Auto huren Alicante

Auto huren Alicante

9 september 2019

auto huren alicanteAlicante is een stad en van de Regio Valencia in Spanje. De stad is geschiedenis rijk en en toont nog steeds de sporen van het Arabisch stempel dat jaren geleden hier werd achterlaten. Dit stempel heeft een basis gevormd voor wat Alicante nu nog is; een drukke havenstad. Ook de heuvels, de rode plavuizen, de barokkathedraal van Sint Nicolas en het archeologisch museum maken een duidelijk indruk van het verleden. Maar Alicante is ook echt een feestbeest omdat het de host is van bekende feestjes maar ook de oorsprong is van de traditionele internationale feesten. Alicante is dus een toeristenplekje met vele bezichtigingen. Hierop hebben autoverhuurders ingespeeld door zich in grote hoeveelheden aan te melden in de stad.

Autohuur Alicante

Je bent er waarschijnlijk goedkoper uit als je van te voren vanuit je huis een auto begint te reserveren op het internet. Er zijn kantoren van verhuurders gevestigd op de vliegvelden waardoor je bij aankomst meteen over een wagen kunt beschikken. Aangezien de prijzen dusdanig verschillen (afhankelijk van de duur van het huurcontract en het bedrijf) maar ook door verschillende andere aspecten zoals de verzekeringen en extra’s die aangeboden worden, is het verstandig om je te wenden tot de verschillende verhuurbedrijven die er zijn. Zo kun je een vergelijking maken. Maar voor die vergelijking moet je wel weten waar je op dient te letten:

  • Zijn de verzekeringen in de prijs inbegrepen? Soms kun je een goedkope huurprijs vinden maar dan kom je achteraf te weten dat je zelf moet opdraaien voor de verzekeringen.
  • Wat zijn de hoeveelheid vrije kilometers inbegrepen in de huurprijs of is het ongelimiteerd of juist helemaal niet kilometer vrij?
  • Sommige bedrijven hebben ook na de huurkosten die in rekening worden gebracht voor bijvoorbeeld de schoonmaak. Ga ook na hoe dat zit bij het bedrijf waar jij voor kiest.
  • Heb je extraatjes nodig bij je huurauto? Bijvoorbeeld een kinderstoeltje of een trekhaak. Dit kun je allemaal huren bij het bedrijf, maar dan dien je dat wel tijdig aan te geven.
  • Als je eenmaal een auto gekozen hebt, zorg er dan voor dat je samen met iemand van het bedrijf, een inspectie van het voertuig doet. Indien er opmerkingen van jouw kant uit zijn, noteer dat, waarna jullie beide tekenen voor akkoord.

Autoverhuur Alicante

Meestal krijg je een contract in het Engels maar soms krijg je dat ook in een andere taal. De verhuurmaatschappij dient je een contract aan te bieden in een universele taal of in een taal die jij verstaat. Als ze dat niet doen moet jij dat wel zelf vragen. Neem het contract ook goed door zodat het eventuele misverstanden kan voorkomen. Verhuurmaatschappijen hebben heel wat trucjes om meer geld binnen te krijgen. Zo eisen ze soms ook dat je de auto terug levert met dezelfde hoeveelheid benzine als hoe je het gehad hebt. Doe je dat niet dan brengen ze kosten in rekening.

Vraag dit allemaal dus na. Alicante heeft normaliter wel tevreden autohuurders die rondrijden in de stad, maar het is altijd goed om op te letten; dat ter bescherming van beide partijen.

Bezoek Holiday Cars

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden