Auto Huren Italie

Auto Huren Italie

6 augustus 2019

autohuren italieCiao bella! Wanneer je op vakantie gaat naar het Bella Italia dan kijk je uiteraard je ogen uit. De prachtige wijngaarde, het mooie Toscane, steden vol met cultuur en eten om je vingers bij af te likken. Het is natuurlijk super romantisch om het land te verkennen vanaf de achterkant van een Vespa scooter, maar naar een dag wordt je hoorndol van de uitlaatgassen, het lawaai en de hitte. Daarom kan je veel beter een auto huren. Je hebt niet alleen de luxe van een airco, maar kan je ook nog eens sneller verplaatsen. Met andere woorden, je kan veel meer van het Bella Italia zien!

Autoverhuur Italie, waar moet je op letten?

'Are you tokking to me?' Het is natuurlijk een van de meest bekende zinnen uit de meest bekende maffiosofilms aller tijden. Gelukkig is de kans heel klein dat je in aanmerking komt met de Italiaanse maffia tijdens je vakantie (ongeveer net zo groot als de kans om er in Nederland mee in aanraking te komen). Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een auto wilt huren in Italië. De cultuur in dat land is totaal anders dan die van ons eigen kikkerlandje. Mocht je besluiten om ter plaatse een auto te huren, vraag dan altijd om een Engelstalig of Nederlandstalig contract. Een vertaling door de verhuurders is helaas niet voldoende omdat er vaak toezeggingen gedaan worden die niet in het contract staan of juist dingen weggelaten worden die belangrijk zijn. Laat jezelf geen oor aan naaien en teken niets voordat je zelf de tekst hebt kunnen doorlezen.

Schade

Italie is een prachtig land, maar het verkeer is heel anders dan hier in het koude Noorden. Het is daarom zeer zeker aan te raden om een verzekering af te sluiten met een lage tot geen eigen risico. Helaas komen sommige vakantiegangers terug met verhalen dat ze flinke bedragen hebben mogen af tikken voor een deuk die ze zelf niet hebben veroorzaakt. Natuurlijk wil je niet voor onverwachte kosten komen te staan aan het einde van je vakantie. Dek je daarom in door je goed te verzekeren. Die paar euro's extra zijn het absoluut waard!

Auto huren Italie tips

Mocht je van plan zijn om een echte roadtrip door het prachtige landschap van Italië te maken let er dan goed op of je geen maximaal aantal kilometers hebt wat je mag afleggen. Als je dat overschrijd kan het namelijk zo zijn dat je flink bij moet betalen. Dat zou natuurlijk extra jammer zijn. Zoals altijd raden wij aan om van te voren je huurauto vast te leggen. Zo heb je garanties en stap je direct vanuit het vliegtuig in de wagen. Je kan dit regelen bij onder andere, Europcar, Sunny Cars en cheapcars. Kijk online eens bij de verschillende aanbieders. Zo weet je ook nog eens zeker dat je de beste deal hebt! Kan je die uitgespaarde centen lekker spenderen aan een luxe diner!

Bezoek EuropCar

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden