De huurauto verzekeringsgids

De huurauto verzekeringsgids

Wat moet ik allemaal doen?

De huurauto verzekeringsgids
17 september 2020

De meeste mensen huren niet dagelijks een auto. Wanneer je dit niet met regelmaat doet zal je overspoelt worden met aanbiedingen, maar ook informatie, van verschillende bedrijven. Daar komt dan ook nog eens de optie bij om extra verzekeringen af te sluiten, iets wat veel bedrijven (begrijpelijk) aanraden. Wat houdt het echter allemaal in, en hoe gaat het allemaal in zijn werk?

Natuurrampen

In Nederland gebeurd, gelukkig, vrij weinig. De kans op een natuurramp is hier relatief klein en daarom niet opgenomen in de meeste verzekeringen. Het nadeel is echter dat wij hier niet bij stil staan wanneer we een auto huren in een gebied waar moeder natuur een heel stuk actiever is. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de vele aardbevingen van Los Angeles. Afhankelijk van de locatie kan het dus een verstandig idee zijn om deze verzekering af te sluiten.

Diefstal

Bij veel verhuurders komt het door dat je verzekerd bent tegen schade veroorzaakt door andere partijen, glasschade en lekke banden. Alles wat daar buiten valt is voor de eigen kosten, tenzij je een extra verzekering afsluit. In sommige gebieden kan dat laatste geen kwaad. Zo is de kans op autodiefstal in sommige steden aanzienlijk groot. Mocht je de juiste verzekering niet afsluiten dan mag je de dagwaarde van het voertuig ophoesten. Een zeer vervelende bijkomstigheid.

Lees de kleine lettertjes

Het bovenstaande voorbeeld staat genoteerd in de kleine lettertjes van het contract dat je tekent voor je de auto mee neemt. Lees deze dan ook goed en zorg ervoor dat je hem volledig begrijpt. Sluit, indien nodig, een extra verzekering af. Het is verstandiger om een paar extra euro's uit te geven dan er te laat achter te komen dat je niet gedekt bent tegen bepaalde schade.

Controleer je eigen verzekering

Voor je hier echter mee aan de slag gaat is het niet onverstandig om contact op te nemen met je eigen autoverzekering en/of creditcard maatschappij. Het komt regelmatig voor dat jouw verzekering ook voor huurvoertuigen geldt. Dat houdt dan dus juist in dat je geld kan besparen. Wie wilt dat nou niet?

Stel vragen

Als bepaalde dingen onduidelijk zijn stel dan vragen. Laat de verhuurder je precies uitleggen waar je wel en niet voor verzekerd bent. Schaam je hier niet voor, want het is jouw verantwoordelijkheid om volledig geïnformeerd te zijn. Mocht je met de verhuurder andere afspraken maken, laat deze het dan op papier zetten met zijn of haar handtekening er bij. Wees daarnaast niet bang om bepaalde verzekeringen met elkaar te vergelijken. De kosten voor de verzekeringen zullen uiteindelijk de eindprijs bepalen. Dit kan flink verschillen bij de verhuurders onderling. Wees ook niet bang om de maatschappijen te laten weten dat je een beter aanbod kan krijgen.

Bezoek Sixt

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden