Particulier Auto Huren, Tips en Tops

Particulier Auto Huren, Tips en Tops

Dingen om rekening mee te houden

Particulier Auto Huren, Tips en Tops
21 september 2020

Het maakt niet uit of je voor de eerste keer een auto huurt of een miljoen auto's hebt gehuurd, voor een particuliere huurder is het altijd van belang om rekening te houden met bepaalde zaken. In dit artikel krijg je enkele tips en tops waarmee je rekening kan houden bij het huren van een auto.   

Zorg ervoor, dat je alle documenten binnen handbereik hebt 

Er is niets erger dan naar een autoverhuurbedrijf te gaan om te beseffen dat je je rijbewijs thuis bent vergeten. Voordat je een auto huurt bij, dien je bij de meeste autoverhuurbedrijven ervoor te zorgen dat je rijbewijs en een geldige creditcard op je naam bij je hebt. Een geldige creditcard dient namelijk als garantie, om incidentele kosten te dekken, zoals parkeerkaarten, verkeersovertredingen, ontbrekende brandstof en meer. Betaalkaarten worden over het algemeen niet geaccepteerd als garantie. Een aanbetaling in contanten kan alleen worden geaccepteerd in plaats van een creditcard, naar goeddunken van het autoverhuurbedrijf zelf. 

Controleer de buitenkant van de huurauto

Je wilt uiteraard niet verantwoordelijk zijn voor eventuele misbruik van de auto door iemand anders. Zorg ervoor, dat je de auto inspecteert op krassen of deuken voordat je op weg gaat. 

Maak jezelf vertrouwd met het huurvoertuig.

Elke auto is anders. De kans is groot dat je niet hetzelfde automodel huurt als je naar huis rijdt. Neem voordat je eropuit trekt de tijd om de stoel en spiegels naar wens in te stellen. Controleer waar de autofuncties zoals airconditioning, verlichting, ruitenwissers en handrem zich bevinden. Als je je eenmaal vertrouwd hebt gemaakt met het voertuig, ben je klaar om te vertrekken.  

Weet waar je heen gaat.

Voordat je een auto huurt, is het een goed idee om een ​​reisplan te hebben met specifieke locaties, die je kunt bezoeken om je tijd effectief te besteden. Wil je graag naar het strand, de bergen of gewoon naar bezienswaardigheden in een stap? Plan vooraf en huur op basis daarvan een auto. 

Vraag wat voor brandstof je huurauto gebruikt.

Tenzij je van plan bent om het dubbele van de brandstofkosten te betalen door de autotank leeg achter te laten bij het terugbrengen, moet je ervoor zorgen, dat je weet op wat voor soort brandstof je voertuig rijdt. 

Ga terug in de tijd

Autoverhuurbedrijven, vooral tijdens het hoogseizoen in de zomer, hebben een zeer strak schema. Gelieve de huurauto op de afgesproken tijd in te leveren, aangezien de vertragingskosten snel oplopen en je mogelijk een volledige huurdag plus extra kosten moet betalen als je het verhuurbedrijf niet hebt gemeld, dat je bijvoorbeeld wat later bent met het inleveren van de auto. 

Zorg ervoor, dat je de volledige afkoop eigen risico verzekering krijgt.

Zelfs als je denkt, dat je de beste chauffeur ter wereld bent, of zelfs als je dat bent, overweeg dan om de verzekering zonder eigen risico aan te schaffen. De volledige verzekering dekt je schade in geval van een ongeval, maar je bent nog steeds verantwoordelijk voor schade tot een aftrekbaar bedrag, afhankelijk van het geselecteerde voertuig. Dat eigen risico varieert van € 500 tot € 1000, afhankelijk van het automodel. De meeste schade aan autohuur zijn echter geen ongevallen. Het zijn kleine kosten zoals krassen of kapotte banden en spiegels. Het laatste, dat je wilt, is je auto 's nachts parkeren om' s ochtends een van de spiegels te missen. Of laat iemand je auto krabben wanneer deze geparkeerd staat om erachter te komen wanneer je terugkeert naar de auto. 

Ga niet ‘offroad’ met je huurauto 

Huurauto's zijn niet bedoeld voor een Safari-expeditie. Onthoud, dat en respecteer de auto voor wat hij is. Je huurauto offroad meenemen is een directe schending van de huurovereenkomst. Eventuele schade, die kan optreden tijdens je 4 × 4-inspanningen, of als je vast komt te zitten in een strand of berg, wordt niet gedekt door een verzekering. Je betaalt gewoon extra kosten voor slepen en schoonmaken.

Wees voorzichtig waar je parkeert.

Je wilt je auto niet vinden zonder kentekenplaten en een boete van € 200 euro op de voorruit als je terugkeert van je wandeling door de oude stad. Vraag je autoverhuurder naar het parkeerreglement. Elke plaats gebruikt zijn eigen systeem. Door je te laten informeren weet je bij het rijden precies waar je gratis kunt parkeren, waar je absoluut niet mag parkeren en wat is toegestaan.    

Verlies je autosleutels niet.

De meeste autosleutels zijn niet meer hetzelfde als van vroeger. Je kunt niet zomaar naar je plaatselijke ijzerhandel gaan en een nieuw exemplaar krijgen. Complexe elektronica bevindt zich in de autosleutels en aangezien je ze niet kunt laten kopiëren, moet je je exemplaar bij de fabrikant bestellen. De kosten kunnen hiervoor bijzonder hoog worden.  Zorg ervoor en onthoudt waar je dus de sleutels bewaart, tenzij je € 200 wilt betalen voor een verloren sleutel. Er worden ook extra kosten in rekening gebracht op de kosten van de autosleutel in geval van verlies.

Huur liever geen auto op de luchthaven 

Het is niet verstandig en ook niet aan te raden om een auto te huren op de luchthaven. Je wilt natuurlijk niet wachten tot je op je vakantiebestemming bent geland om een ​​autoverhuurbedrijf te zoeken, en je wilt zeker geen auto boeken bij de agentschappen op de luchthaven, aangezien je je huurauto betaalt zoals goud.

Gebruik altijd veiligheidsgordels. 

Als huurder van een auto doe je er altijd goed aan om niet te drinken tijdens het rijden. Een ongelukje schuilt immers in een klein hoekje en je wilt uiteraard voorkomen, dat je onnodig in extra kosten wordt gejaagd. 

Met deze tips en tops ben je er uiteraard helemaal klaar voor om vandaag nog een leuke auto bij een particulier te huren, te rijden en met volle teugen te genieten daarvan.  

Bezoek Snappcar

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden