TUI Cars autoverhuur, lees de ervaringen en opties

Wist je dat je bij Tui niet alleen terecht bent voor het boeken van vliegtickets, maar ook voor het huren van auto’s? Tui Cars is speciaal in het leven geroepen om je van de beste huurauto’s te voorzien. Dit bedrijf biedt namelijk wereldwijd goedkope huurauto´s aan. Op meer dan 4.000 vestigingen en in meer dan 80 landen kun je terecht bij Tui Cars voor het huren van de goedkoopste auto’s. Je kunt bij Tui Cars met zekerheid rekenen op de beste kwaliteit en meest voordelige huurprijzen. 

Dit autoverhuurbedrijf behoort ook nog tot een van de bedrijven, waar bijna alle huurauto’s op de luchthaven afgehaald dienen te worden. Een shuttle service naar de ophaallocatie is dus helemaal niet nodig. Je kunt direct en zonder zorgen een aanvang maken met je lang geplande tripje. Bij TuiCars heb je een ruime keuze aan huurauto’s uit alle categorieën van small tot minivan. Deze auto’s kun je heel gemakkelijk van huis uit online reserveren voor bijv. Rodos of Korfoe en deze direct bij aankomst in het land bij de TUI partner ter plaatse ophalen.

TUI Cars Autohuren

Een goedkope huurauto staat voor jou op over 4.000 vestigingen in meer dan 80 landen klaar. Bij TUI Cars zijn er kwaliteit auto’s met voordelige prijzen. Zij zijn ook de autoverhuur bemiddelaar bij wie bijna alle huurauto’s op de luchthaven gevestigd zijn. Een pendeldienst naar de ophaallocatie is niet nodig.

TUI Cars Mogelijkheden

Bij TUI Cars is de keus groot en ruim. Je hebt dus een ruime keus aan goedkope huurauto’s uit alle categorieën van klein tot minivan. Huur je een auto bij TUI Cars dan is een hotelaflevering op vele plaatsen mogelijk en vaak ook kosteloos. Wil je je huurauto overboeken of annuleren, dan heb je de mogelijkheid deze tot 24 uur voor de huuraanvang gratis te annuleren of over te boeken.

TUI Cars Kosten

Het huren van een auto bij TUI Cars is heel transparant. Bij TUI Cars zijn de prijzen overzichtelijk en transparant aangegeven tijdens het reserveren en de huurvoorwaarden zijn beknopt uitgedrukt. Daarnaast heb je een CDW-verzekering inclusief vergoeding van eigen risico, diefstalbeveiliging van auto, een ongelimiteerd aantal kilometers, een WA- verzekering en veel meer.


Hoe weet ik welke auto’s Tui Cars ter beschikking heeft?

Om een overzicht te krijgen van alle beschikbare huurauto’s dien je als eerst te gaan naar de startpagina van de site. Op de startpagina van TuiCars zal je een online zoekformulier aantreffen waarin je de ophaallocatie kan aangeven, of je de auto eventueel op een andere locatie wenst in te leveren, ophaaldatum- en tijd alsook de inleverdatum- en tijd. Als laatst dien je de leeftijd van de bestuurder in te geven en dan kun je klikken op het tabje ‘zoek huurauto’s’. 

Na op het tabje ‘zoek huurauto’s’ geklikt te hebben, krijg je een uitgebreid overzicht te zien van de beschikbare auto’s op basis van jouw ingegeven voorkeur. In het overzicht krijg je de beschikbare auto’s te zien, althans het model, de gebruiksvoorwaarden waarmee je rekening dient te houden, de specificaties van elke auto en de prijs welke betaald moet worden voor de auto. Ben je geïnteresseerd geraakt in een auto, dan kun je klikken op het tabje ‘nu reserveren’. Je komt dan op een nieuwe pagina terecht waarin staat aangegeven wat inbegrepen is in de prijs en welke accessoires je erbij kan nemen bij het huren van de auto. Je kunt op deze pagina ook je persoonsgegevens, betaalmethoden en gegevens van de bestuurder invullen. Na de reservering bevestigd te hebben ben je klaar voor je eerstvolgende zorgeloze tripje met de auto. 

Het huren van een auto bij Tui Cars brengt als voordeel met zich mee, dat in het bedrag een verzekering wordt meegenomen met een uitgebreide dekking, je kunt je reservering gratis annuleren of overmaken, je kunt gebruik maken van de tankregeling vol/ vol en een extra bestuurder mag vaak genoeg gratis toegevoegd worden. 


Wat is de minimum leeftijd om een auto te huren bij Tui Cars?

Om een auto te kunnen huren is de minimumleeftijd 21 jaar en je dient minimaal 12 maanden in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. In bepaalde gevallen kunnen er wel toeslagen in rekening gebracht worden voor bestuurders tussen 21 en 25 jaar. 


Zijn er addertjes onder het gras?

Veel personen vragen zich af of er geen addertjes onder het gratis zitten. De vraag die dan ook vaak gesteld wordt, is of er geen extra kosten in rekening worden gebracht. Gelukkig is dat bij Tui Cars niet het geval. Alle prijzen worden in de all- in huursom meegenomen. Alleen aanvullende diensten zoals bijv. Personen Inzittendenverzekering (PAI), kinderzitjes, toeslagen voor jonge bestuurders of de one-way autohuur worden normaal gesproken ter plaatse in rekening gebracht en moeten in de desbetreffende munteenheid aan de lokale verhuurder worden betaald.


Wat is inbegrepen in de huurprijs?

Uiteraard zal je benieuwd zijn naar wat er allemaal inbegrepen is in de huurprijs. In de huurprijs zijn de volgende zaken zeker meegenomen: 

 • CDW-verzekering: is in alle landen (behalve Cuba) met vergoeding van het eigen risico in de huurprijs inbegrepen. Glas-banden-bodem-dakschades zijn ook gedekt (behalve bij grof nalatig handelen of het rijden onder invloed van verslavende of stimulerende middelen).
 • Diefstalverzekering: is inbegrepen in de huurprijs en dekt de schade bij diefstal van de huurauto. (Persoonlijke) voorwerpen in de auto zoals bijv. navigatiesysteem of laptop zijn niet verzekerd.
 • WA-verzekering: is in de prijs inbegrepen (behalve Cuba) en dekt letselschade, materiële schade en vermogensschade aan derden. Omdat de nationale kosten voor de dekking verschillen, bevat de huurprijs in sommige landen een aanvullende WA-verzekering. Deze wordt van toepassing als de met de verhuurbedrijven afgesloten WA-verzekering ontoereikend is. De gedetailleerde kosten voor de dekking staan in de huurvoorwaarden van de desbetreffende verhuurder vermeld.
 • Ongelimiteerde kilometers (behalve in Israël bij een huurperiode van 1-2 dagen, Oostenrijk categorie P, Australië/RedSpot categorie G en Australië/Europcar categorie H+K; in Duitsland kan je ook voor 300km/dag kiezen)
 • Luchthaventoeslag (behalve Israël, Cuba, Cyprus)
 • Lokale belastingen


Biedt TuiCars ook een one way service aan?

Er zijn genoeg personen, die graag een auto willen huren en die van land A naar land B willen en van daaruit met het vliegtuig of de trein terug willen. Hoe raken deze huurders de huurauto kwijt dan? Bij Tui Cars kunnen huurders gelukkig gebruik maken van de exclusieve one way service. Bij veel vakantiebestemmingen is het namelijk mogelijk de huurauto bij een andere vestiging in te leveren.


Wat betekent de geld- terug garantie?

In uitzonderlijke gevallen, kan het weleens voorkomen, dat bij het ophalen van de huurauto iets niet overeenkomt met de service zoals beschreven op de voucher. In dit soort gevallen dien je binnen 24 uur contact op te nemen met de verhuur vestiging ter plaatse. De vestiging zal alles in het werk stellen om het probleem binnen 24 uur op te lossen. Mocht dit niet lukken, dan kun je de autohuur annuleren. In dit soort gevallen wordt de gehele huurprijs vergoed. Genoeg reden dus om vandaag nog een auto te huren voor je eerstvolgende vakantie bij Tui Cars.

Neem een kijkje bij TuiCars


Artikelen over TUI Cars

Het huren van een auto bij jouw in de buurt

Het huren van een auto bij jouw in de buurt

Een ieder heeft weleens behoefte aan een auto. Het kan zijn, dat je auto je in de steek heeft gelaten en je vanwege de verre afstanden welke je dagelijks moet afleggen afhankelijk van een auto of je wilt alleen, met je gezin, vrienden of familie een stedentrip maken, maar je eigen auto is niet in staat om verre afstanden af te leggen, dan kun je in alle gevallen simpel een prachtige auto huren ... [...]

Ook zonder stress een auto huren?

Ook zonder stress een auto huren?

Het huren van een auto kan een berg stress met zich mee brengen. Zeker wanneer je niet voorbereid bent, kan je tegen de meest onverwachte hekelpunten aan lopen. Gelukkig kan je een aantal dingen doen om het jezelf gemakkelijker te maken. Voorbereiding Een goede voorbereiding is echt de helft van het zware werk. Doe je huiswerk, lees je in en vergelijk verschillende verhuurders met elkaar ... [...]

Autohuren voor een vakantie?

Autohuren voor een vakantie?

De meeste reizigers, vooral degenen die graag als een ‘local’ reizen, geven er de voorkeur aan om het openbaar vervoer te gebruiken wanneer ze van de ene plaats naar de andere gaan. Het is goedkoop, meestal betrouwbaar en een gemakkelijke manier om van de ene plek naar de andere te gaan. Het huren van een auto op vakantie kan echter heel logisch zijn, en wie houdt er tenslotte niet van een ... [...]

TUI Cars Reviews

  Tuicars onbereikbaar

  Tuicars is volledig onbereikbaar, ook via Tui zelf kunnen ze geen contact krijgen. Wij ontvingen na de vakantie een bekeuring voor een auto die allang weer ingeleverd was, maar we worden door Tuicars simpelweg genegeerd. Volgende huurauto niet via Tuicars!!

  Zwakke punten
  Onbereikbaar

  Geen reactie klantenservice op simpele vraag

  Via Tuicars een auto gehuurd in Griekenland. Een wijziging van de aankomsttijd betekende dat ik eerder zou arriveren en de auto eerder zou kunnen ophalen. Onmogelijk volgens Tuicars, niet te regelen. Bij aankomst in op het vliegveld bleek dat helemaal niet onmogelijk te zijn. Er stond een auto klaar. Dat was wel een auto van een kleinere klasse. De initieel gehuurde auto had de lokale verhuurder al een jaar niet meer op voorraad. Deze had ik wel via Tuicars gehuurd. Vreemd. Dit bij terugkomst aangekaart, maar Klantenservice reageert niet op mijn bericht. Zo ingewikkeld is het toch niet.. Diverse pogingen gedaan, maar 0 reactie. We zijn inmiddels een maand verder. Zeer slechte behandeling van klanten, niet reageren is erg respectloos en frustrerend. Terwijl het een klein 'probleem' is..

  Sterke punten
  Boekingsproces

  Zwakke punten
  De keuzelijst van auto's correspondeert niet met het wagenpark van de lokale verhuurder. Het niet reageren op een niet al te ingewikkelde kwestie.

  Contact

  Al weken geprobeerd contact te leggen via telefoon en email.
  Krijg geen enkele reactie houdt dus in geld kwijt en geen huurauto.
  Kan je best op je borst kloppen maar ben je gewoon een waardeloos bedrijf.

  Sterke punten
  Geen enkele

  Zwakke punten
  Zijn niet te bereiken zowel mail als telefoon

  Niet betrouwbaar!

  Ik was in Canarische eiland en ik zocht in de website van tuicars om een auto te huren voor een paar dagen. Alles ging goed en ik had een lijst van veel verschillende autos die kon ik kiesen. Ik heb voor eenje gekouzen en een bevestiging van bestelling van tuicars gekregen, na een dag nog een email grkregen dat mijn bestelde auto niet beschikbaar is!! Ik ging naar kantoor van de auto verhurdere berdijf en gevraagd naar mijn bestelling. Ze zeiden dat "er geen auto beschikbaar is bij ze en wat Tuicars gaf als resultaten van je zoekopdracht niet betrouwbaar is". Ik had veel planningen maar door FAKE resultaat van Tuicars alles verpest helaas.

  Zwakke punten
  Zoekopdracht resultaat niet betrouwbaar en Fake!!

  Slechtste ervaring ooit

  Ik heb een auto besteld bij tui cars. We kregen geen betalingsverzoek, enkel een voucher. Na lang aandringen om toch maar te kunnen betalen, kregen we het antwoord dat het rekeningnummer ergens in de vorige mail vermeld stond. Na lang zoeken vonden we een rekeningnummer in de kleine lettertjes en hebben we het bedrag dan maar op deze rekening gestort. Na vraag of alles nu in orde was kregen we, na weer een week te wachten, een ander Iban nummer toegestuurd waarop we het zouden moeten storten. Ik heb onmiddellijk gevraagd of de vorige storting geldig was aangezien het op een andere rekening plaatsvond maar heb tot op heden geen antwoord ontvangen. We vertrekken binnen 4 dagen dus het zou goed zijn om met een gerust hart te kunnen vertrekken.
  Klantenservice trekt op niets, het hulpnummer komt nergens op uit.
  Kortom,
  NOOIT MEER TUICARS

  Zwakke punten
  Communicatie
  Professionalisme
  Klantenservice
  Duidelijkheid

  Leeftijdsdiscriminatie

  Gepoogd om een auto te huren bij rondreis naar Sicilië. Niet gelukt, indien ouder dan 75 jaar geen auto. Rij per jaar 25000 km en zit bij mijn verzekering op de hoogste bonis-malis trede.

  Perfect!

  Voor 135 € een week een nieuwe Captur gehuurd op vliegveld Gran Canaria. Super service, vriendelijk personeel en alles netjes afgehandeld. AANRADER!

  Sterke punten
  Goede service en perfecte auto!

  Leeftijd discriminatie

  Wat verbaast me? Na het boeken van mijn reis wilde ik een auto huren bij Tui, nou vergeet het maar, ik ben ouder dan 75, mag dus geen auto huren bij Tui. Dit is pure leeftijds discriminatie. Wat als je wat slechter kunt lopen ? Op je kamer blijven zitten dan maar ?

  Slechte Service auto verhuur TUI Hannover Duitsland

  Het schijnt een normale gang van zaken tezijn van TUI Hannover Duitsland om zo net hun klanten om te gaan. Ik heb op de 23 juli een auto bij TUI Hannover Duitsland gehuurd, ik heb de huur van de auto op de 25juli geannuleerd ,het bedrag van 566 euro is van mijn creditcard afgeschreven. Ik heb van ene Ronnie een email gekregen waarin werd gezegd dat het afgeboekte bedrag binnen 2 dagen terug geboekt zou worden op mijn creditcard. Na vele uren aan de telefoon hangen en vele e-mail te hebben verstuurd is het geld nog steeds niets vandaag 15-10 op míjn creditcard terug gestort. Ik wordt door TUI auto verhuur Duitsland van het kastje naar de muur gestuurd..nou ik ga geregeld naar Cuba met TUI Holland maar heb dit nog nooit met TUI Holland meegemaakt, De Naam van TUI wordt hier door wel te grabbel gezet..Is TUI wel te vertrouwen als het om andere TUI vestigingen gaat..mijn advies huur geen auto bij TUI Hannover Duitsland als er iets mis gaat dan ben je je geld kwijt. En dat moet niet kunnen als je de naam TUI draagt .

  Sterke punten
  Geen sterke punten ze beloven je alles maar komen het niet na

  Zwakke punten
  Wel snel geld van je creditcard afschrijven maar bij annulering..ben je je geld gewoon kwijt..moet niet kunnen als je TUI heet.

  Extra betalen voor 2e chauffeur

  Wij hebben slechte ervaringen met Tui Cars.
  In juli 2019 een auto geboekt voor 10 dagen in Edinburgh en extra chauffeur aangegeven. Het maximale bedrag van GBP 108 kwam bovenop de rekening van de verhuurprijs. Er wordt vervolgens een factuur gezonden met alleen de totaalprijs. In de huurvoorwaarden staat duidelijk dat er geen kosten van een extra bestuurder worden berekend. Dit wordt dus wel gedaan als je dit op de reserveringsite aangeeft!!! Hierover direct gebeld met Tui Cars Duitsland, waar ik werd verwezen naar Europe car Edingburgh airport. Die hebben deze kosten niet berekend. De heer Verdongen van Tui Car Duitsland verzekerde mij (telefonisch en in de mail) dat Tui dit bedrag aan ons zou retourneren. Ik zou alleen maar een mail hoeven sturen naar de klantenservice. Vervolgens krijg ik een mail van Stephanie Krause dat Europe Car geen extra kosten heeft gerekend en zij dus ook niets voor mij doen. De heer Ronny Verdongen laat vervolgens niets meer van zich horen!!!

  Zwakke punten
  Beroerde service, meer dan 100 euro teveel betaald voor een onterechte toeslag van de 2e bestuurder en ook nog eens van het kastje naar de muur gestuurd door Tui Cars. Boek liever rechtstreeks bij Europe Car!! Veel betere service en je betaald niet voor de tussenpersoon Tui, die dus behoorlijk geld verdiend aan toeslagen die helemaal niet berekend horen te worden!!!

  Downgrade van auto en geen reactie bij indienen melding (mail en tel con)

  Mijn ervaring met TUI cars is niet goed.
  Afgelopen vakantie had ik daar een auto gehuurd. Op het vliegveld van Bordeaux kregen we te horen dat onze gewenste klasse niet meer beschikbaar was (en we hadden een ochtendvlucht), er geen upgrade mogelijk was, maar alleen downgrade.
  Met passen en meten kregen we onze koffers daar maar net in.
  We hebben geen contactinfo gekregen waar we deze downgrade qua financiën konden rechtzetten. Dat moesten we zelf maar uitzoeken.
  Direct na de vakantie een mail gestuurd en tevens nagebeld. Tot nu nog steeds geen reactie.
  Het boeken van een auto gaat snel, rectificatie van de situatie niet

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Slechte service bereikbaarheid en afhandeling.

  Scammers in Cuba

  TUI werkt in Cuba samen met VIA rent a car en die voeren meerdere soorten scams uit om geld van toeristen te stelen. Vooral met reparaties. Bijv iemand de band laten leegprikken en dan jou naar een garage begeleiden waardoor je denkt dat ze behulpzaam zijn. Wordt aan je verteld dat je nu voor de band betaalt om het later terug te krijgen, maar bij het inleveren vertellen ze dat ze die garage niet kennen en als je contactgegevens geeft, willen ze niet bellen.

  Zwakke punten
  Door samen te werken met VIA rent a car, ondersteunt TUI gescammed worden van zijn eigen klanten.

  Onvriendelijk

  Een auto voor 1 dag gehuurd. Er was geen volk in het kantoor, toch ging de man niet mee naar de auto om voor te stellen. Geen uitleg gegeven over de verzekering, de auto enz..
  toen we hem ophaalden ook geen uitleg, enkel hier is de sleutel..;(
  Heel onvriendelijk op dat bureau, Gran Canaria, playa del Ingles

  Sterke punten
  Auto was ok

  Zwakke punten
  Heel onvriendelijk en geven bijna geen uitleg, heel ongeïnteresseert !

  BOEK HIER NOOIT!!!@

  ALS JE VLUCHT WORDT GEANNULEERD DOOR WEERSOMSTSNDUGHEDEN DOEN ZE HELEMAAL NIETS VOOR JE!!!! GEWOON GEEN AUTO EN JE GEHELE BOEKINGSKOSTEN WEG. EUR 440 DOWN THE DRAIN. ECHT NIET TE GELOVEN!!!@

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  geldvreters zonder klantvriendelijkheid

Bezoek TUI Cars

Schrijf een review