Reviews van deze auteur

AVG-wet moest overtreden worde

Review over Auto Hopper

Titel: AVG-wet moest overtreden worden om een auto mee te kunnen krijgen!!

De aanvraag voor het huren van de auto ging soepel totdat de lokale verhuurder Filiaal in Arnhem contact legde. Er werden extra kosten gerekend voor het controleren of er wel de juiste brandstof in de tank werd gedaan tenzij je bij de verhuurde tankte (zit in tankstation). Dit bevreemde mij!

Heb contact opgenomen met het hoofdkantoor van Autohopper met de vraag of dat was toegestaan, want in de aanvraag waren deze kosten nergens vermeld. Na meerdere berichten (begrepen vraag eerst niet) en pas op de ochtend van verhuur kregen wij antwoord dat dit onrechtmatig was en niet volgens beleid. Vlak daarna ging onze huurperiode in en dachten dat dit wellicht achteraf nog rechtgezet kon worden. Daardoor zijn we naar de locatie gegaan om de auto op te halen.

----

Website doorgenomen en had alle papieren en passen meegenomen om gecontroleerd te worden om daarna de auto mee te kunnen nemen. Bij de lokale verhuurder aangekomen was het controleren van documenten en passen niet voldoende, want er moest een kopie worden aangemaakt van allerlei gegevens. De paspoort, bankpas en rijbewijs gingen samen in 1 beweging richting de scan/kopieermachine. Gelukkig was ik op tijd om een kopie/scan te voorkomen. Volgens de AVG-wet is het niet toegestaan, want persoonsgegevens moeten beschermd worden en mag niet zomaar volledige 1:1 gekopieerd worden. Als ze dit wel mochten was minimaal een zwartmarkering sjabloon nodig.

Vervolgens kwam het gesprek/discussie. De lokale verhuurder en locatie-eigenaar (is opgebeld) stelde als voorwaarde om een kopie te maken van deze gegevens om een auto mee te krijgen. Benoeming van de AVG-wetgeving maakte niks uit en kon hun ook niks schelen. Ze werden zelfs grof en respectloos. Hun auto hun regels!

Heb contact opgenomen met het hoofdkantoor en meerdere personen gesproken en gaven toe dat het inderdaad niet was toegestaan. Ze probeerde de lokale verhuurder te bereiken en daarna zouden ze ons terugbellen. Na 1,5 uur wachten en nog niks gehoord te hebben, hebben we zelf weer het hoofdkantoor gebeld want we zaten te wachten om de auto mee te kunnen nemen. Bleek dat ze hun telefoon vast en mobiel hadden uitgezet.

De enige oplossing van het hoofdkantoor was om met OV naar een andere locatie te reizen om daar een auto te kunnen huren. Met een mondeling belofte dat het kon, OV-staking, omleidingen verkeer en spoor werkzaamheden geen ideaal alternatief. Bovendien na de grove behandeling van de lokale eigenaar en een hoofdkantoor waar het voelt als 'klant mag het zelf uitzoeken' houding was het een zeer onprettige ervaring.

We kregen geen auto mee. Onze plannen voor heel het weekend zijn in het watergevallen! Alleen doordat we de AVG-wet niet wouden overtreden om een auto te kunnen huren. Aanvullend kon de veiligheid van onze gegevens en voorkoming van misbruik en fraude ons niet worden beloofd. Het hoofdkantoor heeft telefonisch toegegeven dat deze situatie onrechtmatig is en er werd beloofd dat ze hierop zouden terugkomen. Nu 3 weken verder heb ik niks meer gehoord, geen excuses of sorry, helemaal niks! Ze vroegen ons gegevens op te sturen i.v.m. de extra (onrechtmatige) kosten en zelfs op die mail (direct dezelfde dag gestuurd) is geen reactie meer gekomen.... Triest!

Zwakke punten
- Geen auto kunnen huren, werd op locatie geweigerd (tenzij ...)
- Overtreden AVG-wet door locatie Arnhem
- Extra onrechtmatige kosten werden bij locatie Arnhem gerekend

reacties: