Reviews van deze auteur

Niet huren bij happycar..lijkt goedkoop maar het wordt uiteindelijk 3x zo duur!

Review over Record Go Rent a Car

Ik ben net terug van een korte vakantie uit Spanje en heb een wat minder plezante ervaring gehad met record.go voor huurauto`s; het gaat met name over misleiding over bedragen van verzekeringen m.b.t. deze huurauto. Ik voel mij misleid, onder druk gezet en onjuist behandeld wat mij uiteindelijk 170 euro extra heeft gekost en een smet heeft achtergelaten op mijn vakantie.
Wij kwamen maandag rond 20.00 uur aan in Malaga; na een vlucht van 2n5 uur en 1,5 uur zoeken op het vliegveld en ten einde raad vonden wij eindelijk de parkeergarage waar alle verhuurbedrijven zitten. En uiteindelijk record.go gevonden. Opmerkelijk was dat hier een bewaker aanwezig was en bij de andere verhuurbedrijven niet, achteraf snap ik ook waarom! Na 1 uur wachten tussen andere boze klanten is eindelijk ons nummertje aan de beurt, wij knepen hem al want na 24.00 uur kunnen wij niet meer inchecken in ons hotel dus hopelijk ging het nu allemaal lukken. Echter…..De dame achter de balie geeft aan in gebrekkig Engels bij heet doorspreken van de gegevens dat wij 1100 euro moeten betalen als borg of een verzekering van 140 euro extra moeten nemen evenals opleverkosten (kosten van het schoonmaken van de auto en het aftanken?) van 30 euro extra. Zij laat zien wat een krasje op de auto kost in een overzicht (een krasje van 2cm kost al gauw tussen 200 en 800 euro; zie ook schadeoverzicht), ze maakt ons redelijk bang en dwingt ons te kiezen tussen 1100 euro achterlaten als borg voor mogelijke schade als krasjes of alle krasjes en schade afkopen middels een verzekering van 140 euro. Ik begreep haar niet want op mijn reserveringsbevestiging mijn verhuurbedrijf happycar staat toch echt all risk verzekering met een huurprijs van 71,84 euro bij record.go. Maar de baliemedewerkster geeft aan dat happycar niet de verhuurder is maar een maatschappij die record.go via-via inhuurt en daarom de reeds afgesloten allrisk verzekering niet goed is en wij 1100 euro moet betalen als borg of een extra verzekering van 140 euro nemen. Na 2,5 uur wachten voelen wij ons gedwongen om de auto en verzekering en opleverkosten te accepteren daar wij een reservering hebben gedaan en deze niet kosteloos kunnen annuleren. In de tijd dat wij aan het zoeken waren naar de juiste maatschappij hebben wij het internet geraadpleegd om info te krijgen. Ook bij het wachten tot we aan de beurt waren hebben wij deze maatschappij gegoogled en zijn ons tot geschrokken. Google maar eens met de volgende zoekopdracht: record go malaga review
Met klap op de vuurpijl is er ook nog een handtas uit onze auto gestolen; bijzonder was dat onze auto op slot was bij het weggaan en ook op slot was toe we terug kwamen; echter was wel de handtas verdwenen. Geen schade aan de auto maar wel aan onze vakantie.

Sterke punten
geen

Zwakke punten
misleiding over bedragen van verzekeringen
ruim 1 uur laten wachten voor we uberhaupy geholpen werden
onder druk gezet bij het huren om extra verzekering af te sluiten
onjuist behandeld wat mij uiteindelijk 170 euro extra heeft gekost boven op de reeds 72 euro betaalde huur en verzekering voor 6 dagen huur

Niet huren bij happycar..lijkt goedkoop maar het wordt uiteindelijk 3x zo duur!

Review over Happy Car

Ik ben net terug van een korte vakantie uit Spanje en heb een wat minder plezante ervaring gehad met het verhuurbedrijf voor huurauto`s; het gaat met name over misleiding over bedragen van verzekeringen m.b.t. deze huurauto. Het verhuurbedrijf, de onderverhuurder en de lokale verhuurder weerleggen mijn opmerkingen en ontwijken mijn vragen. Ik voel mij misleid, onder druk gezet en onjuist behandeld wat mij uiteindelijk 170 euro extra heeft gekost en een smet heeft achtergelaten op mijn vakantie.
Na aankomst op vliegveld Malaga in Spanje hebben we ons sub-sub-verhuurbedrijf (rare constructie met subverhuurders: van happycar => cardelmar => naar lokale verhuurder record.go of record. Espagna; dat was niet echt duidelijk voor de aanvang van de reis) gevonden. De dame achter de balie van record.go geeft bij het doorspreken van de huurgegevens dat wij 1100 euro moeten betalen als borg of een verzekering van 140 euro extra moeten nemen evenals opleverkosten van 30 euro extra. Zij laat zien wat een krasje kost in een overzicht , ze maken ons bang en zet ons onder druk en dwingt ons te kiezen tussen 1100 euro achterlaten als borg voor krasjes of alle krasjes en schade afkopen middels een extra verzekering van 140 euro. De lokale verhuurder zei dus dat wij niet verzekerd zouden zijn via happycar of de subverhuurder cardelmar als we geen 1100 euro borg zouden achterlaten of een extra verzekering van 140 zouden nemen. Maar we waren toch ook al allrisk verzekerd via happycar volgens de reservering/voucher? Waarom zet de lokale verhuurder ons dan onder druk met de aanvullende verzekering en waarom geven happycar of cardelmar niet duidelijk aan in de reserveringsbevestiging of algemene voorwaarden dat eventuele schade gewoon wordt vergoed door deze allrisk verzekering? Wij willen niet onverzekerd in in een vreemd land rondrijden! Record go geeft duidelijk aan dat wij kunnen kiezen tussen 1100 euro achterlaten of een verzekering van 140 afsluiten omdat de allrisk van happycar (de verhuurder waar wij dachten te huren) of cardelmar het niet dekt! Dat is niet fair! En annuleren kan niet want niemand (geen van de nummers van geen van de verhuurbedrijven) is bereikbaar (savonds of in het weekend) en de annuleringsperiode van 24 uur is al verlopen. Wij hadden de borg achtergelaten als we zeker wisten dat dit vergoed werd door cardelmar of happycar, maar zij zijn absoluut daar niet duidelijk over!

Sterke punten
geen

Zwakke punten
Niet bereikbaar, zeer onduidelijke huurvoorwaarden, niet bereikbaar in weekend of avonduren voor advies wat lastig is bij vliegen gedurende de nacht of avonduren, en het allerbelangrijkste: de gegeven huurprijs en allrisk verzekering wordt ruim 3x zo hoog in bedrag daar de subverhuurder hier veel geld boven op drukt middels onzuivere praktijken en kleine lettertjes in de huurvoorwaarden.

reacties: