Autohuren voor een vakantie?

Autohuren voor een vakantie?

Redenen om op vakantie een auto te huren 

Autohuren voor een vakantie?
1 september 2020

De meeste reizigers, vooral degenen die graag als een ‘local’ reizen, geven er de voorkeur aan om het openbaar vervoer te gebruiken wanneer ze van de ene plaats naar de andere gaan. Het is goedkoop, meestal betrouwbaar en een gemakkelijke manier om van de ene plek naar de andere te gaan. Het huren van een auto op vakantie kan echter heel logisch zijn, en wie houdt er tenslotte niet van een goede roadtrip? De gedachte om in een nieuw land te rijden, kan zeker overweldigend zijn. Maar duizenden reizigers kiezen er steeds weer voor om een auto te huren tijdens hun vakantie, en het hebben van een eigen auto kan een hele nieuwe wereld van mogelijkheden openen. Sommige bestemmingen zijn inderdaad geschikter voor het hebben van een auto dan andere. Los Angeles is bijvoorbeeld een stad waar het echt de moeite loont om een ​​auto te huren, en als je van plan bent New York te bezoeken, dan heb je er waarschijnlijk geen nodig. 

Wat zijn nou de voordelen van het huren van een auto op vakantie? 

Geen enkel ander vervoermiddel biedt het gemak en de vrijheid, die je eigen auto biedt. Zelf een auto rijden biedt 100% flexibiliteit en volledige bewegingsvrijheid. Je hoeft je niet aan dienstregelingen of schema's te houden en je kunt je plannen gaandeweg wijzigen. Immers, spontane besluiten en omwegen zorgen voor de meest spannende vakanties. Elke minuut van de dag telt als je een nieuwe bestemming bezoekt, en als je maar een beperkt aantal dagen hebt, is het niet bepaald ideaal om uren in bussen en treinen door te brengen. Het openbaar vervoer doet er vaak dubbel zo lang over om ergens te komen vanwege de vele stops en overstappen.

Met je eigen auto kan je de dagen volgens je eigen routine plannen; je kunt vroeg opstaan ​​om vóór de tourbussen bij een attractie te komen, je kunt aan de kant van de weg stoppen voor uitzichtpunten, je kunt ongeplande toiletstops maken. Je hoeft ook geen uur te wachten als de trein of bus niet komt. Als je merkt, dat je reisschema veel transfers en openbaar vervoer omvat, zal je merken dat het toch veel handiger is om een auto te huren. 

Kostenefficiënt

Het openbaar vervoer is de goedkoopste manier om door de meeste steden te reizen, maar vanwege het gemak en de vrijheid die het je biedt, is het huren van een auto ongelooflijk goedkoop. De meeste landen over de hele wereld bieden autohuur aan voor slechts $ 35 per dag, wat meestal ver onder het bedrag ligt, dat je zou moeten betalen voor een taxi of om deel te nemen aan een bustour voor die dag. Vaak kan het huren van een auto vanaf de luchthaven je meteen geld besparen als je van plan was een taxi te nemen om naar de plaats van bestemming te gaan. Denk er natuurlijk aan, dat je bij het berekenen van je kosten een budget opneemt voor zaken als benzine, verzekeringen en parkeren. 

Wat benzine betreft, wil je misschien uitgeven aan je vakantiehuurauto, maar heb je echt die V8-truck nodig? Als je geld wilt besparen, overweeg dan om voor kleinere en milieuvriendelijkere modellen te gaan. Breng je afstanden in kaart en schat hoeveel gas je nodig hebt. Dit zal je helpen bij het kiezen van een auto, die brandstof verbruikt binnen je budget. Dus, wanneer je je vakantie plant, moet je uitgeven aan een huur auto hoeveel je zou uitgeven aan taxi's, transfers en dagtochten, die je anders zelf zou kunnen doen als je een auto bij de hand had. En vergelijk dat met de kosten van een autohuur. Als je alleen reist, is het misschien goedkoper om de bussen en treinen te gebruiken. Maar als je als stel of als gezin reist, kan een auto je echt geld gaan besparen. 

Comfort

Het hebben van een eigen auto biedt een niveau van comfort, dat de meeste alternatieven voor openbaar vervoer niet bieden. Je kunt je zo vaak verplaatsen als je maar wilt, je hebt gemakkelijk toegang tot je spullen en je kunt bepalen met wie je je persoonlijke ruimte deelt. Ze klinken misschien als kleine overwegingen, maar alleen controle hebben over zaken als de airconditioner en radio kan een enorm verschil maken voor het comfort van een reis. Als je ooit in een bus hebt gezeten zonder airconditioning, of in een trein met kapotte ramen, zal je het begrijpen. 

Comfort zit hem ook in het vermogen om je ruimte schoon te houden, de mogelijkheid om te kunnen stoppen als je moet eten, voor frisse lucht en veel meer. Het huren van een auto wint in elk scenario als het gaat om het vergelijken van comfortniveaus.

Ken de beperkingen

Bij het afwegen of je een auto wilt huren, is het belangrijk om te weten of er beperkingen aan verbonden zijn. Deze kunnen van bedrijf tot bedrijf verschillen, dus het is altijd een goed idee om de kleine lettertjes te lezen voordat je een auto naar keus boekt. Veelvoorkomende beperkingen bij veel autoverhuurbedrijven zijn wie het voertuig mag besturen en de afstand / kilometerstand die je mag afleggen. Zelfs als je bedrijf bijvoorbeeld geen beperking heeft op het aantal kilometers, mag je niet buiten de staat of het land rijden. Dus als je bijvoorbeeld een auto huurt in Amsterdam met als enig doel naar Spanje te rijden, houd er dan rekening mee, dat je dit bij de meeste autoverhuurders niet mag doen. Het begrijpen van de beperkingen, die gelden voor autoverhuur op je bestemming kan een grote factor zijn bij het al dan niet huren van een auto. Het type vervoer dat je kiest, kan een vakantie maken of breken. Dus in plaats van te vertrouwen op het openbaar vervoer dat je bestemmingen kan beperken, is het verstandig om je eigen auto te huren. Op die manier kun je meer plaatsen verkennen en reizen als een local en uiteraard genieten van alle bezienswaardigheden zonder beperkingen. 

Bezoek TUI Cars

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden