De goedkoopste manieren om een auto te huren

De goedkoopste manieren om een auto te huren

Probeer de luchthaven te vermijden

De goedkoopste manieren om een auto te huren
8 september 2020

Soms heb je gewoon een auto nodig, maar wie wil er nou € 45 per dag of meer betalen voor een huurauto? Het goede nieuws is dat het allemaal niet hoeft. In dit artikel krijg je enkele tips welke je zullen helpen om aan een goedkope huurauto te komen voor je volgende roadtrip, of het nu een weekendje weg is of voor langere tijd.

Probeer het huren van een auto op de luchthaven zoveel als mogelijk te vermijden

Huren op de luchthaven is handig als je naar een nieuwe stad vliegt. Maar, dat gemak kan je duur komen te staan, dankzij de luchthaventoeslagen. Op bepaalde internationale luchthavens betaal je  bijvoorbeeld $ 6 per dag "Customer Facility Charge" en 10% "Concession Recovery Fee" bovenop het huurtarief per dag, dat vaak hoger is op de luchthaven. Vergelijk de prijzen van het huren op een andere locatie en het huren van een auto op de luchthaven. Zorg ervoor, dat je daarbij rekening houdt met de kosten van een taxi of Lift van en naar je verhuurlocatie als je huurt op een locatie buiten de luchthaven.

Kijk online rond

Er zijn een aantal autoverhuur vergelijkingssites zoals bijvoorbeeld https://www.autoverhuurervaringen.nl/ waar je alle opties van de verschillende autoverhuur bedrijven met elkaar kan vergelijken, de prijs kan vergelijken om uiteindelijk de beste huur auto te kiezen. Ga altijd rechtstreeks naar de site van het autoverhuurbedrijf. Misschien vindt je op die manier een nog sterkere korting, vooral bij "Betaal nu" -opties. Houd er rekening mee, dat vooraf betaalde huur doorgaans niet kan worden teruggegeven. Blijf ook na het boeken de verschillende huurauto’s online bekijken. Als je geen niet-restitueerbare huur hebt geboekt, kun je je reservering annuleren als je een betere prijs vindt.

Schakel over naar discountmerken

Je zult merken, dat er auto’s zijn, die standaard tegen een bepaald tarief worden verhuur en er zijn autoverhuur bedrijven, die in feite meer kortingsmerken aanbieden. Uiteraard kun je in dit geval kijken naar de mogelijkheden om een kortingsmerk te huren in plaats van een veel duurdere auto.

Maak gebruik van lidmaatschappen

Je kunt in dit geval gebruik maken van de verschillende frequent flyer programma’s. Frequent flyer-programma's bieden ook kortingen op huurauto's. American Airlines biedt AAdvantage-leden bijvoorbeeld 35% korting bij bepaalde autoverhuur bedrijven, maar je moet dan wel vanaf een luchthaven huren.

Kies voor economy-auto's

Economy-auto's zijn doorgaans het goedkoopst en worden daarom het meest waarschijnlijk geboekt. Je kunt dit in je voordeel gebruiken, door de kleinste en meest betaalbare auto te huren, wetende, dat er een grote kans is, dat de auto niet op de parkeerplaats zal staan en dat je een upgrade zal krijgen. Boek gewoon niet iets dat te klein is voor je gezelschap, anders zou je vijf mensen plus bagage in een tweedeurs coupé moeten proppen. Dat is dan ook weer niet een ideale situatie.

Blijf bij één bestuurder

De meeste autoverhuurbedrijven brengen je een dagelijkse vergoeding in rekening voor het toevoegen van een extra bestuurder. Dat tarief is doorgaans $ 12- 13 per dag, maar kan per locatie verschillen. Er zijn echter manieren om de vergoeding te ontwijken. Sommige bedrijven, zien af van de extra bestuurdersvergoeding voor een echtgenoot of binnenlandse partner, maar je moet wel allebei hetzelfde adres hebben op je rijbewijs. Anderen, zien af van de vergoeding voor echtgenoten, partners en directe familieleden als je je inschrijft voor hun lidmaatschapsprogramma. Je kunt ook gebruikmaken van andere lidmaatschappen, zoals USAA, AARP, AAA of Costco om een gratis extra bestuurder te krijgen bij geselecteerde autoverhuurbedrijven.

Gebruik je eigen verzekering

Als je een auto hebt, dekt je primaire verzekering je waarschijnlijk wanneer je een auto huurt. Veel creditcards hebben ook een basisverzekering als je de kaart gebruikt om je huur te betalen. Je kunt het dus overslaan en tot wel € 30 per dag besparen op je huur. Sommige kaarten bieden zelfs een uitgebreidere dekking. Als je in het buitenland een auto wil huren, dan is er een grote kans, dat je wel een verzekering moet afsluiten, zelfs als je dekking hebt via je primaire autoverzekering en / of je creditcard. Verhuurmakelaars verdienen meer geld als ze extra's zoals pechhulp, satellietradio en gps-navigatie voor je verkopen. Je bespaart geld als je je tegen hun verhaal verzet.

Prijs vooruitbetaald benzine

Maak voor het huren van een auto gebruik van sites als GasBuddy om nabijgelegen benzinestations en de huidige brandstofprijzen te bekijken, zodat je deze kunt vergelijken met de vooruitbetaalde prijs, die wordt aangeboden door het autoverhuurbedrijf. Je zult merken, dat het tarief welke door het bedrijf gehanteerd wordt meestal aan de hoge kan ligt ten opzichte van de werkelijke benzineprijs. Houd er rekening mee hoe waarschijnlijk het is, dat je tank bij terugkeer bijna leeg is. Tijdens een korte dag- of weekendtrip moet je wellicht je tank bijvullen voordat je de auto inlevert. Bij langere reizen kun je de dampen binnendringen en een paar dollar besparen terwijl je dat doet.

Lopen of rijden

Hoewel deze tips u zullen helpen een goedkope huurauto te vinden, is er nog een andere trefzekere manier om te besparen: sla de huur helemaal over. De meeste grote steden hebben een wandelvriendelijke binnenstad en uitgebreide openbaarvervoernetwerken, om nog maar te zwijgen van taxi's en apps voor het delen van ritten in overvloed. Dus bespaar jezelf het gedoe van verkeer en vaak dure parkeertarieven, als je kunt, en koop een weekendmetropas.

Er zijn dus verschillende manieren hoe je kunt bezuinigen op huur auto’s. Probeer voor het huren van een auto altijd voor jezelf na te gaan welke type auto je wilt huren, voor hoeveel personen de auto geschikt moet zijn en in welke prijsklasse de auto moet zitten. Ga verder ook na met welke bijkomende kosten je rekening moet houden. Voorkom, dat je bij het afhalen van de auto plots moet betalen voor verzekeringen, borg en andere zaken. Begin vandaag nog met het plannen van je vakantie en uiteraard een super goedkope huurauto.

Bezoek SunnyCars

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden