Auto huren in Duitsland?

Auto huren in Duitsland?

Alles wat je moet weten

Auto huren in Duitsland?
14 september 2020

Om Duitsland te verkennen heb je twee opties; openbaar vervoer of het huren van een auto. Er is een overvloed aan verschillende auto-opties en verhuurstations, sommige op luchthavens, naast treinstations en zelfs in stadscentra in grote steden. Of je nu een kleine auto wilt huren om door de parkeergarage in de grote stad te navigeren, een gezinsauto voor een groep van vier of een snelle auto om op de autobaan te proberen, Duitsland heeft alle auto’s die je je maar kunt bedenken en waar je naar op zoek bent.  

Waar kun je een huurauto boeken in Duitsland

Je zult willen proberen online te boeken bij een van de grotere autoverhuurbedrijven, aangezien deze de meeste kantoren in Duitsland hebben en ook een groot netwerk van Europese kantoren. Hierdoor krijg je hoogstwaarschijnlijk een snellere service of vervanging van de auto voor het geval er iets mis is tijdens de huurperiode. Als je bij kleinere bedrijven een auto huurt, wordt het vervangen van je auto een grotere beproeving, aangezien deze kleinere bedrijven maar een paar kantoren in grote steden of op grote luchthavens hebben.

Heb je een huurautoverzekering nodig in Duitsland?

Niemand wil ervoor betalen en je komt erachter, dat je maar liever een huurautoverzekering had gesloten als het al te laat is. Alle Duitse autoverhuurbedrijven zijn verplicht zichzelf en hun klanten te beschermen tegen schade aan eigendommen en personen buiten het voertuig. Het gedeelte, dat overblijft waarvoor je verantwoordelijk bent, is diefstal of schade aan de huurauto, namelijk aanrijding (CDW) en diefstalverzekering. Deze verzekering varieert van € 10- $ 40 per dag en heeft een hoog eigen risico van € 1.000 of meer. Wil je dat niet betalen?

Veel mensen realiseren zich niet, dat je door een huurauto met creditcard te boeken al een aanrijdings- en diefstalverzekering hebt. De meeste creditcardovereenkomsten bieden automatisch een aanrijdings- en diefstalverzekering met een laag of nul eigen risico als voordeel voor hun klanten. Bekijk voordat je je huur boekt de dekkingen van de huurautoverzekering van de verschillende creditcards, die je al hebt, en boek de huur met de creditcard die de beste dekking biedt. Vraag je creditcardleverancier naar glas, onderstel en interieurdekking, die mogelijk niet wordt gedekt.

Dit is ook een goed moment om te controleren of je creditcard kosten in rekening brengt voor buitenlandse transactiekosten. Dit kan een dure premie van 3% zijn voor alle aankopen in Duitsland, dus probeer een kaart te gebruiken, die geen buitenlandse transactiekosten in rekening brengt. Wanneer je hebt gekozen welke creditcard je wilt gebruiken, vraag dan om een ​​kopie van de verzekeringscertificering per e-mail of log in op je account en zoek deze op in het gedeelte Voordelen. Bewaar het document bij de hand op je elektronische apparaat en / of druk het af wanneer je de autoverhuurbalie nadert, het kan zijn dat erom wordt gevraagd.

Toon bij de verhuurbalie de creditcard van je keuze en zorg ervoor, dat je de aanrijdings- / diefstaldekking van het autoverhuurbedrijf afwijst. Teken geen contract tenzij je zeker weet, dat je de dekking voor aanrijding / diefstal hebt afgewezen, anders wordt de dekking van je creditcard ongeldig. Als je het niet zeker weet, kun je boven je handtekening 'Ik wijs hierbij optionele CDW- en diefstalverzekering af' vermelden.

Als je op zoek bent naar een Porsche of een luxe auto op de autobaan, houd er dan rekening mee, dat de meeste luxe auto's twee creditcards nodig hebben en dat voor sommige contracten ook de aanschaf van een extra aanrijdings- / diefstalverzekering via het verhuurbedrijf vereist is. Controleer je creditcardmaatschappij voor limieten en, als je van plan bent een luxe auto te huren, vraag je creditcardmaatschappij dan om extra dekkingsopties.

Raak vertrouwd met de kleine lettertjes

Bij het huren van een auto ga je een wettelijk contract aan, dus zorg ervoor dat je alle kleine lettertjes leest voordat je op de knop Boek nu op de website klikt. Investeer nu je tijd om het contract goed door te nemen, zodat je later hopelijk niet voor (dure) verrassingen komt te staan.

Wat u moet meenemen of vragen bij het ophalen van een huurauto in Duitsland

Als je al een boeking hebt geplaatst en je wilt je auto afhalen, dan is het handig om enkele standaard documenten mee te nemen bij het afhalen van de auto. Neem allereerst een ​​kopie van de autohuurvoucher mee (gedrukt of elektronisch), neem een ​​kopie van je reserveringsbevestiging voor autoverhuur (gedrukt of elektronisch) mee, neem de creditcard mee waarmee je de auto hebt gereserveerd en weiger de aanrijding (CDW) en diefstalverzekering (of schrijf "Ik wijs hierbij de optionele CDW- en diefstalverzekering af"). Vraag altijd om een ​​contractexemplaar in het Engels, als de persoon aan de balie je er niet automatisch een geeft. Bij het afhalen van de auto is het ook verstandig om te controleren welke brandstofsoort de auto gebruikt en noteer eventuele krassen of onvolkomenheden op de auto schriftelijk bij het verhuurbedrijf. Maak ook gedetailleerde foto's of een video van de auto op de ophaallocatie.

Heb je een internationaal rijbewijs nodig in Duitsland?

Ontvang een internationale rijvergunning (IDP) van AAA of National Auto Club (NAC), de twee enige erkende verkooppunten voor de IDP. Het is niet vereist om een internationale rijbewijs te hebben voor autoverhuur in Duitsland, maar "technisch" raden alle Duitse autoverhuurbedrijven aan om een ​​IDP bij zich te hebben, wat een vertaling is van je reguliere rijbewijs. Zorg ervoor, dat je je rijbewijs meeneemt samen met de IDP, aangezien de IDP alleen werkt in combinatie met je reguliere licentie.

Inleveren van de huurauto

Na de huurperiode moet de auto uiteraard weer ingeleverd worden. Als je je huurauto met een volle benzinetank moet inleveren (lees de kleine lettertjes van je contract), zorg er dan voor dat je zo dicht mogelijk bij het afleverstation komt tanken en bewaar de bon van het tankstation als bewijs. Verwijder verder bij het inleveren van de auto alle persoonlijke spullen uit de auto. Maak daarnaast ook nog een laatste video of foto's van de auto voor het geval er een geschil is over krassen of de staat waarin de auto zich bevond bij het inleveren.

Bezoek EuropCar

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden