EuropCar autohuur opties en reviews

Ben je toe aan een vakantie met je gezin, je vriend of je vriendin, vrienden of familie en ben jij belast met regelen van vervoer? Is het de bedoeling, dat jullie in Nederland een auto tripje maken of gaan jullie juist enkele buitenlandse steden bezoeken zoals Berlijn en Parijs? Laat je auto niet zoveel mensen toe of heb je geen vervoer? Geen nood! Europcar heeft de beste oplossing voor jou. Europcar is namelijk een franchisenemer van Europcar International en is één van de grootste autoverhuurbedrijven van Nederland. Dit autoverhuur bedrijf heeft ruim 10.000 vestigingen in 130 verschillende landen. Europcar voorziet in diverse mobiliteitsbehoeften van haar klanten. Je kunt bij dit bedrijf onder andere terecht voor het huren of leasen van auto’s, zowel zakelijk als particulier. 

Europcar Autohuren

In tegenstelling tot vele andere verhuurders richt Europcar zich niet alleen op de personenauto’s. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een verhuiswagen, bestelbus en zelfs een vrachtauto huren indien u daar behoefte aan heeft. Mocht u voor een langere tijd een auto nodig hebben, dan is ook dit in overleg mogelijk. U kunt zelfs leasen via Europcar.

Europcar Mogelijkheden

Omdat Europcar iedere klant graag tevreden in een auto ziet stappen houden zij rekening met verschillende achtergronden. Daarom krijgen studenten een speciale korting bij het bedrijf. Wel moet je minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Mocht je dus op kamers gaan, dan kan je nu bij Europcar een auto bestellen en zelf je meubels verhuizen.

Europcar Kosten

Europcar biedt daarnaast aan iedere klant een heel groot assortiment aan extra’s. Zo kunt u een EHBO kit in de auto meekrijgen, een GPS systeem, kinderzitjes en verhuismaterialen om het nog gemakkelijker te maken. Kijk voor het volledige aanbod op de website.

 

Hoe kies ik een huurauto uit?

Vanwege de veelheid aan interessante EuropCar auto’s, kan het kiezen van de juiste auto best een uitdaging worden. Om een uitgebreid overzicht voorgeschoteld te krijgen van alle auto’s welke beschikbaar zijn in de periode waar jij een auto wenst te huren, kun je het best gebruik maken van de zoekfunctie welke is ingebouwd op de startpagina van de site. In de online zoekfunctie kun je alvast aangeven of je op zoek bent naar een auto, bestel-, verhuis-, of vrachtauto. Na de juiste keus gemaakt te hebben kun je kiezen voor een ophaallocatie, de ophaaldag- en tijd alsook de inleverdatum en tijden aangeven. De site gaat dan automatisch voor je op zoek naar de beste auto’s welke op basis van je ingegeven voorkeuren op dat moment beschikbaar. Na de relevante gegevens verwerkt te hebben in de zoekopdracht kun je klikken op het tabje ‘selecteer uw auto”. 

Na op dit tabje geklikt te hebben krijg je direct een uitgebreid overzicht te zien van alle beschikbare auto’s bij EuropCar. Je krijgt de beschikbare auto’s te zien, wat het huren van de auto je zal kosten en uiteraard de voorwaarden welke gekoppeld zijn aan het huren van een auto via Europcar. Op deze pagina kun je ook aangeven of je behoefte hebt aan extraatjes zoals all- season banden, extra bestuurders toevoegen, navigatiesysteem huren, kinderzitjes en veel meer. Na een auto geselecteerd te hebben kom je op een nieuwe pagina van de site terecht waar je je persoonlijke gegevens kunt invullen alsook je betaalmethoden. Je krijgt dan een overzicht van je reservering te zien welke je, indien akkoord, kan bevestigen. Hierna heb je met succes je huurauto gereserveerd en kun je beginnen met de voorbereidingen van je tripje.


Minimale leeftijd om een auto te kunnen huren

Veel huurders vragen zich af of er een leeftijd gekoppeld is aan het huren van een auto. In Nederland moet je minimaal 21 jaar oud zijn om een auto te huren. Ben je onder 23 jaar, dan is er echter een gelimiteerde keuze aan auto’s. Wil je een auto huren bij een luchthaven vestigingen, dan dien je minimaal 21 jaar oud te zijn. Vanaf de grote huurauto categorie dient de huurder minimaal 25 jaar oud te zijn.


Moet ik borg betalen bij het huren van een huurauto?

Bij elke autoverhuurbedrijf, zo ook bij EuropCar is het betalen van een waarborgsom een vereiste bij het huren van een auto. De borg kan worden verlaagd door het Eigen Risico te verlagen.

De hoogte van de borg is afhankelijk van het gehuurde voertuig:

 • Voor personenauto’s bedraagt de minimale waarborgsom € 325,00.
 • Voor bestelauto’s bedraagt de minimale waarborgsom € 450,00.
 • Voor vrachtauto’s tot en met klasse T3OK bedraagt de minimale waarborgsom € 750,00.

De borg betaal je bij de vestiging waar je de auto wil ophalen, dit geldt ook voor reserveringen, die online of via het Call Center zijn gemaakt. Bij luchthaven vestigingen dient de borg met een creditcard te worden afgewikkeld. 


Is EuropCar betrouwbaar?

EuropCar behoort tot een van de meest betrouwbare autoverhuurders van Nederland. Dit bedrijf is namelijk lid van de brancheorganisatie BOVAG. Om lid te kunnen worden van BOVAG moet er aan bepaalde kwaliteitseisen worden voldaan. Een bij BOVAG aangesloten verhuurbedrijf geeft je de garantie, dat wordt gewerkt volgens de hoogste kwaliteitseisen en met juridisch correcte verhuurcontracten. Europcar wordt regelmatig gecontroleerd op deze punten en heeft hiermee de BOVAG vijf sterren kwalificatie behaald. Dit is de maximale score, die BOVAG geeft aan een autoverhuurbedrijf.


Heeft EuropCar ook one way service mogelijkheden?

EuropCar biedt ook one way service mogelijkheden aan. Met deze service kunnen personenauto’s, personenbussen en bestelbussen in Nederland bijna altijd gratis worden teruggebracht bij een andere Europcar vestiging dan waar deze is opgehaald. Wel dien je tijdens je reservering te melden bij welke vestiging je de huurauto wilt inleveren. 


Kort en Lang auto huren

Bij EuropCar heb je de mogelijkheid om een auto voor kortere tijd alsook voor langere tijd te huren. Bij EuropCar kun je auto’s tegen de beste voorwaarden en de scherpste prijzen huren. 

Bij dit autoverhuurbedrijf kun je auto’s al vanaf een dagdeel huren. Het doet er niet toe of je een weekend, een lang weekend of doordeweeks een personenauto of bestelauto nodig hebt, bij Europcar vind je altijd een huurauto, die perfect bij je past.  Voor ondernemers, die in het bezit zijn van een kvk nummer, is het bij Europcar ook mogelijk om op rekening te rijden. 

Naast kort huren kun je bij EuropCar ook auto’s flexibel en zonder vast contract voor langere tijd huren. 

Wanneer je zakelijk minimaal 30 dagen of langer een personenauto of bestelbus wilt huren, dan is LangHuren bij Europcar een ideale oplossing. Hierbij is geen sprake van een vast contract. Je hebt hierdoor veel flexibiliteit en je kunt de auto inleveren wanneer je wilt. Tevens profiteert je daarbij ook nog  van scherpe en transparante all-in tarieven. Verder kan zakelijk gebruik maken van LangHuren ook nog interessant zijn wanneer je bijvoorbeeld tijdelijke medewerkers of medewerkers in hun proeftijd hebt. Je kunt namelijk zelf bepalen hoe lang je de auto nodig hebt. Ook als particulier kun je minimaal 30 dagen of langer een personenauto of maximaal 27 dagen een bestelbus huren. Genoeg reden dus om vandaag nog een auto te huren bij EuropCar.

Neem een kijkje bij Europcar


Artikelen over EuropCar

Auto huren in Duitsland?

Auto huren in Duitsland?

Om Duitsland te verkennen heb je twee opties; openbaar vervoer of het huren van een auto. Er is een overvloed aan verschillende auto-opties en verhuurstations, sommige op luchthavens, naast treinstations en zelfs in stadscentra in grote steden. Of je nu een kleine auto wilt huren om door de parkeergarage in de grote stad te navigeren, een gezinsauto voor een groep van vier of een snelle auto om op ... [...]

Auto Huren Italie

Ciao bella! Wanneer je op vakantie gaat naar het Bella Italia dan kijk je uiteraard je ogen uit. De prachtige wijngaarde, het mooie Toscane, steden vol met cultuur en eten om je vingers bij af te likken. Het is natuurlijk super romantisch om het land te verkennen vanaf de achterkant van een Vespa scooter, maar naar een dag wordt je hoorndol van de uitlaatgassen, het lawaai en de hitte. Daarom kan ... [...]

Auto Huren Rotterdam

Rotterdam is een drukke locatie. Het is niet alleen een bruisende havenstad, maar er komen ook nog eens honderden vluchten aan op Rotterdam Airport. Van alle kanten komen toeristen het land via Rotterdam binnen gestroomd en de stad heeft zich daar handig op aangepast. Voor een culturele ervaring kan je zeker terecht in de havenstad. Verschillende musea die hoog staan aangeschreven kan je vinden in ... [...]

Auto Huren Eindhoven

Eindhoven is het bruisende hart van Brabant. In deze stad is altijd wel iets te doen. Of het nu op cultureel, wetenschappelijk of sportief vlak is, er is iedere dag wel een happening. Dat maakt deze stad dan ook de Place To Be wanneer je afreist naar het zonnige zuiden. Toch liggen veel locaties er ver uit elkaar en het kan daarom ook geen kwaad om een huurauto te overwegen. Auto huren Eindhoven ... [...]

EuropCar Reviews

  Oplichters

  Voegen zonder overleg een upgrade toe, waar je later pas achter komt als je in Nederland bent

  Uit op omzet ipv service

  Alleen uit op meer omzet ipv goede service. Boeken dubbele all-risk verzekering en geven daarna niet thuis. Geen enkel coulantie. EINDE OEFENING voor EUROPCAR

  Sterke punten
  Verkooptechnieken

  Zwakke punten
  Onbetrouwbaar

  Oplichters

  Gelukkig foto's genomen bij ophalen auto. Geen volle benzinetank bij levering en krassen op de auto. Nu via klachtenprocedure aan het proberen om waarborg terug te krijgen. Klantendienst die je van het kastje naar de muur probeert te sturen.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Arrogante dieven

  Het probleem met Europcar: Goldcar, Rhodium en Interrent

  Het probleem met Europcar is dat ze eigenaar zijn van een aantal malafide werkmaatschappijen zoals Goldcar, Rhodium en Interrent. Die veroorzaken alle problemen, terwijl Europcar de winst opstrijkt terwijl ze alle problemen bij haar werkmaatschappijen toestaat.

  Sterke punten
  Ongezien langs Europese wetgeving manoeuvreren.

  Zwakke punten
  Helaas niet ongezien langs Europese wetgeving manoeuvreren.

  EuropCar Johannesburg Int. Airport Oliver Tambo

  Twee achtereenvolgende jaren hebben wij voor respectievelijk 3 en 2 maanden een auto gehuurd bij Europcar via Rentalcars. Deze bemiddeling is prima verlopen. Wij sloten bij Rentalcars een volledige dekking af. Ook prima. Onze schade in 2019 was aantoonbaar geheel buiten onze schuld. Schade is betaald en terugbetaald door Rentalcars. Bij onze tweede komst in J'burg werden wij geconfronteerd met het feit dat wij nog een schade open hadden staan uit 2019. Men wilde ons de auto niet overhandigen alvorens die schade te hebben betaald. Op dat moment, het was midden in de nacht, konden wij niet aantonen dat de schade wel was betaald. Na veel gepraat kregen wij toch toestemming om de huurauto mee te nemen. Vervolgens weigerde de medewerker mee te lopen naar de auto om die samen met ons op schade te checken. Indien we een schade zouden aantreffen konden we met onze I-phone er een foto maken en na de huurperiode het met hen regelen. Wij troffen geen schade aan. Bij het terug bezorgen van de auto na de huurperiode werd een kras aan de onderkant van de voorbumper aangetroffen. Na veel heen en weer getrek (verstuurde mails) over deze schade en het ter sprake brengen van de nog 'openstaande schade van 2019' uiteindelijk de laatste geringe schade maar betaald. Echter deze valt niet meer onder de volledige dekking van Rentalcars omdat de schade niet binnen drie maand is ingediend. Het zij zo ! Maar Rentalcars heeft toch zijn nek uitgestoken en de klacht neergelegd in J'burg. Er werd door Europcar toegezegd dat zij het door mij betaalde bedrag terug zullen storten op mijn creditkaart. Dit zou binnen 15 - 20 dagen zichtbaar moeten zijn. Inmiddels is er meer dan een maand verstreken. En u raad het al. Nog geen cent binnen. Ik heb Rentalcars laten weten dat zij geen verdere actie hoeven te ondernemen. Ik neem mijn verlies. Ook weet ik nog steeds niet of de schade van 2019 correct is afgehandeld zodat we bij een eventuele volgende boeking daar niet nog een keer op worden bevraagd. Of wij ooit bij Europcar opnieuw een auto zullen huren, dat weten u en ik wel beter. Overigens, dat moet gezegd, over de auto's niets dan goeds.

  Sterke punten
  Verhuren naar onze inzicht prima auto's

  Zwakke punten
  Slechte behandeling van de cliënt.

  Dubieuze schade

  Auto gehuurd via Europcar in Faro, Portugal. Helaas was de beschikbare auto vol met krassen en deuken. Ik heb nog getwijfeld om de auto te weigeren, maar de desbetreffende medewerker aldaar wist mij te overtuigen dat deze auto toch al afgeschreven was en men niet meer zo nauwkeurig keek bij retour. Normaal maak ik altijd foto's van de gehuurde auto, echter nu helaas niet (te veel vertrouwen gehad in deze medewerker). Uiteraard werd bij terugkomst schade ontdekt, in dit geval aan de band. Duidelijk was dat deze schade samen ontstaan was met de schade aan de velg, de schade aan de velg stond keurig op het formulier vermeld. Maar jammer genoeg de schade aan zijkant van de band niet. Dit werd als twee losse schades gezien en had ik maar meteen moeten noteren bij aflevering van de huurauto. Van coulance was ook geen sprake door Europcar, waardoor ik de kosten van de band doorbelast kreeg. Nu ben ik enigszins professioneel bekend met schades aan voertuigen en banden (zelfs medewerker geweest bij een internationaal Frans bandenbedrijf) en heb al mijn expertise in de strijd gegooid, maar Europcar blijft zich beroepen op het feit dat dit twee aparte schades zijn en had moeten worden vermeld op het schadeformulier. Duur leergeld voor mij geweest en de volgende keren ga ik uitgebreid de tijd nemen om foto's te maken van de huurauto bij aflevering en bij retour (vinden ze naar mijn ervaring ook alleen maar lastig). Jammer dat Europcar zich onthoudt van coulances. Mij zien ze als klant niet meer terug.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Slechte communicatie met de klanten afdeling. In de email correspondentie worden alleen maar standaard formuleringen gebruikt, zonder werkelijk inhoudelijk te reageren.

  Europcar Amersfoort

  Europcar Amersfoort. Amsterdamseweg 151.
  Ik huur jaarlijks 2x een auto bij hum voor mij vakanties in Biarritz.
  Mij ervaring met dit bedrijf is zoals ik het kan verwachten.
  De auto staat altijd naar mij wens of het wordt verbeter voor de zelfde prijs categorie. Dat vind ik een mega plus punt van de medewerkers.
  Dat kilometers inclusief zijn is ook net als vroeger!!!! je betaal wat je afgesproken hebt dus geen gezeik achteraf.
  Veder zijn de auto's in top conditie en zo goed als nieuw.
  Net een auto terug gebracht en als na service hebben ze zelf mij terug gebracht naar het centrum van de staat.. dat noem ik echt service en klant vriendelijkheid.
  Kortom 😊top bedrijf en service voor die klein prijs die ze voor een auto kilometers vrij vragen.
  Dank je wel weer en tot de volgende vakantie.
  Europcar Amersfoort way to go boys

  Sterke punten
  Klant vriendelijkheid en prijs all inclusief kilometers.

  Zwakke punten
  Niet bij onze ervaring van Veel jaren zaken aan het doen

  erg naar

  Krijg achteraf allemaal rekeningen nagestuurd van tolwegen die ik niet zou hebben betaald in de UK. Als ik vervolgens de gegevens bij de UK-gov intype geeft ie gewoon aan dat ik betaal heb. Inmiddels heb ik er 2 a 40 pond, Administratiekosten Europcar.
  Als ik daarover een klacht indien krijg ik als antwoord dat dat in de voorwaarden staat ! Met de rug tegen de muur op deze mannier.
  Nooit meer Europcar.

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  Zeer klantonvriendelijk

  Waardeloze schade afhandeling

  In november '18 heb ik een kras gereden op de zijkant van een (reeds uitgebreid geblutste) bestelwagen. Bij het opgeven hiervan werd direct ene schatting van ca 300-400 Euro schade gemaakt. Balen, maar ja.
  Vervolgens hoorde ik niks meer. Er was wel 1300 Euro ingehouden.
  Telkens belde ik, emailde ik naar Europcar Amersfoort, en zou ik wat horen wat vervolgens nooit gebeurde.
  uiteindelijk is in mei '19 (!) 220Euro teruggestort.
  Na lang jengelen kreeg ik een calculatie: het ziet ernaar uit dat er allerlei schade is hersteld die niet van mij afkomstig is.
  Na beklag en opnieuw beklag, niks terug horen en opnieuw bellen en bellen heeft met mij met nog 150E tegemoetgekomen.
  Kortom: de kras die ik reed is mij op bijna 1000Euro komen te staan. Plus heel veel vertraging en frustratie.
  Waardeloze afhandeling en trouwens ook diefstal.

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  Verdienen op (dubieuze) schade

  EuropCar Geneva - Scam/Rip-off terrible customer service

  We rented a car from Europcar Geneva. My son threw up in the car and we cleaned it up as much as possible. Some was left on the floor carpet and some on the kid seat (which was already super dirty). We are polite customers so we notified the officer when returning the car. They charged us 300 CHF (= 300 €) for the cleaning (the full week rent of the car was also 300 €...). When complaining about this they send me an invoice from the cleaning company. I checked the rates with this cleaning company and they charge 50 CHF per hour. EuropCar is not willing to provide the details as of course it can never be 6 hours of work to take a wet towel over this, it should not take more than 10-15 minutes. A complete scam/rip-off and no reactions on my proposals. I was willing to pay something, but no reactions at all. Never again renting with EuropCar.

  Sterke punten
  The car was pretty new

  Zwakke punten
  See my review. What a bad experience.

  Europcar Manchester onbetrouwbaar!

  Voor onze trip in Wales hadden we vanuit Manchester een auto gehuurd.
  Aan de balie duidelijk vermeld dat we geen verzekering nodig hadden en na het verlof werd er een bedrag via onze kredietkaart aangerekend.
  Na contactname werd ons een factuur doorgemaild dat door ons ondertekend was waar ook plots een som op stond die zelfs niet overeen kwam met het bedrag ( in de negatieve zin) dat via onze kredietkaart is afgenomen.
  Wij zijn enorm geschrokken van deze praktijk, wij hebben al via verschillende agentschappen auto’s gehuurd en ons vertrouwen is nog nooit zo geschonden geweest.

  Sterke punten
  De auto voldeed aan alle verwachtingen.

  Zwakke punten
  Betrouwbaarheid

  Verhuisauto

  Verhuisauto met laadklep gehuurd in Helmond.
  Kreeg een nieuwe bus mee en deze werd op een vriendelijke manier gedemonstreerd.
  Prima bedrijf met vriendelijk personeel.
  Prijs kwaliteit verhouding is prima.

  Sterke punten
  Prijs kwaiiteit

  Zwakke punten
  Geen

  Geweldig!

  Als ik op vakantie ga kies ik standaard voor Europcar. Altijd goede service, nooit gezeik. Geweldig bedrijf!

  Sterke punten
  Altijd prima autos, de juiste kosten en alles op tijd

  Zwakke punten
  Kan ik niet bedenken!

Bezoek EuropCar

Schrijf een review