Autoverhuur Ibiza

Autoverhuur Ibiza

9 september 2019

ibiza autoveruurIbiza is een van de Balearen eilanden in Middellandse zee en staat vanaf 1999 op de Werelderfgoedlijst. En niet voor zomaar. Dit toeristeneiland wordt jaarlijks druk bezocht door verschillende belangstellenden voor de oude ommuurde binnenstad waar de kathedraal en het archeologisch museum zich bevinden. Ten westen van het eiland liggen ruins van de Fenicische nederzetting Sa Caleta. Ibiza staat ook bekend voor een druk nachtleven waar jaarlijks bekende DJ’s naartoe gaan. Het is, op de 13e na, het grootste eiland in de Middellandse zee. Het is daarom raadzaam voor reizigers om een auto te huren zodat ze alle delen van het landschap kunnen bezichtigen.

Waarom een auto huren op Ibiza?

Als je onafhankelijk wilt zijn van het Openbaar vervoer is het veel makkelijker om je eigen auto te huren. Het handige hiervan is dat je altijd mobiel bent; op je eigen tijd en zodra je het wilt. Ook kun je plekken bezichtigen waar tourbussen of het openbaar vervoer je niet naartoe zou brengen. Dacht je aan een taxi? Het is begrijpelijk dat je op vakantie bent en dus zoveel mogelijk wilt genieten van de vele plekken die Ibiza biedt.Elke keer een taxi pakken kan de kosten dus omhoog duwen; soms zelfs meer dan dat je zou uitgeven aan een huurauto. Ook vergt het openbaar vervoer en taxi’s veel tijd. Je gaat steeds moeten wachten tot de beschikbare tijden om mobiel te zijn. De weinige tijd die e op vakantie hebt kan dus onbenut voorbij gaan.

Waar moet je rekening mee houden?

Een auto huren op Ibiza is handig maar er zijn ook eisen aan de kan van de verhuurders Zo mag je een auto huren pas als je de leeftijd van 23 jaar bereikt hebt. Als je beneden 25 jaar bent val je in de categorie van een riskante bestuurder en dat zorgt voor een extra toeslag voor de verzekering.

De verzekering van de auto geldt allen voor de persoon die de auto gehuurd heeft. Als het op jou naam door derden bereden wordt, vervalt de verzekering in geval er iets mocht gebeuren. Ook is het onmogelijk om een auto te huren als je iet in het bezit bent van een geldig rijbewijs. Daarop komt nog bij kijken dat je je rijbewijs voor minimaal 1 jaar in je bezit moet hebben alvorens je het kunt gebruiken om te huren.

Auto reserveren

De eisen van Ibiza lijken misschien zwaar te zijn, maar dat zorgt ervoor dat alles ordelijk verloopt. Hierdoor ben je trouwens een stukje veiliger op de wegen aldaar. Als je eenmaal voldoet aan de opgelegde voorwaarden is het huren van een auto echt geen ramp. De verhuurbedrijven maken je het stukken makkelijker door je de mogelijkheid te bieden om online te reserveren. Hierdoor kun je bij aankomst meteen over een wagen beschikken op de airport. Handig toch? Met deze mogelijkheid kun je de hoge vakantiepremies voor huurauto’s ontduiken. Als je vooraf een planning hebt om op vakantie te gaan, dan kun je ruim van tevoren een reservering plaatsten dat stukken goedkoper zal zijn. Als je eenmaal een besluit gemaakt hebt om een auto te huren op Ibiza, dan is er nog maar een ding te doen: autohuurder vinden. Ibiza ligt vol met bedrijven die auto’s verhuren. Hieronder hebben we enkele van die bedrijven opgesomd die tevens ook op de luchthaven aanwezig zijn:

- Sunny Cars

- Rental Cars

- Hertz

- CheapCars

Bezoek SunnyCars

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden