15 Tips: Checklist bij het huren van een auto

15 Tips: Checklist bij het huren van een auto

Niet vergeten!

15 Tips: Checklist bij het huren van een auto
6 augustus 2020

Voor de boeking

1. Boek zo vroeg mogelijk om de beste deals te krijgen.

2. Controleer de niveaus van diefstalbeveiligingen. Als ze hoog zijn, is het zeker de moeite waard om nul overschot te dekken.

3. De kosten van het toevoegen van extra bestuurders, jonge chauffeurs en het verhuren van kinderzitjes kunnen hoog zijn en varieert veel, dus ga op de ‘vergelijktour”.

4. Raadpleeg de website van de verhuurbedrijven voor advies over lokale rij voorschriften.

5. Zorg ervoor dat u voldoende krediet op uw creditcard hebt om een ​​stevige borg te kunnen betalen. 

Bij de autoverhuurbalie 

6. Zorg ervoor dat de huurbon en de creditcard die u wilt gebruiken, in de naam van de hoofdbestuurder staan, anders moet u opnieuw betalen.

7. Als u extra mogelijkheden weigert, kan de verhuurder u een goedkoper deal proberen aan te bieden zoals bv. wegenhulp. Let erop dat u niet onnodig in de kosten gaat.

8. Zodra het contract is uitgegeven, lees het zorgvuldig door voordat u van het kantoor vertrekt. Als er kosten zijn die u niet begrijpt, kunt u ze vragen. Als het getoonde totaal meer is dan die op uw bon staat, heeft u, misschien onbewust, aangemeld voor optionele verzekeringen die u niet nodig heeft. U moet dit onmiddellijk terugdraaien, anders moet u ervoor betalen. 

Voordat u wegrijdt 

9. Controleer het brandstoftype (dit moet op de overeenkomst worden vermeld). Als u de verkeerde brandstof vult en wegrijdt, kan de motor beschadigen en wordt het beschouwd als nalatigheid waarbij de kosten voor u zijn.

10. Controleer de auto grondig, zorg dat elke kleine kras op het contract is vermeld. Naast de carrosserie, controleer de legeringen, hubs, de onderkant van bumpers en de randen van zijspiegels.

11. Open de kofferbak en controleer of het een waarschuwingsdriehoek, reflector  jas, reserve lichten en andere spullen, die wettelijk verplicht zijn, in het voertuig aanwezig zijn.

12. Gebruik uw telefoon of camera om foto's van alle vier kanten van de auto te maken. 

Wanneer u de auto terugbrengt 

13. Bewaar de bon van het benzinestation waar u de auto op de laatste dag heeft bijgetankt.

14. Zorg ervoor dat u een nieuwe set foto's neemt om te bewijzen dat het is teruggegeven zonder schade.

15. Als u een geschil niet kunt oplossen bij een groot autoverhuurbedrijf, gebruik de bemiddelingsdienst.

Bezoek Avis

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden