Autoverhuurbedrijven met elkaar vergelijken

Autoverhuurbedrijven met elkaar vergelijken

Waarop moet gelet worden? 

Autoverhuurbedrijven met elkaar vergelijken
21 september 2020

Het vergelijken van autoverhuurbedrijven om uiteindelijk bij het beste bedrijf een auto te huren kan een ware uitdaging worden. Het is uiteraard van belang om te weten waar je rekening mee moet houden bij het in zee gaan met een autoverhuurbedrijf. 

Als je van plan bent een auto te huren terwijl je op vakantie bent, is het vergelijken van autoverhuurbedrijven een must. Velen kunnen het vergelijken van autoverhuurbedrijven met elkaar ook als overweldigend ervaren. Autoverhuuraanbieders omvatten en sluiten verschillende dingen uit in de prijzen die ze weergeven, dus je weet niet altijd direct waar je aan toe bent. Er zijn zoveel zaken die bij komen kijken en die de uiteindelijke huurprijs zullen bepalen. Er zijn gelukkig ook autoverhuur bedrijven waar je aan het eind van het boekingsproces precies weet wat je moet betalen en onder welke voorwaarden. De prijs, die je uiteindelijk betaald is geen verassing en je hoeft je niet druk te maken met eventuele verborgen kosten. 

Hoe zit het nou met alle andere opties welke je voorgeschoteld kan krijgen? 

CDW is de internationale versie van de Amerikaanse LDW, en het is niet echt een verzekering. Het helpt veeleer bestuurders te beschermen tegen reparatiekosten, die kunnen voortvloeien uit onopzettelijke schade aan het voertuig. In tegenstelling tot LDW, dat afziet van alle financiële aansprakelijkheid als de auto tijdens de huurperiode beschadigd raakt, ontlast de CDW-dekking je van schadekosten, die verder gaan dan het eigen risico vermeld in de autoverhuurvoorwaarden (het eigen risico is het maximale bedrag waarvoor een bestuurder kan worden vastgehouden). Als je eigen risico bijvoorbeeld € 500 is, maar je eindigt met € 1.000 aan schade, hoef je niet meer dan € 500 te betalen.

Diefstalbeveiliging (TP)

TP werkt net als CDW: in plaats van schadekosten ben je beschermd tegen mogelijke diefstal van het voertuig en maximale aansprakelijk voor het aangegeven eigen risico.

Bescherming van aansprakelijkheid door derden (TPLP)

 TPLP dekt schade aan eigendommen van anderen, zoals de auto van een derde partij en medische kosten voor verwondingen waarvoor jij, of een andere geautoriseerde bestuurder, verantwoordelijk is. De maximale dekkingslimiet staat vermeld in de huurvoorwaarden en is afhankelijk van de aanbieder en de ophaallocatie.

Persoonlijke ongevallenverzekering (PAI)

Terwijl TPLP de materiële schade en verwondingen van anderen dekt, dekt PAI jouw en je passagiers tegen medische kosten en overlijden door een ongeval, opgelopen als gevolg van een ongeval tijdens de huurperiode (controleer je privéleven of ziektekostenverzekering voordat je dit bij de autoverhuurder koopt), aangezien je misschien al gedekt bent).

Aansprakelijkheidsverzekering (LIS)

LIS is een extra dekking, die jouw en alle geautoriseerde chauffeurs beschermt tegen schade door derden en schade aan eigendommen. Het kan worden gekocht bij de autoverhuurbalie en verhoogt de maximale dekkingslimieten van TPLP.

Pechhulp (RA)

RA biedt je hulp en financiële dekking in geval van operationele problemen of een onverwachte noodsituatie, zoals verloren sleutels, vervanging van banden, vergrendeling van de auto, batterijstoring, brandstofafgifte, enz. Dit moet niet worden verward met pechhulp, dat wil zeggen een basisdekking, die je beschermt tegen mechanische defecten van het voertuig buiten je schuld. 

Autoverhuurders met elkaar vergelijken en meer… 

Bij het vergelijken van de verschillende autoverhuur aanbieders is het goed om rekening te houden met de volgende aspecten: Bespreek ten eerste met je verzekering/ creditcardmaatschappij wat voor dekking je hebt voor huurauto's. Je kunt misschien dezelfde of een betere verzekering via je eigen bedrijf krijgen voor een klein beetje extra (je bent mogelijk ook al verzekerd voor sommige opties, zoals PAI. Ga altijd op de site van de aanbieder na of ze een onbeperkt aantal kilometers bieden voor de huurauto. Indien niet, dan riskeer je in de meeste gevallen wel een hoge boete bij het inleveren. Ga na of de auto zich op of buiten het vliegveld bevind en uiteraard hoe ver je moet reizen om de auto af te halen. Ga bij het vergelijken ook na of de autoverhuur aanbieder grenskosten in rekening brengt in geval je van plan bent naar andere landen te rijden. 

Het is altijd van eminent belang om welk contract dan ook goed door te nemen alvorens te het ondertekend. Als er kosten zijn, die je niet begrijpt, vraag er dan meteen naar, als het getoonde totaal meer is dan het aantal, dat op je voucher staat afgedrukt, heb je je misschien ongewild aangemeld voor optionele verzekeringen, die je niet nodig hebt. Ga altijd na of je vol tot vol kan boeken. Dit houdt in, dat je de auto met een volle tank benzine ophaalt en ook met een bijna volle tank inlevert. Als je je niet hieraan houdt, dan kun je te maken krijgen met extreme brandstof- en tankkosten. Ga bij het vergelijken ook altijd na wat de verkeersregels zijn in het land waar je de auto wil huren. 

Het is altijd raadzaam om ruim van te voren te boeken en je ogen open te houden voor speciale aanbiedingen. Ga ook altijd na of je je eigen GPS en kinderzitje mag meenemen. De dagelijkse kosten voor elk kunnen behoorlijk oplopen, en in feite laten veel luchtvaartmaatschappijen je gratis een kinderzitje (en kinderwagen) meenemen. Het is ook goed om te spelen met je boekingsdatums, door soms een paar uur of zelfs dagen toe te voegen om een ​​volledige week te maken, kun je profiteren van speciale weektarieven of weekendtarieven, zelfs als het dezelfde prijs is, geven die extra uren je wat speelruimte in geval van vertragingen etc. Maar wees gewaarschuwd: sommige bedrijven brengen kosten in rekening voor vervroegde retourneringen. Zorg ervoor, dat je ernaar vraagt ​​wanneer je de auto ophaalt. Als je eenmaal uit het vergelijken bent en je weet bij welk bedrijf je een auto wil huren, wees daarbij ook eerlijk en probeer het systeem niet te bedriegen. Verzekering is een lastige zaak en het laatste dat je wilt, als het ergste gebeurt, is uitleggen waarom je loog over je leeftijd of zei dat je in een ander land woonde omdat het de deal daardoor goedkoper maakte. 

Bekijk nu verschillende autoverhuurders

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden