Reviews van deze auteur

Nooit meer Sixt : grenst aan oplichting

Review over Sixt

Wij hebben wellicht al 30 keer een wagen gehuurd in Portugal, dus hebben wel enige ervaring.
Waarvan één keer met SIXT in Portugal, maar dit NOOIT meer.
Auto gehuurd in Lissabon, bij vertrek alles afhandelen op een drafje, andere 'nieuwe' wagen meegekregen dan initieel gehuurd (upgrade sir !), vluchtig gecontroleerd en vertrokken wegens al later op de avond en nog rit van 270 km voor de boeg.
Op huurformulier schrijft medewerker in koeien van letter "Gasoléo" = dieselwagen en niet benzine zoals we initieel gehuurd hadden.
Op de laatste dag van ons verblijf in Algarve nog snel tanken : document getoond aan pompbediende die "Gasoléo" begint te tanken ... stopt na +/- 20 liter, blijkt dat het geen diesel maar benzinewagen is. Stom van ons, kost ons drie uur om tank en leidingen van de wagen te laten reinigen, factuur 95 eur (valt nog mee).
Doorgereden naar Lissabon, tijdsdruk want moeten onze vlucht halen ....
Bij afleveren op luchthaven Lissabon het probleem ivm de "Gasoléo" aangekaart, worden "snel" doorverwezen naar de "local manager" die op ons wacht aan de balie op de luchthaven.
Nog een snelle controle van de wagen, "everything OK sir", geen foto's genomen, geen handtekeningen gezet, tijdsdruk ... opnieuw stom van ons.
Local Manager begrijpt onze klacht ivm "Gasoléo", mogen honderd procent zeker zijn dat alles geregeld wordt, geeft haar persoonlijk mailadres en mailadres van dienst waar wij zelf klachtenmail naar sturen, wat wij ook dadelijk bui thuiskomst doen.
Enkele dagen later 168,72 eur van onze rekening, zonder verklaring.
Kredietkaart dadelijk geblokkeerd wegens vermeende fraude.
Dag nadien mail van Sixt waarin zijn melden dat beschadiging is vastgesteld aan het voertuig op 3 (!!!) plaatsen, kost herstelling 395 eur.
Enkel dagen nadien slaagt Sixt er in nogmaals geld van onze kredietkaart te halen, ditmaal 434,14 eur. Van beide boekingen geen detail, is mij ook een raadsel hoe dit bedrag nog van onze kredietkaart kon afgenomen worden nadat wij deze geblokkeerd hadden.
Inmiddels klachtenmails verstuurd naar Sixt (geen reactie meer) en naar Atos World Online.
Onbegrijpelijk dat zulke maatschappijen deze praktijken kunnen blijven toepassen, ik kan het niet anders benoemen dan pure oplichting.
Daarom één goede raad ondanks de sporadisch "zeer goede reviews" (plaatst Sixt deze misschien zelf ?) : HUUR NOOIT EEN WAGEN BIJ SIXT !!!

Sterke punten
geen

Zwakke punten
totaal onbetrouwbaar, valse beloftes, grenst aan oplichting

reacties: