Auto Huren Amsterdam

Auto Huren Amsterdam

9 september 2019

auto huren amsterdamWanneer je een auto wilt huren is Amsterdam de place to be. Dankzij het vliegveld willen veel verhuurders zich vestigen in en rondom Schiphol, maar ook in de stad zelf heb je voldoende aanbieders. Door deze luxepositie heb je vaak te maken met aanbieders die tegen elkaar op moeten boxen wat er voor zorgt dat jij de beste deal kan scoren. Let wel even goed op een aantal punten voor je jou beslissing maakt.

Huurauto Verzekering

Iedere autoverhuurder is verplicht een basisverzekering aan te bieden. Als je echter van plan bent om in Amsterdam te blijven, dan wil je wellicht denken aan een uitbreiding. Helaas ben je in de stad niet alleen afhankelijk van je eigen rijgedrag, maar moet je ook het kennen en kunnen van andere mensen in gedachten houden. Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje en het kan dus bijvoorbeeld zo maar gebeuren dat je tegen een paaltje rijdt of dat iemand de deur tegen jou auto aan gooit. Het gevolg, een klein deukje, een flinke kras en een hoop kosten in verband met je eigen risico. Je kan dit voorkomen door een passend verzekeringspakket af te sluiten met de autoverhuurder. Dat is toch wel zo prettig?

Toeslagen bij het huren van een auto in Amsterdam

In sommige gevallen berekend een autoverhuurder extra toeslagen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een toeslag voor wegenbelasting krijgt, of dat de BTW simpelweg niet inbegrepen zit in de totaalprijs. Hierdoor kan je dus ineens een heel stuk duurder uit zijn dan dat je van te voren had verwacht. Zorg er voor dat je goed informeert naar bijkomende kosten. Bespreek met een medewerker je wensen en de totale eindprijs. Zo kom je niet voor verassingen te staan. Wat je nog meer onder toeslagen kan rekenen zijn extra kosten die in rekening worden gebracht als je jonger bent dan 24 jaar, een extra bestuurder wilt toevoegen, een gps-systeem of een kinderzitje wilt huren of gebruik wilt maken van winterbanden etc. Daarnaast bestaat er ook nog een one-way toeslag. Als je de auto ophaalt in Amsterdam, maar inlevert in Den Haag dan worden deze kosten doorberekend. Die kunnen overigens flink oplopen. Dus let daar goed op.

Goedkoop auto huren in Amsterdam

In Amsterdam zelf heb je natuurlijk ook veel OV-mogelijkheden. Het kan dus zo zijn dat je op het laatste moment toch wilt afzien van de huurauto. Om jezelf in te dekken is het verstandig om bij het boeken van een auto eerst even te bekijken wat je rechten zijn. In de meeste gevallen kan je tot 24 uur van te voren de boeking annuleren. Er zijn echter maatschappijen die daarvoor kosten in rekening brengen. In sommige gevallen is dat zelfs 100% van de huurprijs. Met andere woorden; geen voertuig, maar wel de kosten. Zoals eerder al gezegd heb je in Amsterdam heel veel verschillende mogelijkheden om een auto te huren. Een aantal voorbeelden zijn

Vergeet echter niet om ook eens online te kijken en vergelijking. Zo biedt autohuren.nu bijvoorbeeld hele lekkere kortingen.

Bezoek SunnyCars

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden