige bedrijven rekenen zelfs € 150, - bovenop de prijs voor het herstellen van de schade. Snelheidsovertredingen en parkeerboetes op vakantie kunnen ook meer kosten dan je had verwacht. 

Schoonmaak 

Sommige autoverhuurbedrijven rekenen 'uitzonderlijke' schoonmaakkosten tot € 242, -. Vraag altijd fotografisch bewijs van de vlek of waterschade in kwestie. 

Late pick-up 

Als je slechts een uur te laat bent bij de verhuurbalie, is je vooraf geboekte, vooruitbetaalde huurauto mogelijk niet meer beschikbaar. Misschien ben je niet alleen de auto en het geld dat je online hebt betaald kwijtgeraakt, maar staat je nu ook voor het vinden van een alternatieve auto tegen hoge 'walk-up'-prijzen. Voer altijd je vluchtgegevens in op het moment van boeken. Het personeel wordt dan automatisch geattendeerd op vertragingen en mag je auto niet aan een andere klant verhuurd worden. Als je de auto niet op een luchthaven ophaalt, zorg er dan voor dat je voldoende tijd neemt om aan te komen en het kantoor op de hoogte te stellen van eventuele vertragingen. 

Te laat inleveren 

Hoewel veel bedrijven je een 'uitstelperiode' geven om de auto in te leveren, kan dit slechts 29 minuten duren. Daarna is een dagelijkse huurprijs van toepassing, plus in sommige gevallen verwerkingskosten. Autoverhuurbedrijven berekenen de kosten in blokken van 24 uur, dus als je op een dag om 13.00 uur een auto huurt, maar van plan bent hem een ​​paar dagen later om 10.00 uur in te leveren, geef dan nog steeds een inlevertijd van 13.00 uur. Dit geeft je wat speelruimte zonder extra kosten. 

Bezoek SunnyCars

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden