Auto Huren Portugal

Auto Huren Portugal

Auto Huren Portugal
20 september 2020

Je bent er helemaal uit. Je gaat op vakantie. Zon, zee, strand en cultuur staan op je wenslijstje dus ik de keuze snel gemaakt. Portugal! Maar dan? Ga je met de auto, of met het vliegtuig? Als je met het vliegtuig gaat ben je er sneller. Geen uren in de file terwijl de zon boven je hoofd staat te branden. Alleen, dan heb je geen vervoer in het land van bestemming. Hoe kom je dan waar je wilt zijn? Nou, met een huurauto natuurlijk!

Auto huren in Portugal tips

Wanneer je een auto huurt in het buitenland is het belangrijk dat je voor een all-in pakket gaat. Zo weet je namelijk zeker dat je volledig bent verzekerd, in het ergste geval. Niet ieder land is namelijk het zelfde. Het kan dus zo maar zijn dat je in Portugal niet verplicht bent een verzekering af te sluiten. Die huurauto is dan wellicht een stuk goedkoper, maar als er iets gebeurt moet je volledig opdraaien voor de kosten. Dat kan dus voorkomen worden door een all-in pakket.

Extra controle

Op het moment dat je een huurauto mee neemt, of dit nu in Nederland of Portugal is, kan het absoluut geen kwaad om de auto even van te voren te inspecteren. Zitten er krassen of deuken in de carrosserie? Staan de banden goed op spanning? Zitten er geen sterretjes in de ruiten? Lekt de auto nergens en werken alle lampen goed? Mocht je iets ontdekken, laat dit dan meteen weten aan de verhuurder. Die voegt de staat van het voertuig namelijk in op jouw contract. Het is echter jouw eigen verantwoording om die staat te controleren. Natuurlijk kan het altijd zo zijn dat de auto toch iets blijkt te mankeren wanneer je al bij de dealer weg bent. Maak daar zo snel mogelijk een melding van en zorg er voor dat dit vast ligt. Laat een bevestiging sturen per email of maak een opnamen van je telefoongesprek. Dek je zelf in!

Goedkoop auto huren in Portugal

CarDelMar, Alamo, Sunny Cars, Hertz, het is maar een kleine opsomming van de autoverhuurders die in het zonnige Portugal gevestigd zijn. Dit houdt in dat je meer keuzes hebt. Natuurlijk willen bedrijven zo veel mogelijk klanten werven, dus de kans is groot dat je er een lekkere korting uit kunt slepen. Vergelijk de verschillende aanbieders met elkaar en kijk eens wat er gebeurt als je uitlegt dat je hetzelfde pakket ergens anders goedkoper kan krijgen. Aanbieders zijn dan al snel geneigd om de kosten omlaag te brengen.

Opties

Vergeet niet dat je op vakantie gaat naar een ander land. De kans is dus groot dat je de weg niet kent. Bovendien is Portugal doorgaans een stuk warmer dan ons eigen kikkerlandje. Vergeet dus niet om opties zoals GPS en Airco aan te vinken als je auto's met elkaar vergelijkt. Zo ben je verzekerd van de gewenste mogelijkheden en kom je niet onverwachts voor nare verassingen te staan. Met andere woorden, zo kan jij lekker genieten van jou vakantie!

Bezoek Alamo

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden