5 Tips om te voorkomen dat auto huren een nachtmerrie wordt

5 Tips om te voorkomen dat auto huren een nachtmerrie wordt

Zoek de juiste verhuurder!

5 Tips om te voorkomen dat auto huren een nachtmerrie wordt
20 september 2020

Voorkom dat het huren van een auto een nachtmerrie wordt Helaas zijn er online veel spookverhalen te lezen van consumenten die in een vreselijke nachtmerrie verzeilt zijn geraakt. Torenhoge kosten van schade die niet door hen is veroorzaakt, verborgen kosten die achteraf nog even geïncasseerd worden of auto's die niet veilig zijn om te rijden. Sommige verhuurders hebben een verschrikkelijke reputatie terwijl andere maatschappijen zelden tot nooit een negatief bericht ontvangen. Hoe kan jij nou voorkomen dat jouw ervaring een nachtmerrie wordt? V

indt de juiste maatschappij

Dit klinkt heel erg makkelijk, maar het vinden van een maatschappij die bij jou past kan moelijker blijken dan je in eerste instantie zou denken. Struin het internet af en vergelijk verschillende opties met elkaar. Lees reviews en ga ook buiten de website opzoek naar wat mensen van het bedrijf vinden.

Boek een auto ruim van te voren

Als je de juiste maatschappij hebt gevonden is het van belang dat je de juiste auto erbij zoekt. Probeer dit zo snel mogelijk te doen. Hoe verder je vooruit boekt, deste lager de prijs zal zijn. Verhuurders werken namelijk met het principe vraag en aanbod. Hoe meer auto's in een bepaalde periode verhuurd worden, deste hoger de prijs ligt. De vroege vogel grijpt de worm, wees er dus snel bij! Zorg er wel voor dat je kosteloos kan annuleren, mocht je dan een betere optie krijgen kan je nog altijd over.

Onderzoek de extra opties

Autoverhuurders hebben er nog wel eens een handje van om verborgen kosten toe te voegen aan de rekening. Kijk daarom goed naar welke opties er binnen je pakket vallen en welke je daarvan echt nodig hebt. Ben je al goed verzekerd via je creditcard, dan heb je geen verzekering nodig van de verhuurder. Staat in het contract dat je op het einde voor een volle tank moet betalen, dan heeft het geen zin om die vol te gooien. Het kan echter ook andersom zijn. Als je de tank niet vol gooit kan het bedrijf je een boete geven. Voorkom deze extra kosten door je goed in te lezen.

Neem je tijd

Wanneer je jouw auto ophaalt is de kans groot dat je uitgeput bent van de reis die je voorheen hebt gemaakt. Verhuurders maken hier handig gebruik van door verschillende opties aan te bieden of in het contract te zetten. Onderdruk dus de neiging om haastig een krabbel op het papier te zetten, maar lees alles even door en luister goed naar wat er aan je gevraagd wordt. Mogelijk is dit iets anders dan jij voor ogen hebt.

Snelle controle

Controleer de auto voor je daadwerkelijk vertrekt bij de verhuurder. Kijk of er deukjes of krassen te zien zijn en maak hier eventueel een foto van. Controleer de lichten en de banden, voor je eigen veiligheid. Het kan ook geen kwaad om even de olie te peilen. Doe dezelfde controle wanneer je de auto terug inlevert. Je moet dan een papier ondertekenen waarop staat of er wel of geen schade is. Laat je dus niet verassen.

Bezoek SunnyCars

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden