EuropCar autohuur opties en reviews

Ben je toe aan een vakantie met je gezin, je vriend of je vriendin, vrienden of familie en ben jij belast met regelen van vervoer? Is het de bedoeling, dat jullie in Nederland een auto tripje maken of gaan jullie juist enkele buitenlandse steden bezoeken zoals Berlijn en Parijs? Laat je auto niet zoveel mensen toe of heb je geen vervoer? Geen nood! Europcar heeft de beste oplossing voor jou. Europcar is namelijk een franchisenemer van Europcar International en is één van de grootste autoverhuurbedrijven van Nederland. Dit autoverhuur bedrijf heeft ruim 10.000 vestigingen in 130 verschillende landen. Europcar voorziet in diverse mobiliteitsbehoeften van haar klanten. Je kunt bij dit bedrijf onder andere terecht voor het huren of leasen van auto’s, zowel zakelijk als particulier. 

Europcar Autohuren

In tegenstelling tot vele andere verhuurders richt Europcar zich niet alleen op de personenauto’s. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een verhuiswagen, bestelbus en zelfs een vrachtauto huren indien u daar behoefte aan heeft. Mocht u voor een langere tijd een auto nodig hebben, dan is ook dit in overleg mogelijk. U kunt zelfs leasen via Europcar.

Europcar Mogelijkheden

Omdat Europcar iedere klant graag tevreden in een auto ziet stappen houden zij rekening met verschillende achtergronden. Daarom krijgen studenten een speciale korting bij het bedrijf. Wel moet je minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Mocht je dus op kamers gaan, dan kan je nu bij Europcar een auto bestellen en zelf je meubels verhuizen.

Europcar Kosten

Europcar biedt daarnaast aan iedere klant een heel groot assortiment aan extra’s. Zo kunt u een EHBO kit in de auto meekrijgen, een GPS systeem, kinderzitjes en verhuismaterialen om het nog gemakkelijker te maken. Kijk voor het volledige aanbod op de website.


Hoe kies ik een huurauto uit?

Vanwege de veelheid aan interessante EuropCar auto’s, kan het kiezen van de juiste auto best een uitdaging worden. Om een uitgebreid overzicht voorgeschoteld te krijgen van alle auto’s welke beschikbaar zijn in de periode waar jij een auto wenst te huren, kun je het best gebruik maken van de zoekfunctie welke is ingebouwd op de startpagina van de site. In de online zoekfunctie kun je alvast aangeven of je op zoek bent naar een auto, bestel-, verhuis-, of vrachtauto. Na de juiste keus gemaakt te hebben kun je kiezen voor een ophaallocatie, de ophaaldag- en tijd alsook de inleverdatum en tijden aangeven. De site gaat dan automatisch voor je op zoek naar de beste auto’s welke op basis van je ingegeven voorkeuren op dat moment beschikbaar. Na de relevante gegevens verwerkt te hebben in de zoekopdracht kun je klikken op het tabje ‘selecteer uw auto”. 

Na op dit tabje geklikt te hebben krijg je direct een uitgebreid overzicht te zien van alle beschikbare auto’s bij EuropCar. Je krijgt de beschikbare auto’s te zien, wat het huren van de auto je zal kosten en uiteraard de voorwaarden welke gekoppeld zijn aan het huren van een auto via Europcar. Op deze pagina kun je ook aangeven of je behoefte hebt aan extraatjes zoals all- season banden, extra bestuurders toevoegen, navigatiesysteem huren, kinderzitjes en veel meer. Na een auto geselecteerd te hebben kom je op een nieuwe pagina van de site terecht waar je je persoonlijke gegevens kunt invullen alsook je betaalmethoden. Je krijgt dan een overzicht van je reservering te zien welke je, indien akkoord, kan bevestigen. Hierna heb je met succes je huurauto gereserveerd en kun je beginnen met de voorbereidingen van je tripje.


Minimale leeftijd om een auto te kunnen huren

Veel huurders vragen zich af of er een leeftijd gekoppeld is aan het huren van een auto. In Nederland moet je minimaal 21 jaar oud zijn om een auto te huren. Ben je onder 23 jaar, dan is er echter een gelimiteerde keuze aan auto’s. Wil je een auto huren bij een luchthaven vestigingen, dan dien je minimaal 21 jaar oud te zijn. Vanaf de grote huurauto categorie dient de huurder minimaal 25 jaar oud te zijn.


Moet ik borg betalen bij het huren van een huurauto?

Bij elke autoverhuurbedrijf, zo ook bij EuropCar is het betalen van een waarborgsom een vereiste bij het huren van een auto. De borg kan worden verlaagd door het Eigen Risico te verlagen.

De hoogte van de borg is afhankelijk van het gehuurde voertuig:

 • Voor personenauto’s bedraagt de minimale waarborgsom € 325,00.
 • Voor bestelauto’s bedraagt de minimale waarborgsom € 450,00.
 • Voor vrachtauto’s tot en met klasse T3OK bedraagt de minimale waarborgsom € 750,00.

De borg betaal je bij de vestiging waar je de auto wil ophalen, dit geldt ook voor reserveringen, die online of via het Call Center zijn gemaakt. Bij luchthaven vestigingen dient de borg met een creditcard te worden afgewikkeld. 


Is EuropCar betrouwbaar?

EuropCar behoort tot een van de meest betrouwbare autoverhuurders van Nederland. Dit bedrijf is namelijk lid van de brancheorganisatie BOVAG. Om lid te kunnen worden van BOVAG moet er aan bepaalde kwaliteitseisen worden voldaan. Een bij BOVAG aangesloten verhuurbedrijf geeft je de garantie, dat wordt gewerkt volgens de hoogste kwaliteitseisen en met juridisch correcte verhuurcontracten. Europcar wordt regelmatig gecontroleerd op deze punten en heeft hiermee de BOVAG vijf sterren kwalificatie behaald. Dit is de maximale score, die BOVAG geeft aan een autoverhuurbedrijf.


Heeft EuropCar ook one way service mogelijkheden?

EuropCar biedt ook one way service mogelijkheden aan. Met deze service kunnen personenauto’s, personenbussen en bestelbussen in Nederland bijna altijd gratis worden teruggebracht bij een andere Europcar vestiging dan waar deze is opgehaald. Wel dien je tijdens je reservering te melden bij welke vestiging je de huurauto wilt inleveren. 


Kort en Lang auto huren

Bij EuropCar heb je de mogelijkheid om een auto voor kortere tijd alsook voor langere tijd te huren. Bij EuropCar kun je auto’s tegen de beste voorwaarden en de scherpste prijzen huren. 

Bij dit autoverhuurbedrijf kun je auto’s al vanaf een dagdeel huren. Het doet er niet toe of je een weekend, een lang weekend of doordeweeks een personenauto of bestelauto nodig hebt, bij Europcar vind je altijd een huurauto, die perfect bij je past.  Voor ondernemers, die in het bezit zijn van een kvk nummer, is het bij Europcar ook mogelijk om op rekening te rijden. 

Naast kort huren kun je bij EuropCar ook auto’s flexibel en zonder vast contract voor langere tijd huren. 

Wanneer je zakelijk minimaal 30 dagen of langer een personenauto of bestelbus wilt huren, dan is LangHuren bij Europcar een ideale oplossing. Hierbij is geen sprake van een vast contract. Je hebt hierdoor veel flexibiliteit en je kunt de auto inleveren wanneer je wilt. Tevens profiteert je daarbij ook nog  van scherpe en transparante all-in tarieven. Verder kan zakelijk gebruik maken van LangHuren ook nog interessant zijn wanneer je bijvoorbeeld tijdelijke medewerkers of medewerkers in hun proeftijd hebt. Je kunt namelijk zelf bepalen hoe lang je de auto nodig hebt. Ook als particulier kun je minimaal 30 dagen of langer een personenauto of maximaal 27 dagen een bestelbus huren. Genoeg reden dus om vandaag nog een auto te huren bij EuropCar.

Neem een kijkje bij Europcar


Artikelen over EuropCar

Auto huren in Duitsland?

Auto huren in Duitsland?

Om Duitsland te verkennen heb je twee opties; openbaar vervoer of het huren van een auto. Er is een overvloed aan verschillende auto-opties en verhuurstations, sommige op luchthavens, naast treinstations en zelfs in stadscentra in grote steden. Of je nu een kleine auto wilt huren om door de parkeergarage in de grote stad te navigeren, een gezinsauto voor een groep van vier of een snelle auto om op ... [...]

Auto Huren Italie

Ciao bella! Wanneer je op vakantie gaat naar het Bella Italia dan kijk je uiteraard je ogen uit. De prachtige wijngaarde, het mooie Toscane, steden vol met cultuur en eten om je vingers bij af te likken. Het is natuurlijk super romantisch om het land te verkennen vanaf de achterkant van een Vespa scooter, maar naar een dag wordt je hoorndol van de uitlaatgassen, het lawaai en de hitte. Daarom kan ... [...]

Auto Huren Rotterdam

Rotterdam is een drukke locatie. Het is niet alleen een bruisende havenstad, maar er komen ook nog eens honderden vluchten aan op Rotterdam Airport. Van alle kanten komen toeristen het land via Rotterdam binnen gestroomd en de stad heeft zich daar handig op aangepast. Voor een culturele ervaring kan je zeker terecht in de havenstad. Verschillende musea die hoog staan aangeschreven kan je vinden in ... [...]

Auto Huren Eindhoven

Eindhoven is het bruisende hart van Brabant. In deze stad is altijd wel iets te doen. Of het nu op cultureel, wetenschappelijk of sportief vlak is, er is iedere dag wel een happening. Dat maakt deze stad dan ook de Place To Be wanneer je afreist naar het zonnige zuiden. Toch liggen veel locaties er ver uit elkaar en het kan daarom ook geen kwaad om een huurauto te overwegen. Auto huren Eindhoven ... [...]

EuropCar Reviews

  Europcar Amersfoort

  Europcar Amersfoort. Amsterdamseweg 151. Ik huur jaarlijks 2x een auto bij hum voor mij vakanties in Biarritz. Mij ervaring met dit bedrijf is zoals ik het kan verwachten. De auto staat altijd naar mij wens of het wordt verbeter voor de zelfde prijs categorie. Dat vind ik een mega plus punt van de medewerkers. Dat kilometers inclusief zijn is ook net als vroeger!!!! je betaal wat je afgesproken hebt dus geen gezeik achteraf. Veder zijn de auto's in top conditie en zo goed als nieuw. Net een auto terug gebracht en als na service hebben ze zelf mij terug gebracht naar het centrum van de staat.. dat noem ik echt service en klant vriendelijkheid. Kortom 😊top bedrijf en service voor die klein prijs die ze voor een auto kilometers vrij vragen. Dank je wel weer en tot de volgende vakantie. Europcar Amersfoort way to go boys

  Sterke punten
  Klant vriendelijkheid en prijs all inclusief kilometers.

  Zwakke punten
  Niet bij onze ervaring van Veel jaren zaken aan het doen

  Geweldig!

  Als ik op vakantie ga kies ik standaard voor Europcar. Altijd goede service, nooit gezeik. Geweldig bedrijf!

  Sterke punten
  Altijd prima autos, de juiste kosten en alles op tijd

  Zwakke punten
  Kan ik niet bedenken!

Bezoek EuropCar

Schrijf je eigen review