Ook zonder stress een auto huren?

Ook zonder stress een auto huren?

Ja het kan, als je de volgende dingen in gedachten houdt

Ook zonder stress een auto huren?
15 september 2020

Het huren van een auto kan een berg stress met zich mee brengen. Zeker wanneer je niet voorbereid bent, kan je tegen de meest onverwachte hekelpunten aan lopen. Gelukkig kan je een aantal dingen doen om het jezelf gemakkelijker te maken.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is echt de helft van het zware werk. Doe je huiswerk, lees je in en vergelijk verschillende verhuurders met elkaar. Bekijk daarnaast wat je mogelijkheden zijn, kan je de auto nog ergens anders afhalen dan op het vliegveld? Dit kan je namelijk bakken met geld schelen. Ben je verzekerd via je creditcard of is het toch verstandig om de verzekering van de verhuurder te nemen?

Lees de kleine lettertjes

Voordat je de auto meekrijgt zal je eerst een contract moeten ondertekenen. De meeste mensen zetten een krabbel zonder dat ze doornemen wat er in het contract omschreven staat. Nu zal het meeste gaan over het gebruik van de auto en wie welke verantwoordelijkheden heeft, maar dat maakt het juist belangrijk om dit document goed door te lezen. Voor je het weet wordt je namelijk verantwoordelijk voor de deuk die al in de auto zat en mag jij een paar honderd extra euro's neerleggen. Laat je niet verassen, lees de kleine lettertjes.

Ken je verplichtingen

In je huurcontract zullen niet alleen de rechten en plichten van de verhuurder instaan, maar ook jou rechten in plichten worden hierin vernoemt. Het kan zijn dat je de auto moet aftanken voor je deze inlevert, bovendien kan het zijn dat dit in een aangewezen gebied moet. Dat is een extra reden om dat contract door te lezen. Voldoe je hier namelijk niet aan, dan kan het zo zijn dat jou heel wat extra kosten in rekening worden gebracht. Kosten die niet nodig zijn.

Onderzoek het voertuig

Zorg dat je alle ins en outs van het voertuig te horen krijgt voor je zelfs maar instapt. Zitten er ergens krassen op of deuken in en is dit bekend? Maak foto's van de huidige staat van het voertuig en controleer of alle lichten werken. Zien de banden er nog goed uit? Kortom, voer een grondige inspectie uit voor je de auto meeneemt. Als er iets niet in orde is, dan kan de verhuurder het nu nog herstellen. Dit is niet alleen om je eigen portemonnee te beschermen, maar het is ook nog eens belangrijk voor je eigen veiligheid. Weet wat je rijdt!

Betaal een beetje extra

Het gezegde is niet voor niets "goedkoop is duurkoop". Wees niet bang om iets meer te investeren. Kijk hiervoor echter goed naar de opties, wat zit wel en niet inbegrepen? Voor een paar extra euro's heb je mogelijk al heel wat extra luxe. Zorg er voor dat je de auto rijdt waarin jij je comfortabel voelt. Daar mag best wat extra voor betaald worden. Je zal zien dat het onder de streep weinig tot geen verschil uit zal maken. Neem daarom ook eens een kijkje op Tui Cars.

Bezoek TUI Cars

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden