De goedkope huurauto

De goedkope huurauto

24 september 2018

goedkope huurautoAls je op vakantie bent wil je jou geld natuurlijk veel liever aan andere dingen uitgeven dan aan dure taxiritjes en openbaar vervoer. Bovendien is het altijd erg vervelend om afhankelijk te zijn. De gemakken van een huurauto zullen dan ook voor veel mensen doorslaggevend zijn, mits de prijs natuurlijk in verhouding is. Gelukkig heb je dit zelf helemaal in de hand. Hier zijn een aantal tips voor hoe jij het beste uit je huurauto kan halen.

Ik bied 

Er zijn verschillende verhuurders die niet met een vaste prijs werken, maar jou laten bieden. Zo heb je zelf de controle over de situatie. Ook heb je soms mogelijkheden om verschillende huurders tegen elkaar op te zetten. Wie kan jou de beste deal geven voor 500 euro. Waar krijg je de meeste opties of de langste huurperiode? Jij bepaald het bedrag en kiest vervolgens voor het beste aansluitende aanbod. Ideaal toch?

Communistisch gedachtegoed

What's mine is yours, what's yours is mine? Niet helemaal, maar toch een beetje. Er zijn namelijk voldoende bedrijven die het huren van een auto bij een particulier mogelijk maken. Mensen die een boodschappenauto voor de deur hebben staan en deze alleen maar op zaterdag nodig hebben kunnen die te huur aanbieden. Jij kan dan tegen een afgesproken prijs en de afgesproken aantal dagen een auto huren. Dat is een heel stuk goedkoper dan bij een maatschappij. Je hebt alleen geen mogelijkheid om opties toe te voegen.

Combipakket

Wanneer je van plan bent om een huurauto te bestellen tijdens je vakantie, kan het geen kwaad om na te kijken of combinatiepakketen mogelijk zijn. Sommige bedrijven bieden vlucht, verblijf en huurauto aan voor een prijs. Door deze combinatie kunnen zij hogere kortingen geven dan wanneer je alles los zou moeten afspreken. Bovendien heb je alles onder mooi onder een dak, dat is met voorwaarden en dergelijke wel zo prettig.

Brutale mensen hebben de halve wereld

Voor veel mensen is het een drempel, maar als je die eenmaal overwonnen hebt doe je er ontzettend veel voordeel mee op. Vraag om kortingen. Wees uiteraard open en begripvol in je bewoording en accepteer een nee als deze gegeven wordt. Je hebt het immers geprobeerd. Vergeet niet dat sommige bedrijven gewoon echt geen lagere prijs kunnen regelen. Het dreigen met het overstappen naar een andere maatschappij heeft geen enkel zin. Sterker nog, het werkt de medewerkers alleen maar tegen je in het harnas. Het resultaat zal zijn dat je inderdaad opzoek mag naar wat anders. Wees sympathiek en vraag om hulp, het zal je verbazen hoever ze dan voor je willen gaan.

Gratis upgrade

Als laatste tip, haal je auto zo vroeg mogelijk op. Veel auto's worden namelijk pas in de middag teruggebracht. Als jij dus een kleine economy besteld hebt, kan het zomaar zijn dat deze nog niet aanwezig zijn. Je zal dus een luxere auto in de plaats krijgen. Vaak zelfs tegen gereduceerd tarief. Wat wilt een mens nog meer?

Bezoek Avis

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden