Het huren van een auto bij jouw in de buurt

Het huren van een auto bij jouw in de buurt

Een aantal voordelen op een rij

Het huren van een auto bij jouw in de buurt
17 november 2020

Een ieder heeft weleens behoefte aan een auto. Het kan zijn, dat je auto je in de steek heeft gelaten en je vanwege de verre afstanden welke je dagelijks moet afleggen afhankelijk van een auto of je wilt alleen, met je gezin, vrienden of familie een stedentrip maken, maar je eigen auto is niet in staat om verre afstanden af te leggen, dan kun je in alle gevallen simpel een prachtige auto huren tegen de voordeligste tarieven. Is het huren van een auto echt zo makkelijk? Hoe weet ik welke de voordeligste tarieven zijn? Al deze vragen kunnen in je opkomen als je eenmaal besluit een auto te huren. In dit artikel komt alles over het huren van een auto aan de orde. 

Een autoverhuurbedrijf in de buurt 

Als je eenmaal van plan bent om een auto te huren, dan hoef je absoluut niet heel ver te zoeken naar een autoverhuurbedrijf. Je kunt gewoon in je eigen buurt zoeken naar een autoverhuurbedrijf. Heb je eentje bij jou in de buurt gevonden, dan is dat heel voordelig, want je hoeft dan geen verre afstanden af te leggen om je huurauto af te halen of weer in te leveren, je betaald ook veel minder om een auto te huren in de buurt omdat de kosten naar het verhuurbedrijf en om de auto zelf te huren veel lager liggen dan het huren van een auto in een andere stad of op de luchthaven. Op de luchthaven komt er meestal ook nog een luchthaventax of andere luchthaven gerelateerde kosten erbij op het standaard huurtarief. Maar hoe weet je nou of er autoverhuurbedrijven bij jou in de buurt zijn? 

Een autoverhuurbedrijf in de buurt zoeken 

Wil je een autoverhuurbedrijf in de buurt zoeken, maar weet je niet precies hoe dat moet? Dan heb je twee meest voor de hand liggende opties. Via je internetbrowser kun je op zoek gaan naar autoverhuurbedrijven in de buurt door deze in te geven in het zoekbalkje van je internetbrowser. Je zult dan een uitgebreid overzicht krijgen van alle autoverhuurbedrijven in jouw buurt. Je kunt de websites van de autoverhuurbedrijven in jouw buurt dan een voor een benaderen en voor jezelf nagaan welke auto’s het meest voordelig zijn om te huren en wat het huurbedrag zal zijn. Het nadeel hiervan is dat je soms wel uren of dagen bezig kan zijn met het vergelijken van de verschillende autoverhuurbedrijven, vooral als er een aantal autoverhuurbedrijven bij jou in de buurt zijn. Je kunt ook simpel gebruik maken van vergelijkingssites waar het huren van auto’s centraal staat. Het voordeel hiervan is niet alleen, dat je in een oogopslag de verschillende huurtarieven met elkaar kan vergelijken, maar je kunt ook op basis van de reviews voor jezelf nagaan welke autoverhuurbedrijven de beste opties dan wel extraatjes aanbieden als je een auto bij ze huurt. Op basis van zo een vergelijkingssite kun je onder de meest voordelige voorwaarden een auto huren bij jou in de buurt. Wie wilt dat nou niet? 

Wat moet je zeker in acht nemen bij het huren van een auto? 

Uiteraard is het goed om te weten waarmee je het best rekening moet houden bij het huren van een auto. Het allereerste wat je zeker moet doen is een creditcard gebruiken bij het ophalen van je auto. Wanneer je een betaalpas gebruikt, wordt meestal een autorisatiebedrag in rekening gebracht en wordt ook een aanzienlijke aanvullende inhouding in rekening gebracht. Je wordt dus onnodig nog meer in de kosten gejaagd. Verder is het zo, dat ook rijdende kinderen het huren van een auto duurder maken. Personen, die nog geen 25 jaar zijn moeten in de meeste gevallen een toeslag betalen. Ook dit brengt dan extra kosten met zich mee bij het huren van een auto. 

Het sluiten van een auto verzekering 

Het is altijd een goed idee om de verschillende soorten verzekeringen door te nemen, die betrekking hebben op het huren van een auto. Je kunt bij het agentschap een verzekering voor je huurauto krijgen, maar een verzekering bij een autoverhuurwinkel is extreem hoog en mag alleen worden gebruikt als je alle andere opties hebt uitgeput. Bekijk je persoonlijke autoverzekering, die mogelijk ook verhuur dekt. Je moet ook je creditcardmaatschappij bellen, aangezien velen van hen een soort autohuurverzekering aanbieden als kaartvoordeel. Velen zijn redelijk goed en zouden je in staat stellen zorgeloos af te zien van verzekering zolang je de auto reserveert met die specifieke creditcard. Vergeet ook niet om rond te kijken voor kortingen op autoverhuur. 

“Ik zou nooit een auto huren op de luchthaven” 

Wanneer je nadenkt over hoe je een auto kunt huren, is de vraag waar je een auto kunt huren net zo belangrijk. Het is alom bekend, dat het huren van een auto makkelijk op de luchthaven kan. Wat je je misschien niet realiseert, is dat e een premie betaalt voor het recht om de auto op te halen zodra je uit het vliegtuig stapt. Verhuurbedrijven zijn verplicht om vergoedingen te innen en te betalen aan de luchthaven waar ze zaken doen, zodat ze deze vergoedingen doorberekenen aan de klant. Je kunt dit omzeilen door simpelweg een taxi te nemen om je naar de autoverhuurwinkel te brengen, die niet op het luchthaventerrein is. 

Vergeet niet de auto tank te vullen bij het inleveren 

Je hebt een geweldige vakantie achter de rug en nu is het tijd om weer naar huis te gaan en je auto in te leveren. Het enige probleem is dat je de auto dan terugbrengt met een lege tank. Kan je het autoverhuurbedrijf de opdracht geven om de tank voor je te vullen? Absoluut, maar je zou kunnen eindigen met het betalen van twee, drie of vier keer de gangbare prijs per gallon. Je kunt het best 10 minuten sparen en de tank bijvullen voordat je de auto terugbrengt bij het verhuurbedrijf. Zelfs als je de luchthaven al oprijdt, is het de moeite waard om je om te draaien en een plaatselijk tankstation te zoeken om te tanken.

Bezoek TUI Cars

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden