Sixt autohuren, review en ervaringen

Met vestigingen in meer als 105 landen en meer als 2000 plekken in de wereld, behoort Sixt Autoverhuur tot een van de grootste autoverhuurbedrijven in de wereld. Ook in Nederland zal je Sixt in vrijwel elke provincie en of stad aantreffen. Niet zomaar wordt Sixt ook wel gezien als een van de beste autoverhuurders in Nederland. De prijzen van de Sixt huurauto’s zijn erg scherp, de service is erg betrouwbaar en de auto's zijn gemiddeld niet ouder dan 6 maanden. Het laatste brengt met zich mee, dat je dus verzekerd bent van kwaliteit. Op de site van Sixt kun je de elke categorie auto kiezen, die het best bij je past. Neem vandaag nog een kijkje op de website van Sixt of maak gebruik van de Sixt app om alle voertuigen te bezichtigen. Ben je dus aan het plannen om met de auto naar het buitenland te reizen, steden tripjes te maken en meer, met familie, vrienden en of kennissen? Dan kun je vandaag nog de beste auto naar keuze huren en er volop van genieten tijdens de huurperiode.

Sixt Autohuren

Je hebt dan ook een grote keuze uit allerlei verschillende modellen. Sixt houdt het niet alleen bij personenvervoer, maar biedt ook verhuiswagens, bestelwagens, terreinwagens en cabrio’s aan.

Sixt Mogelijkheden

Sixt heeft een speciale afdeling voor het zakelijk huren van vervoersmiddelen. Hierdoor wordt u voorzien van aantrekkelijke kortingen en opties. U kunt onder andere kiezen voor een aflevering van de auto bij u aan het kantoor. Ook kunt u een langere termijn contract aangaan met Sixt, waardoor het bedrijf zich vooral in de markt speelt bij de luxere taxicentrales en bedrijfschauffeurs.

Sixt Kosten

Bovendien krijgt u bij Sixt gegarandeerd de goedkoopste prijs. Mocht u ergens anders namelijk goedkoper uit zijn dan doet Sixt u een nog beter aanbod. Daarnaast krijgt u ook nog eens 50% korting als u zich nu aanmeld als zakelijke klant. Bekijk de website voor de mogelijkheden.


Het kiezen van een huur auto

Het kiezen van de juiste auto kan best een uitdaging worden. Om een uitgebreid overzicht te zien van alle auto’s welke beschikbaar zijn in de periode waar jij een auto wenst te huren, dan kun je het best gebruik maken van de zoekfunctie van de site. Deze functie kun je gebruiken door te surfen naar de startpagina van de site. Op de startpagina, links boven, tref je de zoekfunctie van de site aan. Hier kun je alvast aangeven of je op zoek bent naar een auto of een bestelwagen. Na de juiste keus gemaakt te hebben kun je kiezen voor een vestiging, de ophaaldag en tijd alsook de inleverdatum en tijden aangeven. De site gaat dan automatisch voor je op zoek naar de beste auto’s welke op basis van je ingegeven voorkeuren op dat moment beschikbaar. Na de relevante gegevens verwerkt te hebben in de zoekopdracht kun je klikken op het tabje ‘bekijk aanbod”. 

Na op dit tabje geklikt te hebben krijg je direct een uitgebreid overzicht voorgeschoteld van alle beschikbare auto’s. Je krijgt de beschikbare auto’s te zien, wat het huren van de auto je zal kosten met inachtneming van de opgegeven periode om de auto te huren en uiteraard de voorwaarden welke gekoppeld zijn aan het huren van een auto bij Sixt. Je kunt het overzicht ook specifieker maken door de voertuigtype aan te passen, wil je een stationwagen of sedan type auto huren, moet de auto automaat zijn of manual, in welke leeftijdsklasse zit de bestuurder en hoeveel zitplaatsen moet de auto ter beschikking hebben. Na alle relevante informatie aangepast te hebben zul je een overzicht krijgt van auto’s welke voldoen aan jouw ingegeven eisen. Na een auto gekozen te hebben kom je op een nieuwe pagina van de site waar je als eerst kunt aangeven of je direct zal betalen voor de auto of later. Hierna krijg je de mogelijkheid om indien nodig extraatjes te bestellen zoals een verzekering in geval van schade aan de huurauto of tegen diefstal, het plaatsen van een navigatiesysteem in de auto, het plaatsen van winterbanden of normale standaard banden, toevoegen van een extra bestuurder en veel meer. De stappen die hierna volgen hebben meer betrekking op het ingeven van je persoonsgegevens alsook je betaalmethode.


In welke leeftijdsklasse moet ik zitten om een auto te kunnen huren?

Om een auto te kunnen huren in Nederland is de minimum leeftijd 21 jaar. Daarnaast is het zo, dat de huurder minimaal twee jaar in het bezit moet zijn van een geldige rijbewijs. Voor de luxere autogroepen van Sixt zoals PDMR en hoger is de minimum leeftijd echter gesteld op 25 jaar. Je kunt dus vanaf 21 jaar je eigen auto huren en genieten van een welverdiende vakantie.


Frequente Sixt huurders

Huur je op frequente basis een auto bij Sixt? Dan kun je gebruik maken van meer autohuur mobiliteit  door je op te geven voor de Sixt Cards. Hoe vaker je een auto huurt bij Sixt, hoe meer voordeel je hebt met deze cards. Houders van de SIXT Cards hebben het voordeel om te kunnen profiteren van diverse gemakken zoals het sparen van miles en bonuspunten bij verschillende loyaliteitsprogramma’s. Het goede nieuws is, dat iedereen een SIXT Card kan ontvangen, zelfs al na één keer huren. Hoe vaker je huurt bij SIXT, hoe meer voordelen. Bij alle kaarten hoort een 24-uurs service van hoge kwaliteit en vereenvoudigd huurproces. Als je meer als vijf keer per jaar een auto huurt bij Sixt, dan dan kom je al snel in aanmerking voor de SIXT Gold Card, die nog meer korting op vakantiefoto's geeft. Ook de dames worden extra in de watten gelegd met de speciale Ladies Cards. Houders van deze kaart genieten van aantrekkelijke kortingspercentages bij een aantal juwelierszaken en meubelzaken.


Kan ik met mijn huurauto ook naar andere landen?

Met je huurauto is het best mogelijk om een aantal steden in verschillende landen te bezoeken. Afhankelijk van de voertuigcategorie is het gebruik van de huurvoertuigen in het buitenland verboden voor bepaalde landen. Een lijst met de landen waarin de respectievelijke voertuigcategorieën niet gebruikt mogen worden, kan voorafgaand aan de reservering ingezien worden op de website van SIXT en bij de SIXT-vestiging, of je kunt deze telefonisch opvragen. Daarnaast worden de landen waar het huurvoertuig niet gebruikt mag worden uitdrukkelijk vermeld in de huurovereenkomst. Het is voor de huurder dus verboden om de huurauto in deze landen te gebruiken.  Het is ook goed om te weten, dat een one way huur bij Sixt vestigingen in Nederland kosteloos mogelijk zijn. Voor one way huur binnen Europa worden soms aanvullende kosten in rekening gebracht.

Ben je dus van plan om binnenkort op vakantie te gaan en wil je een aantal steden met de auto bezoeken, maar heb je nog geen huurauto? Breng dan vandaag nog een bezoekje aan de website van Sixt en bekijk de vele voordelen welke het huren van een auto bij dit bedrijf met zich meebrengt.

Neem een kijkje bij Sixt


Artikelen over Sixt

De huurauto verzekeringsgids

De huurauto verzekeringsgids

De meeste mensen huren niet dagelijks een auto. Wanneer je dit niet met regelmaat doet zal je overspoelt worden met aanbiedingen, maar ook informatie, van verschillende bedrijven. Daar komt dan ook nog eens de optie bij om extra verzekeringen af te sluiten, iets wat veel bedrijven (begrijpelijk) aanraden. Wat houdt het echter allemaal in, en hoe gaat het allemaal in zijn werk? Natuurrampen I ... [...]

Auto huren in Nederland

Auto huren in Nederland

Je bent van plan op vakantie te gaan naar Nederland, je wilt de steden verkennen of je auto doet het niet en je moet een auto huren of je besluit vanwege de een of andere reden een auto te huren in Nederland, dan kan dat uiteraard, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het huren van een auto. De wereld van online autoverhuur is een jungle met talloze websites, die ... [...]

Luxe auto huren?

Luxe auto huren?

Je wilt je geliefde meenemen op een date of een langverwachte roadtrip plannen met je beste vrienden naar een exotische omgeving of je hebt een grotere SUV nodig voor een roadtrip met het hele gezin. Of misschien wil je jezelf gewoon uitleven en plezier beleven bij het besturen van een luxe auto. Of je wilt misschien een Mercedes huren met een getrainde en geüniformeerde chauffeur om indruk ... [...]

Auto Huren Utrecht

Utrecht bevindt zich in het midden van ons land en kan dan ook wel als het grootste en belangrijkste knooppunt van Nederland worden gezien. Niet alleen op het gebied van Openbaar Vervoer, maar ook de snelwegen komen hier allemaal samen. Vanuit Utrecht kan je overal naar toe. Het is daarom ook de perfecte stad voor het huren van een auto. Of je nu de stad zelf wilt verkennen, of door het hele land ... [...]

Sixt Reviews

  Snel en goed

  Ik heb voor de vierde keer dit jaar een auto gehuurd via Sixt en elke keer verliep alles bijzonder vlot. De autos zijn eigenlijk altijd in goede staat en ik heb nog nooit problemen gehad met het terugbrengen ervan! Topper.

  extra kosten aftanken huurauto, sixt geeft geen reponse

  Ik heb een niet afgetankte auto mee gekregen, met de gehuurde auto maar 28 km gereden en wordt hierdoor geconfronteerd met een additionele kostenpost voor aftanken van niet gereden kilometers. Sixt is bij inleveren niet beschikbaar (key drop off), reageert niet op mijn klacht via hun website en Email. Voel me zwaar benadeelt en als dit het verdien model van Sixt is huur ik hier nooit meer.

  Sterke punten
  beschikbaarheid auto

  Zwakke punten
  arrogantie in aftersales

  Onprofessioneel en slechte klantenservice

  Erg onprofessioneel bedrijf. Ik had een kleine bus bij hun gehuurd. Van tevoren had ik meerdere werknemers gesproken om wat vragen te stellen wat betreft de borg. Elke werknemer gaf mij een ander antwoord, dit vond ik al heel raar en onprofessioneel. Op de dag dat ik het busje moest ophalen was er een storing en daardoor moest ik 20 minuten wachten, nouja dat kan gebeuren.\\r\\n\\r\\nBlijkt nu dat door die storing mijn reservering nooit in hun systeem heeft gestaan. Nu wordt mij verteld dat in plaats van de standaard 7 werkdagen dat ik misschien nu wel 20-25 werkdagen moet wachten op mijn borg. Ik vind dit absoluut niet kunnen. Sixt maakt meerdere fouten en de klant moet hiervoor opdraaien. Ook werd mij verteld dat door de storing zij mij geen digitaal contract konden geven en dat ik dus een papieren contract moest krijgen, dat is dus ook niet gebeurd. Geld terugstorten duurt zeker geen 20-25 werkdagen. Ook werd mij beloofd dat zij zouden terugbellen, wat ook niet meer is gebeurd. Dus nu ben ik al een week lang elke dag aan het bellen om mijn geld terug te krijgen. Erg onprofessioneel en niet klantvriendelijk. Ik zal hier niet nogmaals een busje of auto huren.

  Stelletje oplichters na 6 weken wacht nog op mij borg en geld 1740 euro

  Verschrikkelijk!!!! Nooit meer Sixt Rent! Ik wacht al 6 weken op mijn borg! En 1740 Euro te veel van mij creditcard afgeschreven dan de werkelijk factuur. Heb bewijzen bankafschriften naar hun gemaild nog steeds geen reactie! niet eens 1 e-mail terug ontvangen geen reactie niks!! Wacht nog een week daarna ga ik gerechtelijke stappen ondernemen. Nooit meer huren bij Sixt tent stelletje oplichters!!

  Oplichting op industriële schaal

  Sixt factureerde ons 2 auto's terwijl we er maar 1 hadden genomen. Bovendien kregen we een factuur waarop stond dat we bijna 5000 km hadden gereden... op Ibiza, een eiland niet groter dan 50 km. We betaalden uiteindelijk 1900 euro in plaats van 600 euro.

  Terrible service and unreported car damage

  Terrible service, poorly maintained cars, unhelpful staff. 6 day rental for €350. So much regret and time wasted. We rented cars at Schiphol more than 12 times from Hertz, Europecar, AVIS, etc. But didn't choose Sixt before because their prices are usually (bit) higher. Whenever I walked by their fleet I see pretty nice cars so decided to give them a try. I inspected the car which had 5 reported damages. We found over 11 significant damages not reported. The car was not properly cleaned with bird droppings on the roof and side. We spent 25 min checking te car, getting the staff reinspect the car and check against their damage records. My wife is 6 months pregnant, just had 5 hour flight. Not exactly how we want to start our holiday. Mishaps can happen but staff was totally unapologetic. He didn't want to provide another car unless we paid extra to upgrade and we'd need to walk back 10 min to the desk in the terminal. Next day I noticed the front parking sensors were defective. I wil never ever rent from Sixt and I will advise everyone to stay away. Don't fall for their hip marketing mumbo jumbo and staff in fancy orange waistcoats. Behind the orange veneer is a very poor organization indeed. My experience with Sixt is been upsetting enough to spend 10 min writing this email, you don't want to be in my shoes: you have been warned.

  Wel bevestigen, dag vantevoren niet leveren

  Twee weken van tevoren een cabrio gehuurd om met mijn dochter haar schooldiploma op te halen in een bijzondere auto. Reservering bevestigd en alles betaald dezelfde dag. De dag voor de huurdatum een bericht ingesproken op mijn telefoon: geen cabrio beschikbaar, coupe als alternatief. Terug gebeld, ruim half uur in de wacht. Gezegd dat ik het onfatsoenlijk vind om dit de dag vantevoren pas door te geven en ik had toch een bevestiging van hun ontvangen. Geen excuses, alleen mededeling dat ze zouden annuleren en de betaling terugstorten. Nu maar afwachten hoelang dat duurt. En zo kort dag veel rompslomp om een cabij een andere verhuurder te vinden.

  Sterke punten
  Contract niet nakomen

  Zwakke punten
  Contract niet nakomeen

  Enorm slechte service

  Een lekke band in Duitsland. 08:30 in de ochtend gebeld. Om 13:00 auto op een sleepwagen naar de dealer. Na meerdere malen gebeld te hebben met de alarmcentrale vervolgens 2 uur lang niets gehoord. Het is nu 15:00 en niets is gebeurd. Nog steeds aan het wachten. Hoe kan dit!!??

  Zwakke punten
  Slechte pechhulp.

  Pas op met huren hier!!!

  PAS OP MET HET HUREN HIER!! Ik heb voor 1 dagje een busje gehuurd bij Sixt filiaal in almere. Dag later de bus netjes teruggegeven, samen met de verhuurder een rondje gelopen om de auto heen, niks aan de hand. Borg terug gekregen. 1/2 dagen later een schadeformulier per mail ontvangen van sixt en beweren dat ik een giga deuk aan de achterkant heb veroorzaakt die zij nu op mij verhalen (€1000). Ik heb dit tegengesproken en zij blijven bij hun punt dat dit door mij is gemaakt. De foto's van het busje met schade is in het filiaal van Utrecht gemaakt, dus niet in Almere. Groot kans dat een medewerker van Sixt of een andere huurder deze schade heeft gemaakt en nu simpelweg op de laatste huurder of op een niet-vaste klant verhalen. Dit krijgt nog een staartje vanaf mijn kant.

  Sterke punten
  Niks

  Nooit meer Sixt : grenst aan oplichting

  Wij hebben wellicht al 30 keer een wagen gehuurd in Portugal, dus hebben wel enige ervaring. Waarvan één keer met SIXT in Portugal, maar dit NOOIT meer. Auto gehuurd in Lissabon, bij vertrek alles afhandelen op een drafje, andere 'nieuwe' wagen meegekregen dan initieel gehuurd (upgrade sir !), vluchtig gecontroleerd en vertrokken wegens al later op de avond en nog rit van 270 km voor de boeg. Op huurformulier schrijft medewerker in koeien van letter "Gasoléo" = dieselwagen en niet benzine zoals we initieel gehuurd hadden. Op de laatste dag van ons verblijf in Algarve nog snel tanken : document getoond aan pompbediende die "Gasoléo" begint te tanken ... stopt na +/- 20 liter, blijkt dat het geen diesel maar benzinewagen is. Stom van ons, kost ons drie uur om tank en leidingen van de wagen te laten reinigen, factuur 95 eur (valt nog mee). Doorgereden naar Lissabon, tijdsdruk want moeten onze vlucht halen .... Bij afleveren op luchthaven Lissabon het probleem ivm de "Gasoléo" aangekaart, worden "snel" doorverwezen naar de "local manager" die op ons wacht aan de balie op de luchthaven. Nog een snelle controle van de wagen, "everything OK sir", geen foto's genomen, geen handtekeningen gezet, tijdsdruk ... opnieuw stom van ons. Local Manager begrijpt onze klacht ivm "Gasoléo", mogen honderd procent zeker zijn dat alles geregeld wordt, geeft haar persoonlijk mailadres en mailadres van dienst waar wij zelf klachtenmail naar sturen, wat wij ook dadelijk bui thuiskomst doen. Enkele dagen later 168,72 eur van onze rekening, zonder verklaring. Kredietkaart dadelijk geblokkeerd wegens vermeende fraude. Dag nadien mail van Sixt waarin zijn melden dat beschadiging is vastgesteld aan het voertuig op 3 (!!!) plaatsen, kost herstelling 395 eur. Enkel dagen nadien slaagt Sixt er in nogmaals geld van onze kredietkaart te halen, ditmaal 434,14 eur. Van beide boekingen geen detail, is mij ook een raadsel hoe dit bedrag nog van onze kredietkaart kon afgenomen worden nadat wij deze geblokkeerd hadden. Inmiddels klachtenmails verstuurd naar Sixt (geen reactie meer) en naar Atos World Online. Onbegrijpelijk dat zulke maatschappijen deze praktijken kunnen blijven toepassen, ik kan het niet anders benoemen dan pure oplichting. Daarom één goede raad ondanks de sporadisch "zeer goede reviews" (plaatst Sixt deze misschien zelf ?) : HUUR NOOIT EEN WAGEN BIJ SIXT !!!

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  totaal onbetrouwbaar, valse beloftes, grenst aan oplichting

  waardeloos bedrijf

  via facebook informatie gevraagd of ik zonder creditcard kon huren .Ja hoor volgens Paul geen probleem ,kon gewoon pinnen.Auto gereseveerd voor volgende dag ,aangekomen in den haag ,met taxi rit,krijg ik doodleuk te horen dat dat niet kan,foutje omdat er allemaal nieuwe mensen werken,die verkeerde informatie geven.Dus sta ik daar zonder een auto,voor 8 dagen geboekt,en 60€ lichter voor de taxi.Dus mensen nooit hierheen gaan oplichters.Slechtste bedrijf ooit!!!!

  Sterke punten
  Zelfs 1 ster is teveel

  Zwakke punten
  zijn alleen maar zwakke punten

  Oplichters pas op!

  2dagen terug auto gereserveerd voor aantal dagen voor belangrijke afspraken. Aangekomen op afspraak om auto op te halen, blijkt de auto weggegeven aan een ander en zij hadden ook geen enkele andere auto meer beschikbaar (absurd). Ook hebben zij niet 1 keer maar 2 keer het bedrag van mijn rekening afgeschreven. Vuile oplichters, pas op en huur niks bij hen! December 2020

  Sterke punten
  Niks!!! Alleen geld innen en oplichten

  Zwakke punten
  Zie mijn beschrijvingen

  Onbetrouwbaar

  In de lente van 2019 auto gehuurd van SIXT Portugal. Bij ophalen auto een 15-daags abonnement afgesloten en betaald voor het gebruik van de tolwegen in de Algarve. Bij 1,5 jaar later stuurt SIXT een mail, dat zij nog een bedrag via mijn creditcard zullen innen voor het gebruik van één van die tolwegen ergens in het midden van de abonnementsperiode. Dat zij dat pas 1,5 jaar later doen zou te maken hebben met een fout in "het systeem". Op mijn eerste mail dat hier sprake moet zijn van een misverstand wordt niet gereageerd. Ook op mijn tweede mail, nu direct aan de Controller van SIXT PT met kopie aan hun klantenservice, wordt evenmin niet gereageerd. Dit maakt SIXT in mijn ogen een zeer onbetrouwbare maatschappij.

  Sterke punten
  Ik zou het niet weten.

  Zwakke punten
  Onbetrouwbaar bedrijf.

  Altijd trouwe Sixt klant geweest, vanaf nu helaas nooit meer...

  In 2018 ben ik tegen een paaltje gebotst (heel stom, ik weet het!) met een huurauto van Sixt (Schiphol). Er zat een deukje in de auto. Gelukkig werd dit goed opgepak vanuit Sixt en alles werd opgelost. In de tussentijd heb ik bij Sixt Amsterdam Centraal een auto gehuurd, ook dat beviel goed. In augutsus 2020 heb ik weer een auto gehuurd bij Sixt Nassaukade twv 151 EUR. Aankomend bij de counter werd er mij verteld dat ik de auto helaas niet mee kon krijgen. Waarom? Omdat ik blijkbaar op een 'blacklist' sta van Sixt. Hier is nooit communicatie over geweest, maar de reden is dat ik schade heb gereden in 2018. Ik vroeg aan de manager van Sixt Nassaukade waarom het dan mogelijk is dat ik in de tussentijd wel een auto heb kunnen huren? ''daar heb je dan geluk mee gehad'' was het antwoord. Ergens begrijp ik het als autoverhuur bedrijf. Je wilt niet dat er nog iets met je auto gebeurt (al was het maar een deukje). Maar het ergste is dat Sixt Amsterdam Nassaukade mij de 151 EUR die ik al had betaald NIET kon teruggeven. Dit moest ik zelf via Sixt Duitsland regelen. Na vijf e-mails te hebben verstuurd, heb ik nog steeds geen reactie mogen ontvangen. Ook telefonisch krijg ik ze niet te pakken. Ik ben hier erg van geschrokken. Altijd een trouwe klant geweest en nu heeft Sixt mijn 151 EUR en sta ik op een blacklist voor wat er in 2018 is gebeurt. Ik blijf bellen, hoop dat het gaat lukken. Helaas is mijn advies om GEEN auto te huren via Sixt.

  Sterke punten
  Prijs/kwaliteit van de auto's Personeel op Amsterdam Schiphol

  Zwakke punten
  Sixt heeft 151 euro van mij en ik heb dit nog niet teruggekrege (geen reactie op e-mails, onmogeljik telefonisch contact te krijgen) Slechte communicatie (ik sta blijkbaar op een blacklist, hier is nooit wat over gecommuniceerd). Service: Geen empathie vanuit Amserdam Nassaukade

  Verschrikkelijke service

  Sixt weigert al kleine week hun kapotte auto van ons terrein af te halen. Die is daar achtergelaten door een huurder van ons Airbnb huis. Deze huurder wilde op de dag vertrek uit ons huis, weg met de gehuurde Sixtauto, maar die deed het dus niet meer. De huurder vertelde dat hij ontzettend veel moeite had met contact krijgen. De auto staat in de weg. De bereikbaarheid van Sixt is verschrikkelijk, want voor elk telefoontje moet je bijna 20 minuten wachten. Je wordt uitermate onvriendelijk te woord gestaan. Het is precies het bedrijf waarvan je verneemt bij consumentenprogramma's.

  Sterke punten
  Heb ze met de beste wil van de wereld niet kunnen ontdekken.

  Zwakke punten
  Laten autos achter op prive terrein, onbeleefde medewerker, ontzettend echt ontzettend slecht bereikbaar.

  nooit meer

  ik heb al in januari een reservering had gedaan voor een grote auto[vw passaat of ford mondeo] omdat we naar frankrijk op vakantie gaan en dat met een ds3 niet meer kan(3 pubers 180cm groot en een iets keinere).in de week voor de vakantie nog 2x bij sixt kleve (in duitsland veel goedkoper huren dan nl)geweest omdat ik een paar vragen hadt,Tot zover geen enkel probleem maar nu komt het.Een dag voor ons vertrek zou ik de auto ophalen,kom ik daar is het kantoor dicht? Er hangt een briefje met een tel nr dat je kunt bellen voor ernstige zaken,bel ik dat nr vertelt me een duitse vrouw dat ik te laat was om de auto op te halen en de auto was dus verhuurt aan een andere klant? ik had er om 1030 moeten zijn en ik was er om 1145.Ze houden een uur de auto vast en vervolgens verhuren ze hem aan een ander klant(mocht die er zijn)ze vertelde nog wel netjes dat dat ook in de voorwaarden stond maar die heb ik niet kunnen vinden in de app,dus de vakantie reis 12 uur rijden was een ramp en terug ook.Dus sixt gaat absoluut niet netjes met klanten om,ze hadden alle gegevens van mij dus hoeveel moeite was het geweest om even te bellen en te vragen of ik de auto nog wel wilde huren?

  Sterke punten
  heb ik niet kunnen ontdekken of zich niet aan een afspraak houden is hun sterkste punt......

  Zwakke punten
  heel zwak punt is de klant niet op te bellen als er onduidelijk heden zijn.En zich verstoppen achter ellenlange bladzijdes met voorwaarden.......

  Opgelicht aan balie Dusseldorf airport

  Auto afhalen, 300% betalen - Dubbel betalen bij auto afhalen! Ouderwetse methodes om je klant geld afhandig te maken als hij niet anders mer kan werken nog steeds! Afkoop eigen risico bij afhalen kost 300% van internet. Je kan de reservering dan niet meer aanpassen of opnieuw doen. Het aanklikken door de medewerker (die getraind is om je hierop te wijzen) kost net zoveel als je autohuur zelf LOL. Jammer dat bedrijven nog steeds kunnen bestaan die als missie hebben het pakken van de klant....

  Sterke punten
  Goede auto

  Zwakke punten
  Zwakke punten express service is helemaal niet express. tarieven opties belachelijk hoog bij afhalen, 300% meer!

  Sixt prima om een auto te huren

  Daar stond ik dan op de afgesproken tijd van 11.00u bij Sixt Melida hotel Alicante met een vouche (bewijs van afspraak en betaling) in de hand. Helaas wisten zij van niets dat ik mijn auto daar had gehuurd en reeds volledig had betaald via EasyTerraverhuur in Nederland. Ze hebben me nog geprobeerd te helpen, maar dubbel betalen lijkt me niets. Advies aan Sixt (en ook aan andere vakantiegangers in Spanje), doe geen zaken met EasyTerra in Nederland, Je krijgt problemen én je geld niet terug wegens onduidelijke redenen. Groet van Jan, of kijk op www.ontdekalicante.com

  Sterke punten
  hulpvaardigheid van Sixt

  Top service Sixt schiphol

  Ik had een mini countyman besteld, maar kreeg een Jaguar suv, wanneer rij je nou in zo’n auto!! heel vriendelijk geholpen, zowel door service desk als bij pick-up.

  Sterke punten
  Vriendelijk makkelijk in upgrades.

  Zwakke punten
  Bij inleveren niet genoeg personeel om je te helpen.

  Sixt probeert mij op te lichten!

  Sixt probeert mij op te lichten door schade te claimen, die ik NIET heb veroorzaakt. Bij het ophalen van de auto (IJsland) waren er meer beschadigingen dan aangegeven op het formulier. De baliemedewerker wilde het formulier niet aanpassen (hij had het te druk) en adviseerde om dan maar foto's te nemen van de beschadigingen. De auto kon bij teruggave niet worden gecontroleerd omdat het kantoor ("s morgens vroeg) nog niet open was. We hebben de auto volgens voorschriften geparkeerd. Na een maand(!) kreeg ik een claim van EU 900,-- voor een kras, die niet door mij is veroorzaakt. Er loopt nog een procedure want Sixt eist betaling en ik weiger slachtoffer te worden vanoplichting.

  Zwakke punten
  poging tot oplichting.

  Tip voor goedkoper huren

  Ervaringen bij sixt zijn altijd super, duidelijke afspraken en zeker de beste keuze als je een leuke auto zoekt. Meermaals een BMW cabrio gehuurd, als fanaat is dit natuurlijk al snel leuk ;). Ik vergelijk zelf altijd verhuurders via www.***.com, dan krijg je over het algemeen een lagere prijs voor dezelfde auto. Hoe het kan weet ik niet, maar scheelt al snel enkele tientjes. Ook een keer voor vakantie 3 weken een auto gehuurd, helaas een lekke band gekregen maar binnen 1 uur een transporteur met nieuwe auto ter plaatse. Dat is pas service

  Sterke punten
  Goedkoop. Duidelijk. Service. Snel.

  Zwakke punten
  Nog niet kunnen ontdekken..

  Screwed over in aftersales calculations

  1. I booked a car for 12 days for the amount of 284,94. 2. With that I got 2.400 free kilometers. In total I drove 2.630 km. The charge per extra km was 0,17 cents/km. Therefore 39,10 in total for the extra driven km's. 3. I returned the car three days earlier than expected. 4. According to Sixt I now owed 368,93. So 84,99 more than the original rental agreement. 5. So I actually ended up paying more for returning the car three days early. Does this makes sense to anybody? It does to Sixt Customer Service and their after sales calculation team.

  een zeer tevreden klant

  Wij huurden een auto bij de luchthaven van Nimes. Terplaatse kregen wij een gratis upgrade naar een Citroen DS een mooie nieuwe wagen met weinig km op de teller. Alles ging heel vlot het personeel was vriendelijk en behulpzaam. Ook het terug brengen en de terug betaling van de waarborg ging heel vlot.

  Opgelicht door SIXT

  SIXT heeft mij opgelicht. Auto opgehaald op het vliegveld van Heatrow en de auto moest weer ingeleverd worden op het vliegveld van Bristol. Toen ik weer thuis was zag ik dat SIXT een bedrag van bijna 400 euro extra heeft afgeschreven van mijn creditcard. Dit kon geen schade of het niet aftanken zijn. Na het contract grondig te hebben bestudeerd kon ik achter halen dat SIXT mij op slinkse wijze een upgrade in rekening heeft gebracht. Ik heb nooit om een upgrade gevraagd en upgrade is ook niet ter sprake gekomen, ik kon tussen twee auto’s kiezen daarbij werd gezegd dat de Peugeot iets groter is. Uiteindelijk wordt het contract geprint (0.5 m kassapapier, met enorm veel getallen), de baliemedewerker omcirkeld een aantal (in zijn ogen) belangrijke zaken. Zoals inleveradres, totaal bedrag etc. Maar hij heeft niet de upgrade omcirkelt en ook niet benoemd. Omdat de auto door mijn werkgever is gehuurd kon ik op basis van het totaal bedrag niet weten dat er iets niet klopte. En het feit dat ik de auto elders moest inleveren, was dit voor SIXT een uitgerekend moment om deze truc uit te halen. Nadarhand via de website klacht ingediend, nooit een reactie ontvangen. Werkgever heeft contact gezocht met SIXT en zij hebben alleen het contract opgestuurd gekregen (uiteraard zonder de omcirkelde bedragen). Het komt er op neer dat ik een Peugeot gereden heb maar een premium class Land Rover betaald heb. Volgens de SIXT website is de auto waarin ik in reed gewoon uit het standaard assortiment. Het was de eerst keer dat ik SIXT had, maar het is zeker de laatste keer.

  Sterke punten
  misleiding tactieken

  Zwakke punten
  te veel om op te noemen.

  SIXT Utrecht is het meest klantvriendelijk vergeleken met de rest.

  SIXT Utrecht heeft de aardigste medewerkers die ten alle tijden je opties geven in plaats van beperkingen. Ze denken graag mee aan een alternatief in plaats van vertellen wat alleen niet mag. Mag gezegd worden over SIXT Utrecht !

  Sterke punten
  Klantvriendelijk op z’n best

  Zwakke punten
  Parkeergelegenheid is helaas niet ideaal maar ze verdienen een hartstikke mooie locatie daarvoor!


Bezoek Sixt

Schrijf je eigen review