Spanje auto huren?

Spanje auto huren?

Alles wat je moet weten om een auto te huren in Spanje

Spanje auto huren?
8 september 2020

Autorijden in Spanje is absoluut niet moeilijk, vooral als je tussen steden reist. Het rijden in de grote stad is echter even wennen. Het wordt bezoekers, die voor het eerst naar Europa komen en maar voor een korte tijd verblijven, niet aanbevolen om zelf in de grote steden te rijden, tenzij je een sensatiezoekende persoon bent, die dol is op interessante stadsritten. De Spanjaarden rijden aan de rechterkant van de weg, dus het scheelt veel stress en angst als je hetzelfde doet. Als je niet gewend bent om aan de rechterkant te rijden, doe het dan zeker rustig aan totdat je er zin in hebt, en maak je geen zorgen, het is echt niet zo moeilijk om eraan te wennen.

Als je van plan bent bezienswaardigheden en dagtochten te maken, is de kans groot dat je ooit tijdens je reis een auto gaat huren in Spanje. En waarom niet? Het huren van een auto in Spanje zal je helpen het meeste uit je vakantie te halen, en als het je lukt om een ​​echt goed autoverhuurbedrijf in Spanje te vinden, is het ook stressvrij. In dit artikel krijg je alle tips en tops waarmee je rekening moet houden bij het huren van een auto in Spanje.

Tips en Tops

Als je eenmaal in Spanje bent is het raadzaam om overmatig stadverkeerd te vermijden door de trein naar een kleinere stad te nemen en daar je huurauto op te halen. Je zult merken, dat de  meeste auto’s handmatig (manual) zijn, wat betekent, dat je moet vragen naar een auto welke automatisch bestuurd kan worden. Je kunt dit vragen op het moment, dat je op zoek bent, en het kost behoorlijk wat meer. Je kunt verder in Spanje kiezen voor diesel auto’s in plaats van gas, hierdoor bespaar je ook aardig wat geld op gas.

Wil je je auto in de ene stad ophalen en in een andere afzetten? Meestal is dit wel mogelijk, maar vermijd extra kosten door de huurauto niet op een luchthaven af ​​te halen of af te leveren. Het is goed om te weten, dat bepaalde wegen in Spanje niet geschikt zijn voor al te grote auto’s, ga dus altijd eerst na waar je een bezoekje aan wilt brengen, hoe de wegen zijn alvorens je een auto huurt.

Controleer bij het huren van de auto ook het brandstofbeleid van het autoverhuurbedrijf zorgvuldig.  Bij sommige bedrijven ontvang je een volle tank brandstof en moet je deze daarna weer vol inleveren, anders worden er extra kosten in rekening gebracht als je dat niet doet (tegen vaak genoeg hoge prijzen).

Wat moet ik geregeld hebben om in Spanje te kunnen rijden?

Als eerst heb je een internationale autoverzekering nodig en een rijbewijs van de Europese Unie of een Internationaal rijbewijs om te kunnen rijden in Spanje. Verder dien je twee gevarendriehoeken te hebben alsook een reservepaar van je bril, als je afhankelijk bent van een bril.

Wat zijn de Do’s en Don’ts?

Het is goed om te weten, dat het absoluut niet toegestaan is om tijdens het rijden in Spanje gebruik te maken van je mobiele telefoon. Evenals in Nederland is het verplicht om je veiligheidsgordel om te doen en kinderen tot 12 jaar dienen achterin de auto plaats te nemen. Verder wordt in Spanje het internationale 3- kleuren verkeerslichtsysteem gebruikt en een buitenlands rijbewijs geeft de houder niet het recht om in Spanje een motorvoertuig te besturen tot de leeftijd van 18 jaar.

De wegen in Spanje

Je zult personen vaker horen zeggen, dat je je geen zorgen hoeft te maken in het verkeer en dat je gewoon de wegnummers dient te volgen. “Volg gewoon de borden, die in de richting van je stadsbestemming wijzen ” kan men je ook adviseren. Dit is voor het grootste deel een redelijk goed advies, maar als je een beetje weet over het wegnummeringsysteem, dan kun je je reis een beetje gemakkelijker en mogelijk zelfs iets goedkoper maken. De snelwegen of autopista’s in Spanje worden aangeduid met de letter ‘AP’ (bijvoorbeeld AP6) en zijn tolwegen; terwijl de gratis snelwegen van Spanje, ook wel Autovias genoemd, over het algemeen worden aangeduid met de letter ‘A’ en parallel lopen aan de autopista's.

Een wit bord met een rode cirkel betekent simpelweg nee - in alle gevallen. Zoals in: verboden, stop, nee of niet. Soms is er ook een rode schuine streep en soms niet. Als je de snelweg of een stad verlaat, zie je waarschijnlijk een bord (meestal een naam van een plaats of ding) met een schuine streep erdoor. Dit laat je weten, dat je dat gebied hebt verlaten - je zult echter geen ander bord vinden, dat je vertelt waar je nu bent.

Parkeren in Spanje

Parkeerregels en -voorschriften variëren afhankelijk van het gebied van een stad. Parkeerplaatsen gemarkeerd met blauwe lijnen betekenen betaald parkeren. In dit geval dien je een parkeerkaart te kopen bij een automaat in de buurt op de stoep (meestal bedekt met een blauw-wit 'P'-bord) of bij een begeleider. Betaald parkeren in Spanje loopt van maandag tot en met vrijdag van 09: 00-14: 00 uur en weer van 16: 00-21: 00 uur en zaterdag van 09: 00-14: 00 uur. Een 'P' omgeven door ZWART geeft parkeergelegenheid voor een speciale klasse mensen (bewoners, enz.) aan, dus gebruik die parkeerplaatsen niet. In de meeste steden zijn openbare parkeergarages te vinden. Hotels hebben vaak een parkeergarage voor gasten, maar je kunt er bijna zeker van zijn, dat er extra kosten in rekening worden gebracht.

Autoverhuur in Spanje

Als het op autoverhuur komt in Spanje, dan is het goed om te weten, dat er behoorlijk wat populaire autoverhuur bedrijven zijn in Spanje. Deze bedrijven kunnen ook als zeer betrouwbaar bestempeld worden. Na het invullen van het online aanvraagformulier voor autoverhuur, ontvang je een zeer snelle reactie per e-mail met een prijsopgave en een bevestiging van je huurdatum en -tijd. Het tarief is zeer betaalbaar, en nadat je hen je creditcardgegevens hebt gegeven om een ​​aanbetaling op de auto te doen, ontvang je direct een e-mailbevestiging met de voucher voor het ophalen van de auto in Spanje. Zo simpel is het echt.

Bezoek CarDelMar

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden