RentCars heeft zich sinds de oprichting in 2009 door de jaren heen opgewerkt tot een van de grootste online autoverhuurplatformen en een van de wereldleiders in dit segment. Op de website van dit bedrijf kan je prijzen en autoverhuuropties van honderden verhuurbedrijven vergelijken en kiezen voor de beste opties. Niet zomaar heeft RentCars als missie mensen te willen verbinden met de beste autoverhuuropties ter wereld. Dit heeft er ook toe geleid, dat RentCars in 2019  werd opgenomen in TrustPilot als beste autoverhuurbedrijf ter wereld.


Voordelen auto huren via RentCars

Het huren van een auto via RentCars brengt een aantal voordelen met zich mee. Je kunt bijvoorbeeld in aanmerking komen voor een exclusieve korting tot wel 30% en je kunt auto’s van meer als honderd autoverhuurbedrijven met elkaar vergelijken. Via RentCar krijg je ook de mogelijkheid om auto’s te huren in meer als 160 landen. RentCar is vertegenwoordigd in meer dan 7000 steden en heeft meer dan 10.000 servicepunten. In geval van onverwachte gebeurtenissen heb je ook nog de mogelijkheid om je reservering te allen tijde geheel gratis te wijzigen.


Op zoek naar een geschikte huurauto?

Ben je binnenkort van plan op reis te gaan en heb je een huurauto nodig? Dan ben je bij RentCar op het juiste adres. Op de startpagina van de site tref je onder het kopje ‘Vergelijk Prijzen van Huurauto’s’ namelijk een zoekfunctie waar je gebruik van kan maken om een geschikte auto te vinden. In de zoekfunctie van de site dien je onder andere je ophaallocatie, ophaaldatum en –tijd, inleverdatum en –tijd en verblijfplaats in te geven. Na alle informatie verwerkt te hebben en geklikt te hebben op het tabje ‘zoeken op’, gaat de site zelf voor je op zoek naar de beste beschikbare huurauto’s. De huurauto’s welke je in een overzicht te zien krijgt zijn vooral gebaseerd op je opgegeven voorkeuren. Als eerst krijg je een algemeen overzicht te zien van de auto’s met een afbeelding, de type auto en de vanaf prijzen. In het uitgebreider overzicht onder het algemeen overzicht krijg je dan per auto de specificaties te zien, wie de aanbieder is van de auto, wat inbegrepen is in de prijs en je krijgt de mogelijkheid om direct een auto naar keuze te boeken. De zoekfunctie is dus heel handig en komt van pas bij personen, die de prijzen van de auto’s van verschillende autoverhuurbedrijven met elkaar willen vergelijken.


RentCar Kosten

Voor wat betreft de kosten is het altijd goed om te weten, dat de meeste autoverhuurbedrijven een borgsom vragen van personen, die van plan zijn een auto te huren. De gevraagde borgsom is afhankelijk van de categorie en de huurperiode van het voertuig en van het verhuurbedrijf zelf. Gelukkig brengt RentCar geen reserveringskosten in rekening voor geplaatste reserveringen. De administratieve kosten, die in de dagtarieven worden vermeld, worden opgelegd door de verhuurbedrijven en bestaan uit gemeente-, staats-, federale en luchthaventarieven.

Het dagtarief van een huurauto omvat een huurperiode van 24 uur, vanaf het moment dat huurovereenkomst ondertekend is, onbeperkte kilometers, basisverzekering en de administratieve kosten van de verhuurder. 

De dagelijkse kosten op sommige bestemmingen zijn afhankelijk van de ophaal- en afgifte termijnen, die in de huurovereenkomst zijn vastgelegd. In dergelijke gevallen wordt, zelfs als de huurperiode minder dan 24 uur duurt, een 24-uurs huurperiode in rekening gebracht. Het is belangrijk om te weten dat, zelfs als je huurperiode minder dan 24 uur bedraagt, als het voertuig niet op het vastgestelde tijdstip wordt ingeleverd, er een extra huurperiode van 24 uur in rekening wordt gebracht. Houd er ook rekening mee, dat het verhuurbedrijf, indien van toepassing, alsnog eventuele openstaande tolkdiensten of verkeersboetes tijdens de huurperiode in rekening kan brengen.


Leeftijd huren auto

Het huren van een auto onder de 25 jaar is mogelijk. Echter zal je merken, dat de meeste autoverhuurbedrijven voor jonge bestuurders een extra bedrag in rekening brengen. Bestuurders jonger dan 25 jaar maken statistisch gezien meer kans om betrokken te raken bij een ongeluk. Sommige autoverhuurbedrijven zetten de minimumleeftijd voor autohuur zelfs op 21 jaar, maar de toeslagen voor jonge bestuurders zijn bij deze bedrijven vaak nog veel hoger. Daarnaast zijn meestal de kleinere auto’s alleen beschikbaar voor jongere chauffeurs. Deze vallen onder de categorieën Economy of Compact.


Met je huurauto reizen naar andere landen

Bij RentCar is het ondernemen van een reis naar een ander land of naar andere landen in een gehuurde auto zonder voorafgaande toestemming van de verhuurder niet toegestaan. Om na te gaan of de grensoverschrijdende reis naar het gewenste land is toegestaan en de eventuele toeslagen, kun je contact opnemen met Rentcars voordat je de boeking voltooid.


Ik wil mijn boeking wijzigen of annuleren

Op RentCar hebben klanten op eenvoudige wijze de mogelijkheid om geplaatste reserveringen te wijzigen en of annuleren. Het is uiteraard raadzaam om de voorwaarden voor het wijzigen of annuleren van een reservering zorgvuldig door te nemen. Deze zijn te vinden in de bevestigings voucher, die naar je e-mail wordt gestuurd. Je kunt deze ook terugvinden in de sectie Mijn boekingen op je accountpagina. Het is belangrijk om te weten, dat alle gevraagde wijzigingen onderhevig zijn aan beschikbaarheid en eventuele prijswijzigingen. Je kunt ook een boeking wijziging of -annulering aanvragen via Rentcars.com's Boekingscentrum. Voor boekingen, die op de plaats van bestemming worden betaald, worden geen annuleringskosten in rekening gebracht. Internationale boekingen, die online zijn betaald, hebben echter wel annuleringskosten van 5% van het totale betaalde bedrag.


Hoe werkt het brandstofbeleid van RentCar?

Uiteraard zal je benieuwd zijn naar het brandstofbeleid van RentCar. Als vuistregel geldt namelijk, dat het voertuig met een volle tank wordt opgehaald en ook met een volle tank moet worden ingeleverd. Mocht het toch zo zijn, dat het voertuig niet volgens de voorwaarden van de huurovereenkomst wordt ingeleverd, dan worden er kosten voor het tanken van het voertuig in rekening gebracht volgens de vooraf vastgestelde prijstabel van het verhuurbedrijf. Als je echter een servicepakket kiest, dat een volledige tank bevat, hoef je echter niet te tanken voordat je het voertuig terugbrengt. Het is wel belangrijk om te weten, dat in dergelijke gevallen de resterende ongebruikte brandstof niet wordt terugbetaald.

Neem een kijkje bij RentCars!


RentCars Reviews

Bezoek RentCars

Schrijf een review