Auto Huren Mallorca

Auto Huren Mallorca

Auto Huren Mallorca
29 september 2019

Mallorca is een van de eilanden in de middellandse zee van Spanje. Het staat bekend om hun stranden, baaien, bergen en Romeinse en Moorse overblijfselen. Er is hier ook een avontuurlijk nachtleven en veel muzikale evenementen. Het is natuurlijk prettig als je dan met je eigen vervoer rond kan op dit prachtig eiland om alle avonturen zelf te ervaren. Het openbaar vervoer is redelijk goed geregeld maar dat gaat dus altijd nog met vaste tijden buiten jouw schema en vaste plaatsten buiten jouw wenselijke bezoekjes. Daarom kan je beter kiezen voor een huurauto als je hier wilt rondreizen.

Huurauto Mallorca

Het eiland heeft daarom zelf ook mensen aangetrokken die auto’s verhuren voor vakantiegangers en/of reizigers. Het zijn dan nationale en internationale bedrijven die hier hun business komen opzetten. Het is dan begrijpelijk dat de bedrijven een flinke concurrentie op elkaar uitoefenen om zo de meeste klanten binnen te krijgen. Die concurrentie kan jou behoorlijk wat voordelen opleveren maar soms komt dat je ook betaald te staan. Concurrentie kost bedrijven geld en ze zullen dat altijd ten kostte van anderen laten gaan voordat het effect heeft op dat bedrijf zelf. In dit geval komt het dus voor de rekening van de klant. Let daarom goed op bij welke bedrijven je langsgaat want de beste deals kunnen uiteindelijk toch duurder komen te staan die de pittigere aanbiedingen. Het is daarom van eminent belang om af te wegen en om op de belangrijke punten te letten wanneer je overgaat tot het huren bij een bedrijf. Weet je niet hoe? Geen probleem; die tips vind je hier. 

Tips voor het huren van een auto:

1.       Licht jezelf in;

De autoverhuurbedrijven hebben meestal een website. Neem daar een kijkje in de voorwaarden en policy’s van dat bedrijf. Want diezelfde voorwaarden maken jou sterker ingeval iets misloopt.

2.       Reserveer van te voren;

De meeste van deze websites geven jou de mogelijkheid om van te voren online te reserveren. Je kunt dus uitgebreid een kijkje nemen in het wagenpark en alle opties van de auto doornemen. Je hebt dan minder werk bij aankomst.

3.       Ga de belastingen en kosten na;

Informeer jezelf goed over de eventuele extra kosten en belastingen die erbij komen buiten de factuur om. Sommige autoverhuurbedrijven zorgen ervoor dat alle kosten en verzekeringen zijn inbegrepen in de huurprijs. Ga dat na zodat je niet voor een verrassing komt te staan met onverwachte kosten.

4.       Bekijk de extra’s goed;

Online krijg je de optie om extra opties te nemen bij de wagen. Zo kun je een extra verzekering nemen of een trekhaak erbij. Als je niet in geïnteresseerd bent kun je dat heel makkelijk online skippen, maar bij aankomst wordt je vaak geconfronteerd met de zogenaamde verkoopstunts zodat het bedrijf meer geld uit je kunt halen door je te overhalen een van de extra’s te nemen. Lees dus heel goed wat deze extra’s precies inhouden en neem dan in overweging als je die echt nodig hebt.

Met deze tips zit je behoorlijk stevig in je schoenen als je eraan denkt om een auto te huren. Je kunt natuurlijk ook vragen voor een officieel contract in eigen taal zodat je zwart op wit bewijs hebt van hun voorwaarden ingeval er onheus tegen jou gedaan wordt.

Autoverhuur Mallorca

Behalve dat een website jou de mogelijkheid geeft om vooraf te reserveren kun je ook de ratings van het bedrijf nagaan. Wat zijn de ervaringen van andere mensen die al eerder daar gehuurd hebben? Is het bedrijf betrouwbaar? Zijn de auto’s betrouwbaar? Krijg je echt waar je voor betaald? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen alvorens je een bedrijf uitkiest. En de antwoorden kun je meestal terugvinden in de rating en reviews van de webpagina. 

Je kunt uiteraard ook op deze site nagaan wat de ratings van de verhuurbedrijven op Mallorca zijn.

Enkele van deze verhuurbedrijven zijn:

Tui Cars

RentalCars

Het huren online gaat door middel van een CreditCard. Je kunt ook ervoor kiezen om te betalen bij aankomst. Online betalingen zijn uiteraard goedkoper en je hebt je CreditCard met alle bijbehorende gegevens dan ook nodig bij aankomst  in Mallorca.

Bezoek SunnyCars

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden