Goedkoper een auto huren?

Goedkoper een auto huren?

Hier 4 Tips!

Goedkoper een auto huren?
17 september 2020

Soms zijn er situaties waarvoor je een auto wilt huren. Ongeacht het doeleinde of het type auto dat je wilt huren zal je te maken krijgen met verschillende kosten. Toch zijn er een aantal dingen die je kan doen om de kosten zo laag mogelijk te houden. Daarvoor moet je echter wel weten waar je nou eigenlijk allemaal voor betaald. Wanneer je een auto gaat huren is het dan ook van groot belang om de kleine lettertjes van het contract na te lezen. Vooral bij bedrijven in het buitenland komt het namelijk nog wel eens voor dat je verborgen kosten hebt. Kosten die in rekening worden gebracht voor verschillende opties die je wellicht helemaal niet nodig hebt.

Auto huren vliegveld kost extra

Wist je dat verhuurders extra kosten berekenen wanneer je een auto ophaalt van het vliegveld? Dat zijn kosten die flink op kunnen lopen terwijl dat helemaal niet nodig is. Je kan deze kosten namelijk voorkomen door de auto op een andere locatie af te halen. Vaak rijden er shuttlebussen waar je gratis gebruik van kan maken en op die manier hoeft de verhuurder ook geen kosten af te dragen aan het vliegveld. Jouw prijs gaat daarmee dus omlaag. Je kan hiermee tot 10% van de totale rekening besparen!

Ben je eigenlijk niet al verzekerd bij het huren van een auto?

Een andere kostenpost is de verzekering. Alhoewel dit geen verbogen kosten zijn, wordt er vaak belangrijke informatie weggelaten. Wanneer je betaald met je creditcard is het namelijk heel goed mogelijk dat je via jou creditcard verstrekker al verzekerd bent. Met andere woorden; dit zijn onnodige en dubbele kosten die je makkelijk kan voorkomen. Met deze tip kan je tot wel 10 euro per dag besparen.

Liever minder in de tank

Met de Vol-Vol regeling haal je een auto op met volle tank en lever je hem weer in met een volle tank. Dit klinkt erg aantrekkelijk, maar wat veel mensen niet weten is dat zij deze volle tank gewoon in rekening gebracht krijgen. Wanneer een verhuurder deze kosten aan jou doorberekend betaal je dus eigenlijk tweemaal voor dezelfde tank en dat is natuurlijk jammer. In deze situatie helpt het vaak als je er wat van zegt, maar mocht er niets aan verandert worden dan is het verstandig om deze optie te laten vervallen. Je kan hier tot wel 75 euro mee besparen.

Breng de huur auto niet te vroeg terug

Als laatste in het rijtje is deze opmerkelijke kostenpost. Een boete voor het vervroegd terug brengen van de auto. Waar je denkt dat je juist geld kan besparen door de huurauto een dag of misschien zelfs wel twee eerder in te leveren, kom je bedrogen uit. Er zijn verhuurders die hier namelijk een boete voor in rekening brengen. Je betaald dan niet alleen de volle prijs die je anders ook had mogen afrekenen, maar mag daar nog eens zo'n 15 euro per dag bijrekenen.

Mocht je de auto dus vervoegd in willen kunnen leveren, kijk dan vooral goed of deze verborgen optie er niet bij zit. Dit zijn erg goede manieren om te besparen, maar je moet natuurlijk wel eerst de juiste huur maatschappij vinden. Hertz en SunnyCars zijn erg betrouwbaar.

Bezoek SunnyCars

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden